EST Palvelut -ENNAKKO: Huomenna matkataan EIF:n vieraaksi


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: su 5.6. klo 18.30 Ykkönen: EIF-MP Tammisaaren keskuskenttä

Viikon tauon jälkeen taas huomenna pelataan Ykkösen sarjapisteistä, kun MP matkustaa Tammisaareen EIF:n vieraaksi. Tammisaarelaiset ovat olleet erittäin haastava vastustaja MP:lle. Kotipeleissä MP on kerännyt kivasti pisteitä heitä vastaan, mutta Tammisaaressa pistitili on vielä avaamatta, mutta huomenna tähän on taas uusi mahdollisuus.

Sarjataulukossa joukkueet ovat kuudes ja kahdeksas. EIF:llä on seitsemän pelatun ottelu jälkeen 11 pistettä (3 voittoa, 2 tasapeliä ja 2 tappiota; maaliero 9-9). MP on pelannut vasta viisi ottelua ja pisteitä on seitsemän (2 voittoa, tasapeli ja 2 tappio; maaliero 9-8).

EIF lähti kauteen nousu Veikkausliigaan mielessä, joten joukkueeseen on liittynyt paljon uusia kovia pelimiehiä, kuten vielä viime kaudella MP:n puolustuksessa pelanneet Iiro Äijö ja Yassin Daoussi, maalintekijätilaston kärjestä löytyvä ja jo kuudesti maalinteossa onnistunut Adam Larsson sekä HIFK:sta tullut Nnaemeka Anyamele. Viime kauden joukkueen runkomiehistä joukkueessa jatkavat mm. Stanislav Efimov, Mehdi El Moutacim, Valdrin Rashica, William Lindqvist sekä Xhevdet Gela. Maanantaina EIF nousi viime hetkien kulmapotkumaalilla tasapeliin Kotkassa. FC Hakasta siirtynyt päävalmentaja Mikko Manninen on saanut jonkin verran kritiikkiä, mutta hiljalleen peli on alkanut kulkemaan paremmin ja MP:llä on huomenna edessä tiukka paikka, jos ja kun pisteitä halutaan Mikkeliin mukaan.

MP on pelannut viisi Ykkösen ottelua ja Kokkolassa kärsityn avaustappion jälkeen PIF kaatui vieraissa 2-3, kotona pisteet tasattiin SJK Akatemian kanssa 1-1 -lukemin ja FF Jaro kaatui hyvän esityksen jälkeen 3-0 -lukemin. Viime sunnuntaina PK-35:n vieraana jäi maalit tekemättä ja kotijoukkue onnistui kahdesti rankkarista, joten tärkeät sarjapisteet jäivän Pihlajamäkeen. Huomenna MP:n kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia, sillä Topi Keskinen on U21-maajoukkueen mukana ja Väinö Vehkonen pelikiellossa. Huominen peli on varmasti erityinen myös Jarkko Heimoselle sekä Juuso Liukkoselle, jotka vielä viime kaudella pelasivat EIF:n riveissä.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa huomenna tiukkaa kamppailua.

- Valmistautuminen EIF-otteluun alkoi karvaan PK35-tappion jälkeen ja viikko on mennyt suunnitellusti. Muutamia poissaoloja Tammisaareen tulee väkisinkin, kun Topi on U21-maajoukkueen mukana ja Väinö sai pelikiellon viime ottelusta.

- Vastassa on joillekin meidän pelaajille tuttu kotijoukkue, joka on saanut hyvin pisteitä alkukierroksilta. Pari meidän viime kausien pelaajaa löytyy taas EIF:n kokoonpanosta ja heidän ominaisuudet on meillä  tiedossa ja ehkäpä pystymme hyödyntämään niitä tuloksen tekemiseen. Odotettavissa on tasainen ottelu, jossa joukkue, joka käyttää paremmin omat etsikkoaikansa hyväksi, tulee voittamaan pelin.

- Helsingissä meillä oli aivan tarpeeksi tilanteita tehdä maaleja, mutta silloin pallo ei pomppinut meille, mutta nyt se pallo laitetaan pomppimaan suotuisasti meille vaikka väkisin. Puolustussuuntaan pelaajien etäisyydet täytyy olla sopivat, jottei EIF pääse hyödyntämään tiloja meidän muodon sisällä.

Videoennakossa päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista EIF -vieraspeliä.

Huomisen kotijoukkueen, etenkin Jaskan ja Iiron, ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: EIF-MP 1,85 – 3,80 – 3,60.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
2. Jarkko Heimonen
4. Arttu Loukiainen
6. Vaillance Nihorimbere
7. Samuli Hölttä
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Otto Huuhtanen (mv)
14. Jesse Jäppinen
16. Antti-Pekka Kesonen
20. Jonathan Dunyin
21. Leevi Leinonen
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
27. Kevin Beugre
30. Timi Heikkinen (mv)
93. Juuso Liukkonen