eroakiireesta.fi -RAPORTTI: MP niukkaan derbyvoittoon


Otteluraportin tarjoaa: eroakiireesta.fi

MP sai kulmapotkuista muutaman vaarallisen tilanteen Jonne Urosen vartioimalle Kissa -maalille. (Kuva: Pietu´s Photo)

4.7.2019 MP – MiPK 1 – 0(0-0)

Maali:
80. Denis Lima de Assis (Lucas dos Santos) 1-0

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Lucas dos Santos, Filipe Mello (54. varoitus), Denis Lima de Assis, Matti Kohonen, Janne Kuhmonen, Joonas Nissinen, Joona Mäenpää, Antti-Ville Räisänen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Iiro Äijö, Juuso Liukkonen, Jiri Haikonen, Joonas Kimari, Juuso Tarvainen, Niila Forsell

Vaihdot:
40. Joona Mäenpää <-> Jiri Haikonen
62. Antti-Ville Räisänen <-> Juuso Tarvainen
71. Janne Kuhmonen <-> Juuso Liukkonen

MP:n paras pelaaja: (palkitaan Dagens Restaurant Cornerin lahjakortilla)
Denis Lima de Assis

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Joonas Nissinen
MiPK: Rafael

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Kevätkierroksen ottelut päätettiin todelliseen herkkupalaan, kun torstai-iltana Urskin nurmella MP sai vastaansa rakkaan paikallisvastustajan Pallo-Kissat. Yli 2700 katsojan edessä pelattu Mikkelin derby ei noussut miksikään klassikoksi, mutta mikä tärkeintä, niin MP voitti Pallo-Kissat parin vuoden tauon jälkeen 1-0(0-0) -lukemin.

Ottelu alkoi tunnustellen ja molempien peli oli aika hermostunutta. Hiljalleen suurimmat höyryt saatiin purettua ja MP oli hiukan aktiivisempi osapuoli. Kissat kuitenkin puolustivat uhrautuvasti, mutta välillä punaiset sortuivat kyllä todella rajuihin otteisiin ja varsinkin Jaakko Teräsranta pelasi kohtuuttoman kovaa. Vieraiden prässi vaikeutti MP:n avauspelaamista, mutta ajoittain MP nopealla pallon liikuttelulla pääsi lähellä Jonne Urosen vartioimaa Kissa -maalia, mutta mitään kovin vaarallista MP ei kuitenkaan saanut luotua. MP:n vaarallisimmat tilanteet tulivat erikoistilanteista ja kaukolaukauksista. Vincent Bikana, Denis parikin kertaa ja Lucas laukoivat ohi tai yli ja Joonas Nissisen vapaapotkun Uronen nyrkkeili kulmaksi. Vieraiden vaarallisimmat paikat tulivat Markus Brusilan pitkistä sivurajaheitoista. Lisäksi Ville Kirvesoja laukoi vapaapotkun muuriin ja juuri ennen taukoa Antti-Pekka Kesonen Sammy Ndjockin syliin. Tauon viettoon punomaan juonia mentiin maalittomissa lukemissa.

Tauolla Kissat teki pari pelaajavaihtoa ja vieraat olivatkin pirteitä toisella puoliajalla, mutta aktiivisemmasta pelaamisesta huolimatta he eivät mitään loistopaikkoja pystyneet luomaan. Muutama vaaran paikka Ndjockin vartioimalla MP -maalilla oli, mutta kotijoukkueen alakerta hoiti nämä tilanteet ja pari kertaa Ndjock joutui kuitenkin venymään nollapelinsä eteen. Kertaalleen kentän ikänestori Rafael pääsi hyvään puskupaikkaan, mutta tällä kertaa brassimaalitykin pusku meni yli. Denis oli useamman kerran maalipaikassa, mutta yhdessä Uronen jyräsi brassin, yhdessä hän ei ihan ylettänyt Lucaksen tarjoiluun ja Juuso Tarvaisen hienon esityön jälkeen Denis laukoi tolpan kautta ohi. Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa runsaslukuinen yleisö sai ilon aihetta, kun Denis onnistui Lucaksen esityöstä. Lucas niputti useamman Kissojen pelaajan ja keskitti pallon maalille, missä Denis nousi omiin korkeuksiin ja puski Urosen käsien kautta ottelun avausmaalin, 1-0. Vieraat yrittivät viimeisen vartin kovasti tasoitusosumaa, mutta kovinkaan lähellä se ei ollut, kun MP pelasi järkevästi. Lopulta noin viiden minuutin lisäajan jälkeen erotuomari Miika Pesonen puhalsi taistelun tauonneeksi, MP otti kolmannen peräkkäisen voiton ja kaupungin herruuden. Näin MP jatkaa tappiotta Kakkosen A-lohkon keulilla.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli todella tyytyväinen voitosta ja joukkueensa taistelusta.

– Alku oli aikamoista hakemista ja jännitystä oli ilmassa. Hiljalleen päästiin kuitenkin peliin kiinni, mutta Kissat kyllä puolustivat hyvin joukkueena ja tekivät meidän pelaamisesta haastavaa.

– Ensimmäinen jakso oli meidän, mutta toisella Kissoilla oli omat hetkensä. Meidän maali tuli, kun heillä oli pientä otetta.

– Kyllähän tämä voitto maistuu, sillä viime vuonna ei saatu Kissoilta kuin piste. Kissat oli tänään hyvä ja piti meidän vähillä maalipaikoilla. He olivat kyllä tähän mennessä yksi parhaimmista porukoista, joita vastaan olemme pelanneet.

– Tämä oli kyllä koko joukkueen taisteluvoitto ja tästä on hyvä jatkaa! Huomenna katsellaan taas videoita ja työnteko jatkuu.

Pietu´s Photon pelikuvia löytyy täältä, Rahikaisen Mikon täältä sekä UrheiluSuomi.comin täältä.

MP pelaa vielä kerran ennen taukoa, kun viikon päästä lauantaina Urskissa pelataan lohkon todellinen kärkikamppailu, kun FC Viikingit Helsingistä saapuu vieraaksi.

Haluaisitko muuttaa Mikkelin seudulle? Lue lisää www.eroakiireesta.fi