ENNAKKO: Torstaina pelataan Lappeenrannassa lohkon kärkikamppailu


Ennakko: to 26.7. klo 18.30 PEPO-MP Kimpisen Urheilukeskus

Huomenna torstaina pelataan taas Kakkosen A-lohkossa, kun MP matkustaa Lappeenrantaan, missä Kimpisellä vastaan asettuu lohkon kärkijoukkue PEPO. Ottelu on samalla lappeenrantalaisten 60 -vuotisjuhlaottelu. Kevätkierroksella Hänskissä päädyttiin pistejakoon 1-1(0-0) -lukemin.

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta yksi ja kolme. Lappeenrantalaiset ovat 13 pelaamassaan ottelussa keränneet 24 pistettä (6 voittoa, 6 tasapeliä ja tappio, maaliero 19-10), kun taas MP:llä on kaksi pistettä vähemmän eli 22 (6 voittoa, 4 tasapeliä ja tappiota, maaliero 22-13).

Torstain juhlaottelussa haetaan varmasti lähtökohtia loppukauteen, vaikka kyseisen ottelun jälkeen pelataankin vielä kahdeksan ottelua ja sarjapisteitä on paljon jaossa. Kotiotteluissaan lappeenrantalaiset ovat olleet lohkon paras joukkue (5 voittoa ja 2 tasapeliä, maaliero 12-3) ja kukaan ei ole vielä hakenut Lappeenrannasta täysiä pisteitä. MP on taas lohkon kuntopuntarin kärjessä tällä hetkellä ja joukkue on hävinnyt edellisen kerran toukokuun lopussa. Sen jälkeen seitsemän peliä on mennyt ilman tappiota (4 voittoa ja 3 tasapeliä, maaliero 16-7). Joten huomenna Lappeenrannassa on edessä mielenkiintoinen ottelu.

PEPO koki vasta edellisellä kierroksella kauden avaustappion, kun MYPA oli kotonaan 3-1(1-0) parempi. Todella laadukas lappeenrantalaisjoukkue täydentyi viime viikolla tehokkaalla hyökkääjällä, kun loukkaantuneen Edwin Salazarin korvaajaksi loppukaudeksi tuli viime kaudella 13 maalia PEPO:lle paukuttanut Hermes Palomino. Tällä hetkellä PEPO:n maalipörssin kärjessä on nopea Markus Koistinen viidellä maalilla ja häntä tukevat kolmen maalin miehet: Petteri Rönkkö, Alex Oikkonen, Alieu Ceesay ja Edwin Salazar.

MP palasi tauon ja kahden tasapelin jälkeen taas voitton makuun, kun JIPPO kaatui sunnuntaina Urskissa hyvän toisen jakson esityksen jälkeen 3-1(0-1). Kun edellisellä kierroksella molemmat kärkijoukkueet (PEPO ja Gnistan) hävisivät vielä omat ottelunsa, niin lohkon kärki tasoittui entisestään. MP lähtee torstaina Lappeenrantaan sillä mielellä, että pilaa PEPO:n kuusikymppiset ja aiheuttaa heille kauden ensimmäisen kotitappion. MP:n parhaat maalintekijät tähän mennessä ovat Lucas dos Santos (7) ja Miikka Oinonen (5).

MP lähtee tähän kärkikamppailuun aikalailla samalla joukkueella kuin se esiintyi sunnuntaina JIPPO:a vastaan. Voitokkaassa JIPPO -ottelussa korttitilinsä täyteen saanut Mikko Hiltunen on pelikiellon takia sivussa ja jalkavaivainen Joonas Kimari jatkaa edelleen telakalla. Joukkueen lääkäri Hannu Paajanen on ollut työllistetty JIPPO -pelin jälkeen ja muutaman pelaajan pelikunto ratkeaa vasta pelipäivänä.

Päävalmentaja Janne Wilkman odottaa huomiselta haastavaa ottelua ja tiukkaa taistelua tärkeistä sarjapisteistä.

– PEPO on ollut meille vaikea vastustaja ja sitä se tulee olemaan huomennakin. On selvää, että meidän pitää pystyä kauden parhaimpaamme, jotta saamme haettua täyden pistepotin Lappeenrannasta.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 2671 PEPO-MP 1,95 – 3,70 – 2,95.

Kokoonpanossa:
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Ozeias Graciano
8. Elliot Simmons
9. Michael Nzekwe
10. Miikka Oinonen
11. Tomi Janhunen
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
15. Markus Brusila
16. Onuray Köse
17. Lucas dos Santos Oliveira
18. Janne Kuhmonen
22. Jonne Uronen (mv)
23. Olli Kilpeläinen
24. Veikka Stålhand (mv)
77. Shane McFaul