eroakiireesta.fi -RAPORTTI: MP nousi toisella jaksolla selvään voittoon


Otteluraportin tarjoaa: eroakiireesta.fi

MP ja Kiffen taistelivat sarjapisteistä Urskin nurmella (Kuva: Pietu´s Photo).

19.5.2019 MP - Kiffen 4 - 0(0-0)

Maalit:
48. Lucas dos Santos (Denis Lima de Assis) 1-0
56. Denis (Lucas) 2-0
60. Matti Kohonen (Vincent Bikana) 3-0
90. Jiri Haikonen (Joonas Nissinen) 4-0

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock (38. varoitus), Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Lucas dos Santos, Filipe Mello, Denis Lima de Assis, Matti Kohonen, Jiri Haikonen, Joonas Nissinen, Janne Kuhmonen, Antti-Ville Räisänen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Iiro Äijö, Juuso Liukkonen, Tomi Janhunen, Joona Mäenpää, Juuso Tarvainen, Samuli Kaasalainen

Vaihdot:
61. Janne Kuhmonen <-> Joona Mäenpää
74. Lucas <-> Juuso Tarvainen
80. Denis <-> Juuso Liukkonen

MP:n paras pelaaja: (palkitaan Dagens Restaurant Cornerin lahjakortilla)
Lucas dos Santos

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Joonas Nissinen
Kiffen: Daniel Stevens

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP pääsi jo toiseen kotiotteluun Urskin nurmelle, joka oli ajankohtaan nähden loistavassa kunnossa. Vastaan asettui Kiffen, joka oli vielä ilman avausosumaa kauden Kakkosen otteluissa. Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen MP sai pelinsä rullaamaan ja meni menojaan selvään 4-0(0-0) -voittoon.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Kiffenillä oli muutama kaukolaukaus, mutta ne menivät ohi Sammy Ndjockin vartioiman MP -maalin. Kotijoukkueen maalipaikat olivat vähissä, sillä syöttöpeli oli heikkoa ja maltti puuttui pelistä, kun haettiin kiireellä mahdollisia ratkaisuja. MP:n ainut maalia kohti suuntautunut laukaus oli Lucas dos Santosin kaukolaukaus, jonka Besart Mustafa torjui kuitenkin varmasti. Ndjock kotijoukkueen maalilla ei ollut paljon työllistetympi. Vieraat pelasivat aikaa jo ensimmäisellä puoliajalla ja kaikissa mahdollisissa tilanteissa aikailtiin. Vieraille kuitenkin avautui loistava mahdollisuus kauden avausosumaan ja siirtyä 0-1 -johtoon, kun heille tuomittiin hiukan kyseenalainen rangaistuspotku. Sammy Ndjock koppasi vieraiden keskityksen ja lähti nopeasti avaamaan peliä. Vieraiden pelaaja ajautui Sammyn juoksulinjalle ja hän työnsi avatessaan pelaajan sivuun. Erotuomari Oskari Tuomi näki tässä kuitenkin rikkeen, tuomitsi kaikkien yllätykseksi rankkarin ja varoitti vielä Sammy Ndjockia. Shaggy Kimuenimeso laukoi rankkarin vasemmalle, mutta Ndjock aavisti oikein ja torjui vedon kulmapotkuksi. Kotijoukkue sai virtaa tästä torjunnasta, mutta tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

MP kävi tauolla läpi, miten pitää pelata ja peli olikin heti tauon jälkeen ihan erinäköistä, vaikka Kiffen aiheutti toisella peliminuutilla sydämen tykytyksiä MP:n leirissä, kun Pyry Korhonen kolisutti MP:n ylärimaa. Tämän jälkeen MP hyökkäsi nopeasti vastaan ja siirtyikin johtoon. Denis sai pallon keskikentällä ja juoksutti Kiffenin topparia Antti Korhosta. Denis keskitti pallon maalille, jossa oli Lucas dos Santos, joka puski ottelun avausosuman, 1-0. Vajaa kymppi myöhemmin oli taas sama kaksikko asialla. Vincent Bikana käynnisti hyökkäyksen vasempaan laitaan ja tällä kertaa Lucas teki esityön ja Denis ohjasi maalin edestä, 2-0. Muutama minuutti myöhemmin lukemat oli jo 3-0, kun Joonas Nissisen vapaapotkun jälkeen Vincent Bikana pääsi ensi yrittämään maalintekoa, mutta lopulta Matti Kohonen laukoi ensimmäisen maalinsa MP -paidassa.  Tämän jälkeen vieraiden pelihuumori loppuikin, nähtiin muutamia tyhmiä rikkeitä sekä viimeinen puristus vierailta katosi, kun tulostaululla oli selvät lukemat. MP haki innokkaasti lisäosumia, mutta ainoastaan kerran pallo saatiin Kiffenin verkkoon. Tämä tapahtui juuri ennen kuin peliaika tuli täyteen. Nämä 4-0 -loppulukemat kapteeni Jiri Haikonen puski Joonas Nissisen vapaapotkusta. Kolmella voitolla sarjan aloittanut MP on nyt Kakkosen A-lohkon kärkipaikalla.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli tyytyväinen omiensa toisen puoliajan tekemiseen, mutta ensimmäisessä neljävitosessa oli paljon parannettavaa hyökkäyspelaamisen osalta.

- Alussa pelaamisemme oli vaikeaa ja Kiffen piti meitä tiukilla. Tästä kaikki kunnia vieraille. Meillä oli hirvittävä kiire hakea ratkaisuja ja pelistämme puuttui maltti. Onneksi tauon jälkeen saimme pelimme taas raiteille ja pallollisessa pelaamisessa alkoi löytyä laatua.

- Sammy torjui hienosti rankkarin, jota mielestäni ei kyllä olisi pitänyt edes tuomita, mutta näihin asioihin emme pysty vaikuttamaan, niin niitä on turha jäädä murehtimaan.

- Kyllä pitää olla tyytyväinen, kun taululla on 4-0 -lukemat ja saatiin tehtyä pari erikoistilannemaaliakin. Kyllä Lucas ja Denis tänään omilla yksilösuorituksillaan ratkaisivat tämän pelin ja näiden osumien jälkeen pelimme vapautui.

Pietu´s Photon kuvia ottelusta löytyy täältä, UrheiluSuomi.comin kuvia täältä, Rahikaisen Mikon kuvia täältä ja vieraiden "raportti" täältä.

MP jatkaa otteluitaan tulevana lauantaina, kun joukkue matkaa sarjan kolmella 0-0 -tasapelillä aloittaneen JIPPO:n vieraaksi Joensuuhun.

Haluaisitko muuttaa Mikkelin seudulle? Lue lisää www.eroakiireesta.fi

Ottelun maalit ja #33 Sammyn rankkaritorjunta löytyvät tästä: