ENNAKKO: MP viettää perjantai-illan MuSa:n vieraana Porissa


Ennakko: pe 7.2. klo 19.00 MuSa-MP Karhuhalli, Pori

MP:n Suomen Cupin kiertue jatkuu huomenna kaukana länsirannikolla Porissa, missä vastaan asettuu nykyinen Porin ykkösjoukkue MuSa. Luultavimmin joukkueet eivät ole koskaan aikaisemmin kohdanneet, ainakaan virallisen ottelun merkeissä.

Porilaisilla on kahden kierroksen jälkeen kasassa kolme pistettä (voitto ja tappio, maaliero 3-3), kun taas MP on voittanut molemmat Suomen Cupin ottelut ja on lohkon kärjessä tasapistein KTP:n kanssa.

MuSa nousi Ykköseen kaudeksi 2019 ja he säilyttivät sarjapaikan hienosti sijoittuen viidenneksi. Suomen Cupin porilaiset ovat aloittaneet tappiolla ja voitolla. Kotiavauksessa KTP haki pisteet 1-2 -lukemin ja viime sunnuntaina MuSa haki pisteet MYPA:n vieraana 1-2 -voitolla. Porilaisista maalinteossa ovat onnistuneet Juuso Aalto (2) ja Joni Lämsä. Ville Ulmasen valmentama porilainen porukka pelaa hyvää ja vauhdikasta jalkapalloa, joten huomenna Karhuhallissa on varmasti edessä tiukka taistelu Suomen Cupin sarjapisteistä.

MP on pelannut tuloksellisesti hyvät Cupin pelit, kun sekä MYPA että Gnistan on voitettu. Pelissä on kuitenkin vielä paljon parannettavaa, mutta eihän peli täysin uomissa vielä tarvitse ollakaan, kun sarjapelien alkuun on vielä reilut kaksi kuukautta. MP on tähän mennessä tehnyt seitsemän maalia Cupin peleissä ja maalinteossa ovat onnistuneet: Irfan Sadik (3), Niila Forsell (2) ja Firmino (2). Voitokkaaseen Gnistan -pelin joukkueeseen tulee muutamia muutoksia. Sivussa jatkavat edelleen jo harjoituksissa mukana olevat Jiri Haikonen ja Reetu Räsänen. Lisäksi Joonas Nissinen huilaa huomisen ottelun jalkavamman takia. Uusina miehinä kokoonpanoon tulevat kamerunilaiset Vincent Bikana ja Sammy Ndjock, jotka ovat palanneet kaupunkiin ja harjoitelleet tämän viikon joukkueen mukana.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa, että joukkueen peli kehittyy.

– Gnistan -peli oli meiltä taas eteenpäin menoa joukkueena pelaamisessa ja erityisesti puolustuspeli parani paljon MYPA -pelistä. Hyökkäyspelissä loimme myös hyvän määrän maalipaikkoja erilaisilla variaatioilla, välillä nopeilla ja sitten taas hitailla hyökkäyksillä.

– Näitä asioita lähdetään taas kehittämään Poriin ja tavoitteena on pelata hiukan aktiivisempaa peliä kuin viime pelissä.

– Meillä on pari ”uutta” pelaajaa mukana, kun Sammy ja Vincent liittyivät tällä viikolla mukaan harjoitusvahvuuteemme.  On mielenkiintoista nähdä heidät mahdollisesti tositoimissa huomenna.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 9711 MuSa-MP 2,25 – 3,45 – 2,65.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
8. Walid Abdelali
9. Lyon Dantas Firmino
10. Irfan Sadik
11. Aatu Manninen
12. Matti Kohonen
16. Eero Ylönen
17. Veeti Seppänen
21. Leevi Leinonen
22. Olli Kilpeläinen
24. Jonne Uronen (mv)
25. Juuso Tarvainen
29. Yassin Daoussi
33. Sammy Ndjock (mv)
34. Antti-Ville Räisänen
44. Niila Forsell