ENNAKKO: MP huomenna kovaan KuPS -kyytiin


Ennakko: MP-KuPS
la 9.12. klo 12.15 Jalkapallohalli, Mikkeli

Kauden 2024 valmistavat harjoitusottelut alkavat huomenna, kun Jalkapallohallissa vastaan tulee viime kaudella Veikkausliigassa hopealle sijoittunut KuPS Kuopiosta. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Suomen Cupin neljännesvälierässä kesäkuussa 2022 Urskissa, missä kuopiolaiset voittivat niukasti 0-1.

KuPS on viime kausina kuulunut Veikkausliigan kärkipään joukkueisiin ja sama tahti odotetaan jatkuvan myös tulevallakin kaudella. Kuopiolaisten joukkueen rakentaminen on vauhdissa ja joukkueeseen ovat jo liittyneet oma kasvatti Jerry Voutilainen, kahdella edellisellä kaudella MP:ssä hyviä otteita esittänyt Joslyn Luyeye-Lutumba sekä maalivahti Aatu Hakala. Myös viime kaudella MP:ssä lainalla olleet Otto Ruoppi ja Lauri Sahimaa ovat palanneet takaisin Kuopioon. Onkin mielenkiintoista nähdä, onko huomenna vastustajan leirissä tuttuja pelimiehiä sekä mahdollisia testipelaajia. Kuopiossa on pari viikkoa harjoiteltu päävalmentaja Jani Honkavaaran johdolla ja huomenna on varmasti vastassa vauhdikas joukkue Suomen huipulta.

MP:n joukkueen rakennus on edennyt ajankohtaan nähden hyvin ja pelaajasopimuksia on kasassa 15. Joukkue on nyt harjoitellut yhdessä kaksi viikkoa ja mukana on ollut sopimuspelaajien lisäksi muutamia viime kauden pelaajia, joilla ei vielä ole sopimusta, sekä omia junioreita. Huomenna kaikki sopimuspelaajat eivät ole vielä kokoonpanossa, mutta testipelaajia on kymmenkunta. Testipelaajat ovat olleet tämän viikon harjoituksissa mukana ja päävalmentaja Juha Pasojan johdolla on käyty läpi pelaamisen perusperiaatteita. Huomenna sitten nähdään, miten toisille vielä tuntemattomat pelaajat löytävät toisensa, kun vastassa on vielä tasokas joukkue.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä testipelaajat tositoimissa ja saada heistä lisätietoa.

– Huomisessa KuPS -pelissä päästään avaamaan harjoituspelit kohti uutta kautta. Joukkueen mukana on harjoitellut 11 testipelaajaa tämän viikon ajan ja tarkoitus on katsastaa heitä vielä huomisessa pelissä.

– Tavoite on antaa kuopiolaisille kunnon vastus testaamisesta huolimatta. Jokainen pelaaja on ansainnut peliaikansa viikolla näytetyillä otteilla. Kentällä on taas lähinnä Kakkosen tasolta pääkaupunkiseudun mielenkiintoisia pelaajia, joilla on haluja mennä urallaan eteenpäin ja kokeilla omia rajojaan.

– Katsotaan, miten uudet pelaajat pärjäävät viime kauden hopeamitalistien vauhdissa ja miten meidän omat pelaajat pystyvät sopeutumaan pelaamiseen ”tuntemattomien” pelikavereiden kanssa.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Otteluun on vapaa pääsy ja lisäksi sen voi katsoa selostettuna Länsi-Savon sivuilta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
3. Arvi Liljaniemi
5. Olli Kilpeläinen
7. Niila Forsell
8. Noah Levis
10. Ajack Deng
11. Rasmus Lehtonen
12. Gaaid Abdi
13. Urho Kumpulainen
15. Joel Laitinen
16. Albin Mehmeti
19. Jyry Aalto
22. Carl-Mikael Frankenhaeuser
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Thabit Abdi
27. Luigi Morães
28. Veikko Karttunen
29. Perttu Kosonen
30. Timi Heikkinen (mv)
31. Laith Azhar