ENNAKKO: Pitkä odotus on ohi – huomenna pelataan sarjapisteistä


 

Ennakko: sunnuntai 5.5. klo 18.30 MP-NJS, Nurmijärvi Urpolassa
otteluisäntä: Mikkeli
ottelupallot: Lattianpäällysteliike J.Järvinen

Pitkä talvi on nyt takana ja odotus on ohi, sillä huomenna päästään taas pelaamaan sarjapisteistä, kun Urpolassa sarja-avauksessa vastassa on NJS. Viime kaudella nurmijärveläiset olivat MP:lle kaikista vaikein vastustaja, sillä he olivat ainoa joukkue, jolta MP ei saanut sarjassa pistettäkään, sillä molemmat ottelut päättyivät NJS:n voittoon.

Sarja-avauksen vastustajalla on jonkin verran joukkue muuttunut viime vuodesta ja heidän harjoituskauden ottelun ovat menneet MP:n tapaan vaihtelevasti, mutta kenraaliharjoituksessa Kakkosen B-lohkossa pelaava Pallo-Iirot kaatui selvin 4-1 -lukemin. Merkittävämpiä uusia pelaajia joukkueessa ovat KäPa:sta siirtynyt puolustaja Yassin Daoussi, HIFK:sta tullut Joakim Ärilä sekä isokokoinen hyökkääjä Konta Bio, joka viimeisteli viime kaudella 14 maalia Kolmosen HyPS:ssä. MP:llä on varmasti vastassa ennakkoluuloton ja kovasti yrittävä joukkue, joten haasteita tulee riittämään Urpolan sunnuntai-illassa.

MP:n talviharjoittelu on sujunut hyvin ja joukkue on tehnyt kovasti töitä. Vaikka harjoituspelit menivät pelillisesti aika mukavasti, niin tuloksiin jäi paljon parannettavaa (2 voittoa, 3 tasapeliä ja 4 tappiota, maaliero 19-17). Omiin meni liikaa helppoja maaleja ja nämä virheet on nyt saatava pois, sillä vastustajat rokottavat armottomasti, kun saavat siihen mahdollisuuden. Aikaisempiin kausiin verrattuna MP:n kokoonpanosta löytyy nyt enemmän taitoja ja leveyttä. Joukkueessa on hyvä taistelu pelipaikoista ja vaihtopenkiltäkin löytyy ratkaisuvoimaa.

MP:n terveystilanne on hyvä ja sarja-avauksesta sivussa ovat vaivojen takia Joona Mäenpää ja Juuso Tarvainen.

Päävalmentaja Janne Wilkman odottaa malttamattomana sunnuntain tosipelien alkua ja luottoa omaan joukkueeseen löytyy.

– Luottavaisin mielin lähdetään ensimmäiseen sarjaotteluun. Pelaajat ja koko valmennustiimini ovat tehneet valtavasti töitä koko talvikauden sen eteen, millainen MP haluamme tänä vuonna sarjassa olla ja näen, että pelaamisemme on ottanut ison harppauksen eteenpäin tämän pre-seasonin aikana.

– Tällä viikolla on harjoituksissa näkynyt, että sarjapelit alkavat. Pelaajien tekemisen taso on ollut korkealla ja kaikesta näkee, että tätä hetkeä on odotettu.

Vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 5577 MP-NJS 1,31 – 5,00 – 6,20.

Kokoonpanossa:
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
7. Lucas dos Santos
8. Filipe Mello
9. Juuso Liukkonen
10. Denis Lima de Assis
11. Tomi Janhunen
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
14. Joonas Kimari
18. Janne Kuhmonen
19. Joonas Nissinen
22. Olli Kilpeläinen
29. Samuli Kaasalainen
30. Tuomo Hiltunen (mv)
33. Sammy Ndjock (mv)
34. Antti-Ville Räisänen