eroakiireesta.fi -ENNAKKO: Huomenna edessä tiukka haaste, PEPO vieraissa


Otteluennakon tarjoaa: eroakiireesta.fi

Ennakko: ti 25.6. klo 18.30 PEPO-MP Kimpinen, Lappeenranta

Huomenna tiistaina pelataan taas Kakkosen A-lohkon tärkeistä sarjapisteistä, kun MP matkustaa Lappeenrantaan, missä Kimpisellä vastaan asettuu kauden nihkeästi aloittanut PEPO. Lappeenrantalaiset ovat viime vuosina olleet MP:lle haastava vastustaja ja viime kaudella pisteet keskinäisissä otteluissa meni PEPO:lle 4-1.

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta yksi ja kahdeksan. PEPO:lla on kahdeksan pelatun ottelun jälkeen 10 pistettä (3 voittoa, tasapeli ja 4 tappiota, maaliero 12-10), kun yhden ottelun enemmän pelanneella MP:llä on pisteitä 19 (5 voittoa ja 4 tasapeliä, maaliero 15-5).

Lappeenrantalaiset ovat kuuluneet viime vuosien ajan Kakkosen A-lohkon kärkikastiin ja tähänkin kauteen he ovat lähteneet isoin satsauksin tavoitellen sarjanousua. PEPO:n kone on kuitenkin hieman yskähdellyt viime aikoina. Ensimmäisillä kierroksilla hyvin maaliverkkoja heiluttanut joukkue on nyt hävinnyt kolme viimeistä ottelua: vieraissa FC Viikinkejä ja JIPPO:a vastaan sekä kotona FC Kiffeniä vastaan. Yhden ottelun vähemmän pelannut PEPO on sarjataulukossa keskikastissa jo yhdeksän pistettä sarjakärki MP:stä jääneenä.

PEPO:n maalipörssin kärkisijalta löytyy kolme maalia viimeistellyt laitapuolustaja Jens Harju. Kahden maalin miehiä ovat kapteeni Petteri Rönkkö, laituri Aleksi Ikonen, kookas toppari Alieu Ceesay sekä viime kaudella Kakkosen C-lohkon maalintekijätilaston voittanut kärkimies Paul Obi. Lappeenrantalaisilla on viime aikoina ollut loukkaantumishuolia ja esimerkiksi amerikkalaismaalivahti Craig Hill on ollut sivussa ja joukkueen maalia on vartioinut nuori Miko Sederholm. Joukkue on nyt saanut valmistautua reilun viikon edellisestä ottelusta päävalmentaja Mika Heinon johdolla ja MP:llä on varmasti iso haaste edessä huomenna Kimpisellä, kun tappioista sisuuntunut PEPO haluaa taas voittojen makuun.

MP on yhdeksän sarjakierroksen jälkeen A-lohkossa JIPPO:n lisäksi vielä ilman tappiota ja tätä putkea on tarkoitus jatkaa myös huomisen jälkeenkin. Edellinen ottelu Vantaalla päättyi 0-1 -vierasvoittoon, mutta esitys ei ollut mikään häikäisevä ja Sammy Ndjock MP:n maalilla sai tehdä useamman loistotorjunnan, että tärkeät sarjapisteet matkasivat Mikkeliin. Juhannuksen aikaan joukkue sai vetää muutaman päivän henkeä ja ladata akkuja, joten huomenna kentällä nähdään varmasti pirteämpi MP kuin ennen juhannusta VJS:ää vastaan. MP on tehnyt tähän mennessä viisitoista maalia ja maalinteossa on onnistunut kaikkiaan seitsemän pelaajaa. A-lohkon maalipörssin kärki Lucas on viimeistellyt kuudesti, Denis kolmesti, Janne Kuhmonen kahdesti sekä muut neljä ovat maalin miehiä.

MP:n lähtee huomiseen otteluun aikalailla samalla kokoonpanolla kuin edelliseen voitokkaaseen VJS -otteluun. Kapteeni Jiri Haikonen jatkaa vielä sivussa, mutta Denis on taas pelikunnossa ja mukana joukkueessa.

UEFA PRO -valmentajakoulutuksen ulkomaanjaksolla Italiassa ollut Janne Wilkman on taas rivissä mukana ja johtaa joukkueen peliä kentän laidalla. Hän odottaa tiukkaa taistelua huomenna Lappeenrannassa.

– PEPO on ollut meille aina todella kova vastustaja ja tulee olemaan sitä nytkin. Luulen, että tunnetta ja vauhtia tulee tuskin puuttumaan tästä ottelusta.

– Joukkueen terveystilanne on suhteellisen hyvä ja Jiri Haikonen on ainut, joka on varmuudella sivussa, mutta lopullinen Lappeenrantaan matkaava ryhmä ratkeaa vasta  pelipäivänä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 8733 PEPO-MP 2,50 – 3,40 – 2,35 ja Vakio 1:ssä kohde 10.

Ottelu on katsottavissa selostettuna Länsi-Savon verkkosivuilla.

Kokoonpanossa:
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
7. Lucas dos Santos
8. Filipe Mello
9. Juuso Liukkonen
10. Denis Lima de Assis
12. Matti Kohonen
18. Janne Kuhmonen
19. Joonas Nissinen
22. Olli Kilpeläinen
23. Joona Mäenpää
24. Miika Töyräs (mv)
25. Juuso Tarvainen
29. Samuli Kaasalainen
33. Sammy Ndjock (mv)
34. Antti-Ville Räisänen
44. Niila Forsell