ENNAKKO: Suomen Cup alkaa huomenna Urpolassa MYPA:a vastaan


 

Ennakko: la 25.1. klo 15.00 MP-MYPA Urpola
otteluisäntä ja -pallot: Rakennusliike Ola Oy

Suomen Cup pyörähtää käyntiin huomenna lauantaina, kun MP:n kunniagallerian jäsen #13 Ilkka Mäkelä johdattaa MYPA:n Urpolaan. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat viime huhtikuussa harjoitusottelun merkeissä Myllykoskella, missä päädyttiin 2-2 -tasapeliin.

Suomen Cup pelataan kuten viime kaudellakin eli Ykkösen osalta Cup pelataan kahdessa alueellisessa lohkossa, joissa pelataan yksinkertainen sarja (viisi ottelua) niin, että edellisvuoden sijoitusrankingin mukaan, kolmella parhaalla seuralla kussakin lohkossa on kolme kotiottelua, ja muilla kaksi. MP:n kanssa A-lohkossa pelaavat EIF, Gnistan, KTP, MuSa ja MYPA.  Lohkopelivaiheessa pelataan sarjamuotoisesti ja peliaika on normaali 2 x 45 minuuttia. Voitosta saa kolme pistettä ja tasapelistä pisteen. Lohkojen kaksi parasta etenevät Suomen Cupin viralliselle ensimmäiselle kierrokselle (16 joukkuetta) kotijoukkueeksi. Paremmuus lohkossa määritellään saatujen suhteellisten pisteiden, maalieron ja tehtyjen maalien perusteella.

Kuten tässä vaiheessa kautta yleensä, niin MYPA:llakin on vielä joukkueen rakennus kesken ja onkin mielenkiintoista nähdä millaisen joukkueen he saavat jalkeille huomenna. Joukkueessa on jonkin verran vaihtuvuutta, sillä viime kauden joukkueesta mm. Maksim Gussev, Kaarel Usta, Johanne Kytilä ja Tomi Räikkönen eivät ole jatkamassa joukkueessa. Uusina pelaajina joukkueessa ovat hyökkääjä Nathael Ishii ja puolustaja Stephen Obeng. Lisäksi myllykoskelaisilla on farmisopimus Veikkausliigassa pelaavan HIFK:n kanssa, niin sieltäkin suunnaltakin saattaa tulla apuja. Viime viikonloppuna MYPA vieraili Järvenpäässä, missä he nousivat hienosti 3-0 -tappiosta 3-3 -tasapeliin.

MP on tuloksellisesti pelannut hienot harjoituspelit, kun FC Lahti sekä JJK on voitettu ja KuPS:n kanssa pelattiin tasan, mutta pelaamisessa on vielä paljon kehitettävää. MP:lläkin joukkueen rakentaminen on vielä vaiheessa ja kamerunilaiset sopimuspelaajat Sammy Ndjock ja Vincent Bikana eivät ole vielä saapuneet maahan. Muutamalla pelaajalla on pieniä vaivoja ja lauantain ottelu jää väliin Jiri Haikoselta, Reetu Räsäseltä sekä Juuso Tarvaiselta. Lisäksi Matti Kohonen on pelikiellon ja Eero Ylönen maajoukkue-edustuksen takia sivussa. Kaikilla uusilla pelaajilla (Firmino, Daoussi, Sadik ja Uronen) siirrot on tehty ja peliluvat on kunnossa, joten he kaikki ovat joukkueessa mukana.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa kauden ensimmäistä virallista ottelua.

– Kesää kohti mennään ja nyt alkaa Cupin pelit, joissa on jo normaaleihin harjoituspeleihin verrattuna enemmän panosta. Pelataan viisi peliä saman sarjan joukkueita vastaan ja sen jälkeen mahdollisesti Cupissa jatkoon ja lisää hyviä pelejä kevättalvelle.

– Ensimmäisenä vastassa MYPA ja ensimmäinen kotipeli hieman uudistuneelle MP:lle, joten pelissä varmasti hyvin latausta ja paljon näyttämisen halua. Toivottavasti keli suosii ja ottelu saadaan pelattua hyvissä olosuhteissa. Luvassa on varmasti vauhdikasta cup -jalkapalloa huomenna Urpolassa!

Ottelu on Pitkävedossa kohde 9123 MP-MYPA 1,85 – 3,80 – 3,25.

Jos et pääse paikalle Urpolaan, niin ottelu on nähtävissä Ruudussa.

Kokoonpanossa:
4. Iiro Äijö
9. Lyon Dantas Firmino
10. Irfan Sadik
11. Aatu Manninen
15. Santeri Karjalainen
17. Veeti Seppänen
18.  Topi Keskinen
19. Joonas Nissinen
21. Leevi Leinonen
22. Olli Kilpeläinen
24. Jonne Uronen (mv)
29. Yassin Daoussi
30. Tuomo Hiltunen (mv)
34. Antti-Ville Räisänen
44. Niila Forsell