eroakiireesta.fi -ENNAKKO: MP kohtaa juhlaottelussa Reippaan


Otteluennakon tarjoaa: eroakiireesta.fi

Ennakko: lauantai 24.8. klo 18.30 MP-Reipas, Lahti Urskissa
otteluisäntä: Rakennusliike Ola Oy
ottelupallot: Pitkäjärven Auto-osat Oy

Huomenna lauantaina on aihetta juhlaa, sillä MP:llä on taas kotiottelu ja samalla juhlitaan seuran 90 -vuotista taivalta. Vastaan tässä juhlaottelussa tulee rakas kilpakumppani vuosien takaa, kun Lahden Reipas saapuu vieraaksi Urskiin lähes kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen (1991). Kevätkierroksella kesäkuun alkupuolella MP haki pisteet Lahdesta 1-3(0-1) -lukemin. Juhlaottelun lisäksi huomenna Urskissa on perheen pienimmille pomppulinnoja ja aikuisille anniskelukatsomossa happy hour klo 17.30-18.30. Paikalla on myös iso joukko 70- ja 90-luvun MP:ssä mitaleita saavuttaneita pelimiehiä.

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta yksi ja viisi. Lahtelaiset ovat 16 pelaamassaan ottelussa keränneet 25 pistettä (6 voittoa, 7 tasapeliä ja 3 tappiota, maaliero 25-18) ja A-lohkon piikkipaikalla olevalla MP:llä on 36 pistettä (10 voittoa ja 6 tasapeliä, maaliero 29-7).

Sarjanousija Reipas on pelannut vahvaa kautta, vaikka edellisellä kierroksella lahtelaisten kahdeksan ottelun tappioton putki (4 voittoa ja 4 tasapeliä) katkesi, kun JIPPO haki Kisapuistosta pisteet niukalla 0-1 -voitolla. Tämän lisäksi FC Lahden farmijoukkue on hävinnyt ainoastaan kevätkierroksella peräkkäisissä otteluissa JIPPO:lle ja MP:lle. Reipas on periksiantamaton ja hyvähenkinen joukkue, joka on  monta kertaa ottelun loppuhetkillä noussut tasapeliin tai voittoon asti, joten MP saa huomenna lauantaina olla tarkkana. Reippaan paras maalintekijä on ollut viisi maalia viimeistellyt FC Lahden -pelaaja Irfan Sadik, Teemu Toukonen on osunut neljästi ja toinen FC Lahden pelaaja Pyry Lampinen on tehnyt kolme maalia.

MP haki edellisellä kierroksella tärkeät sarjapisteet Kouvolasta niukalla 0-1 -voitolla, kun Reetu Räsänen onnistui maalinteossa liki puolesta kentästä. Urskissa MP on pelannut tuloksellisesti vähän heikommin kuin vieraissa, sillä kotipeleissä tasapelejä on kertynyt jo viisi ja alla on tasapelit JIPPO:a ja FC Viikinkejä vastaan. Huomenna on tarkoitus ottaa kauden neljäs kotivoitto. MP on pelannut tähän mennessä kuusitoista ottelua ilman tappiota ja tätä putkea on tarkoitus jatkaa myös huomisen jälkeenkin. Maalinteossa MP on onnistunut 29 kertaa ja kaikkiaan yksitoista pelaajaa on saanut nimensä maalintekijätilastoon. Lucas on viimeistellyt seitsemästi, Denis viidesti, Joonas Nissinen neljästi ja kahden maalin miehiä ovat Vincent Bikana, Janne Kuhmonen, Juuso Liukkonen, Filipe Mello sekä Antti-Ville Räisänen. Lisäksi löytyy kolme maalin miestä.

Edelliseen Sudet -otteluun verrattuna kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia, kun Kouvolassa pelikiellon takia huilannut Filipe Mello palaa taas joukkueeseen ja uutena miehenä MP:n peliasussa nähdään JJK:sta seuraan siirtynyt keskikenttäpelaaja Aatu Manninen. Lucas sai JIPPO -ottelun tapahtumista kolmen ottelun pelikiellon, jonka kärsimisen hän aloittaa tästä ottelusta. Lisäksi Miikka Oinonen on ennalta sovitusti sivussa tästä ottelusta.

Päävalmentaja Janne Wilkman odottaa kovasti, kun kahden voitokkaan vierasottelun jälkeen on taas edessä kotiottelu Urskissa.

– Omaan tekemiseen lähdetään taas keskittymään ja tekemään nöyrästi töitä kolmen pisteen eteen. Kahden vierasottelun jälkeen jokainen varmasti janoaa päästä näyttämään osaamistaan Urskin huippukuntoiselle nurmelle.

Lahtelaisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 4755 MP-Reipas 1,25 – 5,10 – 8,00.

Kokoonpanossa:
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
8. Filipe Mello
9. Juuso Liukkonen
10. Denis Lima de Assis
11. Aatu Manninen
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
17. Veeti Seppänen
18. Janne Kuhmonen
19. Joonas Nissinen
25. Juuso Tarvainen
29. Benno Hanslian
30. Tuomo Hiltunen (mv)
33. Sammy Ndjock (mv)
34. Antti-Ville Räisänen
44. Niila Forsell