ENNAKKO: Komeettojen vieraaksi huomenna


Ennakko: la 19.3. klo 19.15 harjoitusottelu: Komeetat-MP Vehkahalli, Jyväskylä

MP jatkaa valmistautumista kuukauden päästä alkavaa Ykköstä varten, kun huomenna matkataan Jyväskylään, missä Vehkahallissa vastaan asettuu Kakkoseen noussut Komeetat. Joukkueet kohtasivat Mikkelissä pari kuukautta sitten, jolloin MP oli 4-1(3-0) parempi ja MP:n maalit silloin tekivät Joona Hiltunen, Topi Keskinen (2) sekä Eero Ylönen. Tämä tammikuun kohtaaminen on ainut joukkueiden keskinäinen peli.

Komeettojen päävalmentajana toimii Babatunde Wusu, joka pelasi kaudet 2005 ja 2006 MP:n riveissä Ykköstä 38 ottelua ja teki niissä 16 maalia. Viime kausi päättyi Komeetoilta hienosti, kun joukkue voitti Kolmosen AC-lohkon ja nousi Kakkoseen. Joukkueen runko on hyvin pitkälti pysynyt samana ja huomenna MP:llä on vastassa innokas ja nuorekas kotijoukkue. Jyväskyläläiset ovat pelanneet preseasonilla vain kerran tuon Mikkelin vierailun lisäksi, joukkue vieraili Tampereella, missä Ilves/2 oli tylynä ja voitti ottelu peräti 7-0.

Viikko sitten MP vieraili Lahdessa, missä Veikkausliigan FC Lahti oli tehokkaana maalipaikoissaan ja voitti 3-1. MP:n kavennusmaalin puski Juuso Tarvainen Valdrin Azemin vapaapotkusta. Harjoituksissa on viikko menty taas kovaa ja huomenna päästään pelitilanteessa testaamaan harjoitusten anti. Joukkueeseen tulee jonkin verran muutoksia, muutama pelaaja huilaa huomisen ottelun ja lisäksi on pieniä vammoja sekä sairastelua. Hyökkäyksessä nähdään Italian Serie D:stä kotimaahan palannut ja kaksi edellistä kautta Ykköstä EIF:n riveissä pelannut Juuso Liukkonen, joka edellisen kerran pelasi MP:ssä nousukaudella 2019.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa huomenna nähdä rohkeasti pelaavan joukkueen.

– Lahti -pelissä onnistuttiin kokonaisuudessaan melko hyvin niissä asioissa, mitä harjoittelimme viikolla. Lahdella vain oli piirun verran enemmän yksilötaitoa laittaa pallo pussiin, kun paikan saivat. Meillä oli useampia hyviä paikkoja tehdä maaleja, muttei onnistuttu viimeistelyssä.

– Nyt meillä alkaa härkäviikot ennen Ykkösen ja Suomen Cupin alkua, kun pelaamme kahden viikon sisään viisi peliä. Näissä peleissä on tarkoitus löytää oikeat palaset kohdilleen, kun huhtikuussa alkaa kilpailulliset ottelut. Toki myös peliaika jakaantuu useammalle, mikä on hyvä asia, niin saadaan jaettua rasitusta kaikille pelaajille ja jokainen pelaaja pääsee näyttämään oman halukkuutensa pelata kesällä isossa roolissa.

– Huominen Komeetat -peli avaa nämä härkäviikot ja siinä pelissä jatkamme Lahti -pelissä toimineilla teemoilla ja viikolla olemme harjoitelleet enemmän hyökkäyspään toimintaa. Pelissä tulemme näkemään pelaajia, jotka ovat olleet vähemmällä peliajalla ja voipa kokoonpanoon ilmestyä uusi pelaajakin.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
6. Vaillance Nihorimbere
7. Samuli Hölttä
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
17. Valtteri Nikulainen
18. Topi Keskinen
19. Valdrin Azemi
21. Leevi Leinonen
22. Veli-Matti Nuija
23. Eero Ylönen
27. Juuso Liukkonen
33. Otto Huuhtanen (mv)