eroakiireesta.fi -RAPORTTI: Päätöskierroksella kauden avaustappio


Otteluraportin tarjoaa: eroakiireesta.fi

MP ja JIPPO kohtasivat kauden päätöskierroksella Urpolassa.

26.10.2019 MP – JIPPO 1 – 2(0-1)

Maalit:
25. Aleksi Nissinen 0-1
48. Aatu Manninen (Janne Kuhmonen) 1-1
61. Nissinen 1-2

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Filipe Mello (59. varoitus), Jiri Haikonen, Miikka Oinonen (90. varoitus), Janne Kuhmonen, Joonas Nissinen, Joona Mäenpää, Juuso Tarvainen, Antti-Ville Räisänen

Vaihtopelaajat:
Veikka Stålhand, Iiro Äijö, Topi Keskinen, Aatu Manninen, Joonas Kimari, Olli Kilpeläinen, Niila Forsell

Vaihdot:
39. Juuso Tarvainen <-> Aatu Manninen
66. Janne Kuhmonen <-> Joonas Kimari
70. Joona Mäenpää <-> Iiro Äijö

MP:n paras pelaaja: (palkitaan Dagens Restaurant Cornerin lahjakortilla)
Aatu Manninen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Antti-Ville Räisänen
JIPPO: Aleksi Nissinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP:n loistavasti sujunut kausi Kakkosessa tuli tänään päätökseen, kun Urpolassa nousukarsintasarjan viimeisessä ottelussa vastaan asettui runkosarjan kakkonen JIPPO Joensuusta. Tällä kertaa MP:n ja JIPPO:n peli ei päättynyt maalittomaan tasatulokseen, vaan molemmat onnistuivat maalinteossa ja sarjapisteet matkasivat vieraiden mukana Joensuuhun 1-2(1-0) -lukemin.

Kotijoukkue aloitti ottelun pirteämmin ja piti enemmän palloa. Mitään vaarallista MP ei kuitenkaan saanut aikaan, vaikka kulmapotkujakin oli useita. Ottelun ensimmäinen kunnon paikka oli vierailla, mutta Sammy Ndjcok torjui helposti Jere Kähkösen laukauksen. Pelikellon käydessä 20. minuuttia Reetu Räsänen vapautti kokeneen Miikka Oinosen läpiajoon, mutta Oinon nosto ei onnistunut kunnolla ja Jirko Sorsa vieraiden maalilla koppasi tämän noston. 25. peliminuutilla vieraat saivat vapaapotkun noin 24 metristä, jota asettui ampumaan Aleksi Nissinen. Nissisen laukaus muutti suuntaan MP:n muurista ja meni eri kulmaan kuin mihin Sammy Ndjock oli menossa torjumaan laukausta. Näin vieraat siirtyivät hiukan onnekkaasti 0-1 -johtoon. MP:llä oli mahdollisuus tasoittaa peli heti seuraavasta hyökkäyksestä, mutta Antti-Ville Räisäsen voimakas laukaus Joona Mäenpään tarjoilusta meni niukasti yli. Miikka Oinosella oli pari puolittaista yritystä, mutta tällä kertaa osumat palloon eivät olleet parhaita mahdollisia ja pallo ei mennyt maaliin. Juuri ennen taukoa vieraiden Henrik Hellsten pääsi vielä hyvää laukaisupaikkaan, mutta kova veto meni reilusti yli. Tauon viettoon mentiin vieraiden maalin johdossa.

Heti toisen puoliajan alkuun JIPPO:n Risto Kahelinilta lähti hyvä laukaus, mutta MP:n alakerta ehti blokkaamaan kyseisen laukauksen. Heti perään nähtiin ottelun tasoitusmaali, kun Janne Kuhmonen teki esityön ja loukkaantuneen Juuso Tarvaisen korvannut Aatu Manninen keskitti pallon tarkasti takanurkkaan ja peli oli tasan 1-1. Avausmaalin tehnyt Aleksi Nissinen pääsi huonon purun jälkeen yrittämään maalintekoa toistamiseen, mutta tällä kertaa yritys meni yli. 61. peliminuutilla Nissinen kuitenkin onnistui ottelussa toistamiseen. JIPPO hyökkäsi vasemmalta laidalta, MP puolusti tilanteen huonosti ja Nissinen puski takanurkkaan ottelun toisen maalinsa ja vieraat siirtyivät taas johtoon. MP yritti kovasti saada peliä tasoihin, mutta pallonhallinnasta huolimatta montaa kovin hyvää paikkaa kotijoukkue ei pystynyt luomaan, kun vieraat puolustivat totutun vahvasti. Paras paikka kotijoukkueella oli, kun Joonas Nissinen pääsi laukomaan Joonas Kimarin esityöstä, mutta Jirko Sorsa koppasi tämän yrityksen. Vieraat pääsivät muutaman kerran vaarallisesti vastahyökkäykseen ja paras paikka oli vaihtomies Toni Tahvanaisella, mutta Sammy Ndjock torjui tämän laukauksen varmasti. Tällä kertaa MP ei saanut peliä tasoihin ja edessä oli kauden ensimmäinen tappio, joka tuli harmittavaan paikkaan päätöskierrokselle ja näin tappioton kausi jäi vaan haaveeksi. Tappiosta huolimatta MP voitti Kakkosen A-lohkon ylivoimaisesti 11 pisteellä ja Urskissa nähdään ensi kaudella Ykkösen pelejä.

Uusien haasteiden pariin Englantiin lähtevä päävalmentaja Janne Wilkman harmitteli päätöskierroksen tappiota.

– Tämä oli samanlainen tasainen ja tiukka vääntö, kuten kaksi aikaisempaa JIPPO -ottelua. Ensimmäisessä maalissa meillä oli vähän huonoa onnea ja toisessa puolustimme todella huonosti. Tuo toinen maali oli kyllä todella epätyypillinen meille ja noita ei ole tällä kaudella meille tullut.

– Emme oikein päässeet laadukkaisiin maalipaikkoihin, kun sarjan toiseksi paras joukkue puolusti tiiviisti.

– Vaikka nyt tulikin harmittava tappio, niin kyllä koko kuvassa kausi oli loistava. 16 pisteen runkosarjan voiton jälkeen oli haasteellista lähteä näihin nousukarsintasarjan otteluihin. Pojille pitää kyllä nostaa hattua, sillä viime viikkoina harjoituksissa on ollut hyvä meno, vaikka nousu varmistuikin jo kuukausi sitten. Onhan se inhimillistä, että pelaamista puuttui jotain, kun otteluissa ei ollut kunnon panosta.

Pietu´s Photon kuvia ottelusta löytyy täältä ja Rahikainen Mikon otoksia täältä.

Nyt joukkue on ansainnut pienet juhlat sarjanousun johdosta ja huilia raskaan kauden jälkeen. Pienen tauon jälkeen palataan taas harjoitusten pariin ja eiköhän meille ole jotain tiedotettavaa valmennus- ja pelaajarintamaltakin ensi kuun aikana.

Kiitos kaikille ja nähdään ensi kaudella Ykkösen merkeissä!!

Haluaisitko muuttaa Mikkelin seudulle? Lue lisää www.eroakiireesta.fi