Sammy Ndjock, Reetu Räsänen, Iiro Äijö, Lucas dos Santos, Filipe Mello, Juuso Liukkonen, Matti Kohonen, Jiri Haikonen, Janne Kuhmonen, Joonas Nissinen, Antti-Ville Räisänen

Tuomo Hiltunen, Vincent Bikana, Denis Lima de Assis, Tomi Janhunen, Veeti Seppänen, Benno Hanslian, Niila Forsell

88. Joonas Nissinen <-> Veeti Seppänen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP jatkoi Kakkosen A-lohkon otteluitaan tauon jälkeen Töölön Pallokentällä, missä vastaan asettui FC Kiffen. Ottelu kulki koko ajan vieraiden hallinnassa ja tärkeät sarjapisteet matkasivat vieraiden mukana Mikkeliin 1-3(0-1) -lukemin.

Ottelu alkoi tunnustellen, kun kumpikaan ei ollut reiluun pariin viikkoon pelannut, mutta hiljalleen MP alkoi hallita kenttätapahtumia ja pelin painopiste oli selvästi Kiffenin kenttäpuoliskolla. Kun MP sai koneet kunnolla käyntiin, niin Niko Tervonen kotijoukkueen maalilla oli täystyöllistetty. Tervonen torjui mm. useamman Lucaksen, Juuso Liukkosen sekä Joonas Nissisen yrityksen ja piti näin kotijoukkueen mukana pelissä. Kotijoukkue ei päässyt kunnon hyökkäyksiin ja ainoa puolittainen maalintekoyritys oli Severi Murron kaukolaukaus, joka meni reilusti ohi. Puolen tunnin kohdalla MP hyökkäsi näyttävästi ja Kiffenin alakerta kaatoi vauhtiin päässeen Joonas Nissisen. Ottelun erotuomari Joona Mannisella ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tuomita tilanteesta rankkari. Niko Tervonen aavisti oikein ja torjui Lucaksen rankkarin, mutta pirteällä pelipäällä ollut Joonas Nissinen oli paluupallossa ensimmäisenä ja laukoi pallon voimalla verkkoon, 0-1. Vielä ennen taukoa hyökkäykseen noussut Matti Kohonen ja Joonas Nissinen pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta Tervonen torjui nämä laukaukset ja puoliajan viettoon mentiin 0-1 -lukemissa.

Toinen puoliaika jatkui MP:n hallinnassa ja oli vain ajan kysymys, milloin vieraat tekevät lisäosumia. 0-2 -maali nähtiin 54. peliminuutilla, kun MP riisti pallon ja hyökkäsi nopeasti vastaan. Lucas teki esityön ja Filipe Mellolla oli helppo työ laukoa pallo maaliin. MP jatkoi innokkaasti lisäosumien hakemista ja välillä into meinasi kostautua vastaiskuina, mutta aktiivinen puolustaminen esti vaaran paikat. Kova yritys kuitenkin palkittiin 72. peliminuutilla näyttävän hyökkäyksen päätteeksi. Benno Hanslian ja Lucas käynnistivät hyökkäyksen ja Juuso Liukkosen maalintekoyrityksen jälkeen pallo ajautui Joonas Nissiselle, joka laukoi illan toisen maalinsa ja tulostaululle jo 0-3 -lukemat. MP:llä oli vielä muutama mahdollisuus kaunistella numeroita, mutta Tervonen torjui Hanslianin laukauksen ja Jiri Haikonen laukoi yli. Viimeisellä kymmenminuuttisella vieraiden ajatus vähän katosi ja kotijoukkueella oli muutama paikka kavennusosumaan. Pari minuuttia ennen täyttä aikaa Eero Forsen käytti MP:n heikon puolustamisen hyödykseen ja laukoi kotijoukkueen avausmaalin, 1-3. Tämän jälkeen Forsenilla oli myös toinen paikka, mutta tämä laukaus meni sivuverkkoon. Ottelu päättyi näihin 1-3 -lukemiin ja MP jatkaa tappioitta A-lohkon kärjessä 13 pelatun ottelun jälkeen.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen viimeistä kymmenminuuttista lukuun ottamatta.

- Tänään oli muuten hyvä ja ehjä esitys, mutta loppuun en ole tyytyväinen, kun kontrolli pelistämme hävisi.

- Olosuhteet olivat tänään haastavat johtuen todella epätasaisesta kentästä, mutta siitä huolimatta pystyimme ihan laadukkaaseen hyökkäyspelaamiseen.

- Tänään tuli onnistumisia monella rintamalla ja varsinkin Joonas Nissinen oli todella pirteällä pelipäällä.

- Lähtökohtaisesti yksikään peli tässä sarjassa ei ole helppo, mutta tänään teimme sen, mitä pitikin.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP jatkaa otteluitaan tulevana sunnuntaina, kun A-lohkon toinen tappioton joukkue JIPPO saapuu Joensuusta Urskiin kärkikamppailuun taistelemaan tärkeistä sarjapisteistä.