ENNAKKO: Sarjajohtaja MYPA saapuu sunnuntaina Urskiin


Ennakko: sunnuntai 23.9. klo 18.30 MP-MYPA, Myllykoski Urskissa
otteluisäntä: Savon Talohoito Oy
ottelupallot: Hydrauliikkakeskus

MP pelaa kauden 2018 viimeisen kotiottelun sunnuntaina, kun sarjajohtaja MYPA saapuu vieraaksi Urskin iltavaloihin. Kesäkuussa MP haki sarjapisteet Myllykoskelta 1-4(0-1) -lukemin.

Sarjataulukossa joukkueet ovat viides ja ensimmäinen. Todella pirteästi viime aikoina pelanneet myllykoskelaiset ovat keränneet pelaamassa 20 ottelussa 36 pistettä (11 voittoa, 3 tasapeliä ja 6 tappiota, maaliero 49-41) ja MP:llä pisteitä on 32 (9 voittoa, 5 tasapeliä ja 6 tappiota, maaliero 36-26).

Sarjanousija MYPA on Kakkosen A-lohkon kuumin joukkue, sillä kuntopuntarin kärjestä löytyvät myllykoskelaiset ovat voittaneet viimeisistä kuudesta ottelusta viisi. Hoitamalla loput kaksi sarjaottelua MYPA menee Ykkösen karsintoihin ja tätä ei varmasti kukaan osannut arvata, kun kausi huhtikuun lopussa käynnistyi. MYPA:n ottelut ovat olleet todella maalirikkaita, sillä joukkue on tehnyt lohkossa toiseksi eniten maaleja, mutta myös MYPA:n omaan verkkoon on tehty toiseksi eniten maaleja, joten mitään 0-0 -peliä tuskin sunnuntaina Urskissa nähdään. Edellisellä kierroksella MYPA pudotti lohkon suurimman voittajasuosikin ja kovia satsauksia tehneen Gnistanin lohkovoittotaistelusta, kun MYPA voitti oulunkyläläiset 2-1(0-0) tapahtumarikkaassa ottelussa. Suurin yksittäinen tähti myllykoskelaisten riveissä on ollut hyökkääjä Jussi-Pekka Rämä, joka johtaa koko Kakkosen maalintekijätilastoa 22 maalillaan. MYPA:n maalintekotilaston kärjestä löytyvät myös Tomi Räikkönen (8), Kaan Kovanen (6) sekä kokenut Heikki Pulkkinen (5).

MP:llä oli viime lauantaina loistava mahdollisuus jatkaa mukana kärkitaistelussa, mutta Nurmijärveltä ei tullut mukana sarjapisteitä Mikkeliin, vaan sarjapaikkansa puolesta taisteleva NJS voitti 1-0(0-0). MP:n peli jatkoi tällä kaudelle tyypillistä ailahtelevuutta. Nyt kun jäljellä on enää kaksi sarjakierrosta ja vaikka lohkovoitto alkaa olla saavuttamattomissa, niin peleihin lähdetään ilman muuta voitto mielessä ja kauden alla asetettu tavoite kolmen joukkoon on vielä omissa käsissä. MP ei ole tällä kaudella hävinnyt kahta ottelua peräkkäin ja tämä tilasto on tarkoitus pitää voimissaan myös sunnuntain jälkeenkin ja ilman muuta sarjajohtajan voittaminen kiinnostaa. Ja eihän kauden viimeistä kotiottelua haluta hävitä! MP:stä eniten vastustajan maaliverkkoa ovat heiluttaneet Miikka Oinonen (15) ja Lucas dos Santos (7).

Nurmijärvelle MP joutui lähtemään ilman useampaa runkopelaajaa, mutta nyt Tomi Janhunen ja Janne Kuhmonen ovat tervehtyneet ja Matti Kohonen kärsinyt pelikieltonsa, joten kyseinen kolmikko on taas päävalmentaja Janne Wilkmanin käytettävissä. Nurmijärvellä kokoonpanoon palannut Shane McFaul loukkasi jalkansa uudelleen ja on sunnuntaina sivussa. Tässä vaiheessa kautta useammalla pelaajalla on kaikenlaisia vaivoja ja näin syksyllä flunssa vaivaa, mutta MP saa sunnuntaina jalkeille iskukykyisen joukkueen.

Päävalmentaja Janne Wilkman odottaa joukkueeltaan kasvojen pesua heikon NJS -esityksen jälkeen.

– Tämä viikko on taas tehty töitä niiden asioiden kanssa, jotka olivat meille viime ottelussa haasteellisia. Tämä on tätä jalkapallojoukkueen arkea. Kelataan videoita läpi ja pyritään kehittämään asioita taas seuraavaan peliin. Välillä tulee notkahduksia ja niistä pitää vaan ottaa opiksi.

– MYPA on aktiivisen pelitavan omaava joukkue ja se on ollut kovassa iskussa syyskierroksella, joten mukava on päästä haastamaan kärkijoukkuetta. Meidän on tärkeää saada nostettua pelaamisemme tasoa ja ennen kaikkea tehokkuutta pitää löytyä taas lisää. On selvää, että tulevassa ottelussa kaikilla on kova nälkä palauttaa joukkue takaisin voittojen tielle.

Vieraiden ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 44 MP-MYPA 2,05 – 4,00 –2,60.

Kokoonpanossa:
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Ozeias Graciano
7. Mikko Hiltunen
8. Elliot Simmons
9. Michael Nzekwe
10. Miikka Oinonen
11. Tomi Janhunen
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
14. Joonas Kimari
15. Markus Brusila
16. Onuray Köse
17. Lucas dos Santos
18. Janne Kuhmonen
22. Jonne Uronen (mv)
23. Olli Kilpeläinen
24. Scott Angevine (mv)