EST Palvelut -ENNAKKO: Huomenna Oulunkylässä kausi päätökseen


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: la 8.10. klo 16.00 Ykkönen, alempi jatkosarja: Gnistan-MP Mustapekka Areena, Helsinki

Huomenna päättyy tämä vaiherikas kausi, kun MP matkustaa Oulunkylään, missä taistellaan Ykkösen alemman jatkosarjan voitosta, kun vastaan tulee Mustapekka Areenan muovilla rakas vastustaja vuosien varrelta Gnistan. Viime kausina Gnistan on ollut MP:lle erittäin mieluisa vastus: kesäkuun puolessa välissä Urskissa pisteet tasattiin, mutta muuten MP on voittanut kaikki keskinäiset Ykkösen kohtaamiset kolmena edellisenä kautena.

Ykkösen alemman loppusarjan sarjataulukosta joukkueet löytyvät kärjestä sijoilta yksi ja kaksi. Gnistan on kerännyt 26 ottelussa 37 pistettä (10 voittoa, 7 tasapeliä ja 9 tappiota; maaliero 43-37) ja MP:llä on kasassa 26 ottelun jälkeen 36 pistettä (10 voittoa, 6 tasapeliä ja 10 tappiota; maaliero 47-40).

Gnistan lähti tähän kauteen yhtenä Ykkösen kärkipäähän ajateltuna joukkueena, mutta vaikka HJK:n organisaatiosta täksi kaudeksi takaisin Oulunkylään palannut päävalmentaja Joonas Rantanen tiimeineen on tehnyt hyvää työtä, niin joukkue jäi alempaan jatkosarjaan. Helsinkiläisten riveissä on kauden aikana tapahtunut aikalailla muutoksia. Joukkueesta ovat poistuneet maalitykki Douglas Caé Nicaraguaan sekä laituri Luquinhas AC Ouluun. Oulunkyläläisten riveihin kesken kauden ovat liittyneet AC Oulusta hyökkäyspään pelaaja Onni Suutari sekä Ilveksestä saapunut Momodou Sarr, joka on onnistunut viidesti maalinteossa. Lisäksi vielä siirtoikkunan viime hetkillä Gnistan vahvistui Mohamed Kamaralla eli Medolla. Gnistanin paras maalintekijä on edelleen joukkueen jättänyt Douglas Caé kahdeksalla maalilla. Rony Huhtala on osunut kuudesti ja neljässä maalissa ovat Fabian de Abreu sekä Yoshiaki Kikuchi. Luquinhas ja Maximo Tolonen ovat tehneet kolme maalia. Huomenna molemmat joukkueet saavat pelata vapautuneesti ja ilman paineita, sillä molempien sarjapaikka on varma ja panoksena on alemman jatkosarjan voitto.

MP palasi takaisin voittojen makuun SJK Akatemia -kotitappion jälkeen, kun MP varmisti lopullisesti Ykkösen sarjapaikan voittamalla PEPO:n kauden viimeisessä kotiottelussa maalein 6-2(4-0). Varsinkin ensimmäinen jakso viime sunnuntaina oli neljä maalia tehneen MP:n näytöstä ja Kakkoseen putoava PEPO oli vastaanottavana osapuolena. Toisen jakson alku meni vieraiden merkeissä ja he tekivätkin pari maalia, mutta loppuhetkillä MP vielä kaunisteli lukemia kahdella maalilla. MP:n paras maalintekijä tähän mennessä on ollut seuran oma kasvatti Topi Keskinen, joka on onnistunut maalinteossa jo kymmenen kertaa. Seitsemästi maalinteossa on onnistunut Kevin Beugre, viidesti kapteeni Jonathan Dunyin ja neljästi Juuso Liukkonen. Kolmesti on onnistunut neljä pelimiestä (Joona Hiltunen, Joslyn Luyeye-Lutumba, Arjan Goljahanpoor sekä Samuli Hölttä) ja kahden maalin miehiä löytyy kolme: Väinö Vehkonen, Antti-Pekka Kesonen sekä Jarkko Heimonen. Lisäksi Juuso Tarvainen on osunut kerran ja vastustaja on tehnyt kahdesti oman maalin. MP lähtee huomenna Oulunkylään aikalailla samalla kokoonpanolla kuin voitokkaaseen PEPO-peliin. Samuli Hölttä on tervehtynyt ja hän on taas mukana joukkueessa yhden pelin huilin jälkeen. Eero Ylönen on edelleen sivussa pelikiellon takia. Huomenna varmasti muutama pelimies pelaa tällä erää viimeistä kertaa MP:n riveissä, mutta tällaistahan se aina on näin kauden päättyessä. Kyllähän se olisi kausi mukava päättää voittoon!

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä omiltaan vapautuneen esityksen, kun sarjapaikka on jo varma.

– Nyt kun sarjapaikka on varmistettu, niin on kiva lähteä viimeiseen peliin nauttimaan erilailla pelistä. Tavoite on päättää kausi kunnialla ja hyvän esityksen jälkeen parantaa entisestään meidän hyvää tilastoa Gnistania vastaan.

– Kummallakaan joukkueella ei ole ottelussa sen isompia panoksia, mutta toki karsintasarjan kärkipaikka ja Ykkösen seitsemäs sija on vielä jaossa. Voi olla, että pelissä nähdään vähemmän peliaikaa saaneita pelaajia kentällä ja sitä kautta yritys pitäisi olla kovaa, koska kaikki pelaajat haluavat näyttää osaamistaan ensi kauden pelipaikkojen suhteen.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: Gnistan-MP 2,34 – 3,80 – 2,56.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
6. Vaillance Nihorimbere
7. Samuli Hölttä
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Daniel Skretteberg (mv)
16. Antti-Pekka Kesonen
18. Topi Keskinen
19. Jan Heinonen
20. Jonathan Dunyin
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
27. Kevin Beugre
51. Haruna Abubakar
93. Juuso Liukkonen