ENNAKKO: Huomenna pelataan Savon derby


Ennakko: ke 23.3. klo 15.00 harjoitusottelu: KuPS-MP Väre Areena, Kuopio

MP jatkaa tiivistä tahtiaan harjoitusotteluissaan, kun huomenna joukkue matkaa Kuopioon, missä Väre Areenalla tulee vastaan yksi Veikkausliigan ennakkosuosikeista KuPS. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat joulukuussa Go On Cupin finaalissa, jossa kuopiolaiset olivat lukemin 3-0 parempia.

KuPS:n talvikausi ei ole ollut edellistä kausien tapaa voitosta voittoon kulkemista, vaan nyt peli ei ole vielä kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla. Joukkue on kärsinyt kovasti loukkaantumisista. Kovimmiltakin KuPS-faneilta on jo alkanut usko loppua ja netin forumeilla huudellaan lisävahvistusten perään. Tänään kuopiolaiset julkaisivatkin georgialaishyökkääjä Nika Sitchinavan sopimuksen. Liigacupissa KuPS:n urakka päättyi puolivälieriin, missä FC Inter oli 1-3 parempi. Kuopiolaisten edellinen ottelu on puolen toista viikon takaa, kun he vierailivat Kotkassa, missä maalinteko tökki ja peli päättyi tasan 1-1 KTP:tä vastaan. Nyt on varmasti kuvioita hiottu Simo Valakarin johdolla ja huomenna MP:lle on tarjolla kovaa kyytiä.

MP palasi lauantaina voittokantaan kolmen tappion jälkeen, kun Kakkoseen noussut Komeetat kaatui Jyväskylässä 1-4 Topi Keskisen, Juuso Liukkosen, Joslyn Luyeye-Lutumban sekä Eero Ylösen maaleilla. Peli jätti kyllä paljon toivomisen varaa ja varsinkin toisen jakson pelaaminen oli suoraan sanottuna heikkoa. Huomenna onkin sitten edessä tosi iso haaste, kun vastassa on viime kaudella toiseksi Veikkausliigassa sijoittunut KuPS, jolla sarja alkaa jo reilun viikon päästä lauantaina. MP:n kokoonpanoon tulee jonkin verran muutoksia verrattuna lauantaihin. Esimerkiksi edellisen pelin huilanneet Jonathan Dunyin ja Kevin Beugre ovat taas mukana. Pelaajia on sivussa maajoukkuekomennuksien, ylioppilaskirjoitusten, sairastelujen sekä loukkaantumisten takia.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan rohkeaa pelaamista, vaikka vastassa onkin todella laadukas ja vahva joukkue.

– Meillä on nyt menossa viimeiset harjoitusottelut ennen virallisten pelien alkua. Pelejä on meillä paljon lyhyeen aikaan, viisi peliä kahteen viikkoon. Täten jokainen pelaaja pääsee varmasti näyttämään osaamisensa meidän kokoonpanossa.

– Pelit alkoivat Jyväskylässä Komeettoja vastaan lauantaina. Tulos siellä oli hyvä, mutta varsinkin toinen puoliaika jätti parantamisen varaa pelaamisen suhteen. Nyt meillä on vastassa yksi parhaista mittareista Suomessa, kun pääsemme pelaamaan KuPS:ia vastaan. Ottelussa mitataan varsinkin meidän joukkuepuolustamisen tiiviyttä sekä pallollista rohkeutta. Meidän täytyy
olla valmiina siihen tempoon, joka pelissä on odotettavissa.

– Tulemme valmistautumaan myös kauden otteluruuhkiin ja teemme pelaajien kanssa töitä sen eteen, jotta he ovat iskussa joka pelissä, vaikka ottelurytmi onkin tiivis.

Ottelun voi katsoa KuPS TV Live -YouTube kanavalta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
7. Samuli Hölttä
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
15. Santeri Karjalainen
16. Kevin Beugre
17. Valtteri Nikulainen
19. Valdrin Azemi
20. Jonathan Dunyin
21. Leevi Leinonen
23. Eero Ylönen
27. Juuso Liukkonen
30. Tuomo Hiltunen (mv)