eroakiireesta.fi -ENNAKKO: Runkosarjan viimeisessä kotiottelussa vastassa VJS


Otteluennakon tarjoaa: eroakiireesta.fi

Ennakko: lauantai 28.9. klo 15.00 MP-VJS, Vantaa Urskissa
otteluisäntä: Esedu
ottelupallot: Rakennusliike Ola Oy

Kausi on edennyt siihen vaiheeseen, että huomenna lauantaina MP pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelun, kun Urskiin vastustajaksi saapuu sarjapaikastaan taisteleva VJS. Kevätkierroksella joukkueet kohtasivat Vantaalla, missä taistelu oli tiukka ja pisteet matkasivat Mikkeliin niukalla 0-1 -voitolla, jonka eteen Sammy Ndjock joutui tekemään maalillaan useamman loistotorjunnan ja maalinteossa onnistui Janne Kuhmonen.

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta yksi ja yksitoista. Sarjanousija VJS on kerännyt pelaamassaan 20 ottelussa 18 pistettä (4 voittoa, 6 tasapeliä ja 10 tappiota, maaliero 25-38), kun taas lohkon kärjessä olevalla MP:llä on 46 pistettä (13 voittoa ja 7 tasapeliä, maaliero 41-11).

VJS taistelee kynsin hampain putoamista vastaan ja he tarvitsevat vähintään kolme pistettä jäljellä olevista kahdesta ottelusta, että Kakkosen sarjapaikka säilyisi. Vantaalaisilla on kolme pistettä matkaa kymmenellä sijalla olevaan FC Kiffeniin. Vantaalaisilla on alla kaksi tasapeliä, kun edellisellä kierroksella pisteet tasattiin JIPPO:n kanssa 0-0 -lukemin ja sitä ennen FC Kiffenin kanssa 1-1 -vierastasapelillä. Tasapeli joensuulaisia vastaan oli tiukkaa taistelua ja varoituksia nähtiin reilusti. Huomisesta ottelusta vantaalaisilla on pelikiellon takia sivussa: Liridon Islami, Eetu Puro sekä Henri Hiltunen.

VJS:n riveistä löytyy monia mielenkiintoisia pelaajia, kuten Euroopassa ammattilaisena pelannut kokenut keskikenttäpelaaja Marko Kolsi ja edellisellä maajoukkuetauolla Somalian maajoukkueessa esiintynyt puolustaja Ahmed Said Ahmed. Lisäksi joukkue on täynnä nuoria ja innokkaita pelimiehiä, joten MP saa olla huomenna tarkkana ja takin napit pitää olla tiukasti kiinni. Vantaalaisten maalintekijätilaston kärjestä löytyy: Liridon Islami (7), Eetu Puro (4) ja Marko Kolsi (3).

Edellisellä kierroksella MP otti toisen peräkkäisen voiton, kun NJS kaatui vieraissa 1-4(0-2) -lukemin. MP:n esitys Nurmijärvellä ei ollut paras mahdollinen, mutta tässä vaiheessa kautta riittää, kun sarjapisteitä kertyy. Kotiotteluissa MP ei ole kerännyt ihan niin paljon pisteitä kuin vieraissa, sillä puolet kymmenestä kotiottelusta on päättynyt tasan. Runkosarjan voiton jo varmistanut MP on pelannut tähän mennessä kaksikymmentä ottelua ilman tappiota ja tätä tappiotonta putkea on tarkoitus jatkaa myös huomisen jälkeenkin. Maalinteossa MP on onnistunut 41 kertaa, mikä on eniten koko A-lohkossa, ja kaikkiaan yksitoista pelaajaa on saanut nimensä maalintekijätilastoon. Denis on onnistunut maalinteossa yhdeksän kertaa, Lucas seitsemästi, Juuso Liukkonen ja Joonas Nissinen viidesti, Janne Kuhmonen neljästi sekä Vincent Bikana kolmesti. Lisäksi löytyy kolme kahden maalin sekä kaksi maalin miestä.

MP lähtee huomiseen otteluun hyvin pitkälti samalla joukkueella kuin edelliseen NJS -otteluun. Kokenut Miikka Oinonen on taas mukana joukkueessa, mutta Joonas Nissisen pelaaminen harjoituksissa sattuneen kolhun takia on epävarmaa.

Päävalmentaja Janne Wilkman uskoo, että vantaalaiset tulevat taistelemaan sarjapaikasta ja -pisteistä Mikkeliin.

– VJS pelaa rohkeaa pallonhallintapeliä ja on toteuttanut sitä määrätietoisesti koko kauden ajan. Meidän on taas tärkeää pitää fokus omassa tekemisessämme ja pyrkiä pelaamaan omilla vahvuuksilla.

– Syksy on pitkällä, mutta on nostettava joka jätkälle hattua millaisella intensiteetillä on tälläkin viikolla harjoituksissa menty. Se on yksi avainasia, että saamme kehitettyä peliämme vielä kauden viimeisen jakson aikana.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 6587 MP-VJS 1,15 – 6,25 – 11,00.

Kokoonpanossa:
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
7. Lucas dos Santos
8. Filipe Mello
9. Juuso Liukkonen
10. Denis Lima de Assis
11. Aatu Manninen
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
15. Miikka Oinonen
18. Janne Kuhmonen
19. Joonas Nissinen
23. Joona Mäenpää
25. Juuso Tarvainen
30. Tuomo Hiltunen (mv)
33. Sammy Ndjock (mv)
34. Antti-Ville Räisänen