EST Palvelut -ENNAKKO: Huomenna Tammisaaresta vieraita Urskiin


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: su 7.8. klo 18.30 Ykkönen: MP-EIF Urski, Mikkeli

Alavireinen heinäkuu on nyt takana ja MP yrittää päästä kolmen tappion jälkeen taas sarjapisteiden makuun huomenna, kun EIF saapuu vastustajaksi Urskiin. Vuosien varrella tammisaarelaiset ovat olleet erittäin haastava vastustaja MP:lle. Kotipeleissä MP on kuitenkin saanut pisteitä heitä vastaan ja kesäkuun alussa MP otti ensimmäisen pisteen myös vieraista, kun EIF nousi toisella jaksolla kahden maalin takaa 2-2 -tasapeliin. Lisätietoja huomisista ottelujärjestelyistä löytyy täältä.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta seitsemän ja kymmenen. EIF on pelaamissaan seitsemässätoista ottelussa kerännyt kaksikymmentäneljä pistettä (6 voittoa, 6 tasapeliä ja 5 tappiota; maaliero 28-27). MP on pelannut kuusitoista kertaa ja pisteitä on kasassa yhtä monta (4 voittoa, 4 tasapeliä ja 8 tappiota; maaliero 25-29).

Ennen viime kierroksen hienoa 2-0 -kotivoittoa KTP:stä EIF pelasi kuusi peräkkäistä ottelua ilman voittoa ja pisteitä tuli vain kolmesta tasapelistä. Parisen viikkoa sitten Tammisaaressa entinen päävalmentaja Mikko Manninen sai lähteä ja tilalle tuli portugalilainen Filipe Pedro, jonka johdolla EIF palasi heti hienosti voittojen tielle. Tammisaarelaisten pelaajistossakin on tapahtunut liikehdintään, kun edelleen Ykkösen maalintekijätilaston kärjessä oleva ruotsalainen Adam Larsson siirtyi Veikkausliigan Ilvekseen ja maalivahti Mehdi El Moutacim keskittyy opintoihinsa. Myös tulopuolella on pelaajia, sillä 21-vuotias brasilialainen hyökkääjä Felipe siirtyi MIFK:sta loppukaudeksi Tammisaareen. Uusi päävalmentaja on saanut EIF:n pelin paranemaan ja MP:llä on huomenna edessä tiukka paikka, jos ja kun pisteitä halutaan saada. On mielenkiintoista nähdä taas Iirö Äijö sekä Yassin Daoussi Urskissa, vaikkakin tällä kertaa vastustajan riveissä. Tervetuloa Iiro ja Jaska Urskiin!

MP:lle heinäkuu oli tuloksellisesti sekä pelillisesti todella heikko, sillä seitsemästä ottelusta MP sai kasaan vain kolme pistettä, jotka tulivat 2-1 PEPO-kotivoitosta. Vieraissa kaikki neljä ottelua päättyi tappioihin ja kotona hävittiin Pargas IF:lle sekä viikko sitten PK-35:lle 1-2. Nyt olisi saatava taisteluilme päälle ja saada tärkeitä sarjapisteitä kasaan ennen kuin tilanne menee tästä vieläkin vaikeammaksi. PK-35 -tappio merkitsi sitä, että MP valahti jo putoamisviivan alapuolelle, kun helsinkiläiset menivät ohi. Alkukaudesta MP kuitenkin näytti, että joukkue osaa pelata ja varsinkin kotona on tullut hyviä tuloksia. Tähän mennessä MP:n paras maalintekijä on ollut Topi Keskinen, joka on onnistunut maalinteossa seitsemän kertaa. Kolmesti maalinteossa ovat onnistuneet Kevin Beugre, Juuso Liukkonen sekä Joona Hiltunen ja kahden maalin miehiä löytyy kaksi: Arjan Goljahanpoor sekä Samuli Hölttä. Lisäksi on neljä yhden maalin miestä ja vastustaja on tehnyt yhden oman maalin. MP:n kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia verrattuna edelliseen PK-35 -peliin. Vähälle vastuulle jääneen Stephen Obengin sopimus on purettu yhteisymmärryksessä ja hän ei jatka enää joukkueen mukana.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä taistelevan ja periksiantamattoman joukkueen huomenna Urskin nurmella.

– Nyt meillä on menossa tuloksellisesti vaikeampi jakso. Tässä ollaan pelaajien kanssa kovasti tehty töitä, että kurssi saataisiin käännettyä oikeaan suuntaan. On käyty paljon rakentavia keskusteluja ja pidetty hyviä harjoituksia sekä tehty pieniä viilauksia pelaamiseen niin kentälllä kuin pukukopissakin.

– Tavoite on saada hyvät ajatukset ja tekeminen kentälle huomenna EIF:iä vastaan ja pystyä pelaamaan ehjä 90 minuuttinen. EIF on muuttanut hieman pelisysteemiä valmentajan vaihdoksen jälkeen ja heidän vaarallisin hyökkääjä siirtyi Ilvekseen, mutta muuten EIF on pysynyt aikalailla samana ja heiltä löytyy muutamia tuttuja pelaajiakin.

– Meidän tavoiteemme huomenna on aloittaa pisteputki ja se tulee nöyrällä työnteolla ja kun saadaan siirrettyä harjoituskentän hyvät onnistumiset peliin, niin uskon, että voitto on meidän.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-EIF 2,62 – 3,75 – 2,32.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
7. Samuli Hölttä
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Otto Huuhtanen (mv)
14. Jesse Jäppinen
16. Antti-Pekka Kesonen
18. Topi Keskinen
19. Jan Heinonen
20. Jonathan Dunyin
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
27. Kevin Beugre
51. Haruna Abubakar
93. Juuso Liukkonen