EST Palvelut -RAPORTTI: MP puolusti pisteen Tammisaaresta


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

EIF ja MP kävivät kovan taistelun Ykkösen sarjapisteistä Tammisaaren keskuskentällä.

5.6.2022 Ykkönen: EIF-MP 2 – 2 (0-2)

Maalit:
3. Kevin Beugre (Juuso Liukkonen) 0-1
17. Beugre (Liukkonen) 0-2
52. Adam Larsson 1-2
81. Stanislav Efimov rp. 2-2

MP:n kokoonpano:
Otto Huuhtanen, Jarkko Heimonen, Vaillance Nihorimbere, Samuli Hölttä, Joslyn Luyeye-Lutumba, Nuutti Laaksonen, Antti-Pekka Kesonen, Jonathan Dunyin (81. varoitus), Juuso Tarvainen, Kevin Beugre, Juuso Liukkonen (80. varoitus)

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Arttu Loukiainen, Arjan Goljahanpoor, Jesse Jäppinen, Leevi Leinonen, Eero Ylönen, Jesse Kilpeläinen

Vaihdot:
11. Vaillance Nihorimbere <-> Jesse Kilpeläinen
73. Jolyn Luyeye-Lutumba <-> Arjan Goljahanpoor
87. Kevin Beugre <-> Eero Ylönen
87. Antti-Pekka Kesonen <-> Jesse Jäppinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP jatkoi tänään Ykkösen otteluitaan Tammisaaressa, missä kauden neljännessä vierasottelussa vastaan asettui EIF. MP käytti kaksi ensimmäistä maalipaikkaansa hyväksi, mutta EIF tuli toisella jaksolla väkisin tasoihin ja pisteet jaettiin 2-2(0-2) -lukemin.

Ottelu alkoi kotijoukkueen komennossa, mutta kolmannella peliminuutilla pallo oli jo EIF:n maalissa. MP teki avausmaalin ensimmäisestä kunnollisesta hyökkäyksestään. Kevin Beugre ja Juuso Liukkonen pelasivat hyvin yhteen. Lopulta Beugrella oli helppo työ laukoa pallo maaliin Liukkosen tarjoilusta, 0-1. Maalin jälkeen kotijoukkue jatkoi pimputteluaan, mutta mitään vaarallista ei Otto Huuhtasen vartioimalla MP-maalilla nähty. 17. peliminuutilla MP iski taas ja samat miehet olivat asialla kuin ensimmäisessäkin maalissa. Alussa jalkansa loukanneen Vaillance Nihorimberen korvannut Jesse Kilpeläinen pelasi pallon Juuso Liukkoselle oikeaan laitaan. Liukkonen rynni pallon kanssa päätyn ja pelasi sen takaviistoon rangaistusalueen rajalle, missä Beugre laukoi suoraan syötöstä takatolpan kautta pallon verkkoon, 0-2. Kotijoukkueen peli meni hetkeksi tästä sekaisin ja vierailla oli mahdollisuus siirtyä puolen tunnin kohdalla jo kolmen maalin johtoon, mutta EIF:n alakerta blokkasi Joslyn Luyeye-Lutumban laukauksen ja seurauksena oli vain kulmapotku. Hiljalleen kotijoukkuekin pääsi parempiin paikkoihin, mutta MP:n alakerta pelasi uhrautuvasti ja esti takaiskut. Samuli Hölttä blokkasi Oskari Sallisen laukauksen ja Juuso Tarvainen Stanislav Efimovin kudin. Juuri ennen taukoa EIF sai vielä vapaapotkun, mutta Valdrin Rashica laukoi sen ohi ja tauon viettoon mentiin vieraiden parin maalin johdossa.

Vieraat aloittivat toisen jakson terävästi ja Nuutti Laaksonen pelasi Juuso Liukkosen puolittain karkuun, mutta pienestä kulmasta lähteneen laukauksen Mehdi El Moutacim torjui. Hiljalleen paine alkoi kasvaa MP-maalilla ja lopulta 52. peliminuutilla Ykkösen maalintekijätilaston kärkimies Adam Larsson iski jo kauden seitsemännen maalinsa, 2-1. EIF hyökkäsi pääsääntöisesti oikealta ja vielä viime kaudella MP:n riveissä pelannut Yassin Daoussi järjesteli useamman vaaratilanteen, mutta MP hoiti nämä tilanteet taidolla ja tuurilla. Tunnin pelin jälkeen nähtiin molemmissa kenttäpäädyissä maalipaikka. Ensin El Moutacim torjui Juuso Liukkosen yrityksen ja paluupallosta tulleen Kevin Beugren yrityksen puolustus blokkasi kulmapotkuksi. Pari minuuttia tästä Otto Huuhtanen teki näyttävän jalkatorjunnan Alexander Forsström laukaukseen ja piti MP:n vielä johtoasemassa. Valdrin Rashica pääsi useamman kerran laukomaan, mutta vain yksi näistä yrityksistä meni maalipuiden väliin ja Huuhtanen koppasi sen varmasti. Vieraiden hyökkäyspeli oli heikkoa ja oikeastaan Jonathan Dunyin kaukolaukausta lukuun ottamatta maalipaikkoja ei enää nähty. 79. peliminuutilla ottelun erotuomari Dennis Antamo tarjosi EIF:lle loistavan tilaisuuden tulla tasoihin, kun hän tuomitsi kotijoukkueella rankkarin, kun Huuhtasen torjunnasta pallo kimposi Juuso Tarvaisen käteen. Stanislav Efimov laukoi rankkarin varmasti verkkoon ja peli oli tasan 2-2, kun pelikellossa oli 81. minuutti käynnissä. Tämän jälkeen EIF piti kyllä palloa ja sai muutaman hässäkän, mutta mitään kovin vaarallista ei ottelussa enää nähty ja pisteet jaettiin 2-2 -lukemin.

Päävalmentaja Juha Pasojaa piste tyydytti vaikeasta vieraspelistä.

– Tänään saatiin hyvä tulos ja puolustussuuntaan tehtiin mitä voitiin!

– Aloitimme ottelun tehokkaasti ja teimme maalit parista ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestämme. Muuten peli oli aika karseaa katsottavaa, sillä pallollinen pelimme oli tänään luokatonta ja uskallus puuttui.

– Kaveri sai vähän liian aikaisin tuon kavennusmaalin ja kyllähän tuo tasoitusmaalin rankkari taas ihmetyttää. Miten tuosta voi tuomita pilkun?

– Tämä oli kuitenkin MP:n ensimmäinen piste Tammisaaresta ja 2-2 riittää mulle tällä kertaa, sillä paljon enempää ei ollut tänään meille tarjolla, vaikka kahdella maalilla johdettiinkin.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Seuraavan kerran Ykkösen sarjapisteistä taistellaan tulevana perjantaina, jolloin Urskiin saapuu vieraaksi yksi Ykkösen suurimmista ennakkosuosikeista, TPS Turusta.

Ruudun ottelukooste: