ENNAKKO: Huomenna haetaan kauden avausmaalia ja -voittoa


Ennakko: MP-Elo
la 20.1.2024 klo 12.15 Jalkapallohalli, Mikkeli

MP jatkaa harjoitusotteluitaan huomenna lauantaina, kun Jalkapallohalliin saapuu vieraaksi Kakkosessa pelaava Elo Kuopiosta. Joukkueet kohtasivat viime kaudellakin preseasonilla helmikuussa Kuopiossa. MP hallitsi silloin ottelutapahtumia selvästi, mutta ottelussa päädyttiin 1-1 -tasalukemiin.

Kakkosen C-lohkossa pelaava Elo on perinteinen seura, joka on perustettu jo vuonna 1919. Viime kausi Kakkosessa oli haastava kuopiolaisille, mutta lopulta sarjapaikka säilyi maalieron turvin. Nyt heidän joukkueen rakennus on hyvässä vauhdissa ja on mielenkiintoista nähdä millainen joukkue huomenna Kuopiosta Mikkeliin saapuu. Elon joukkueesta löytyy ainakin yksi MP:nkin riveissä esiintynyt pelimies, sillä maalivahti Miika Töyräs jatkaa Elon riveissä. Onkohan Joonas Nissinen Elon mukana huomenna?

MP on tähän mennessä kohdannut Veikkausliigan KuPS:n kahdesti. Joulukuun alkupuolella Mikkelissä kuopiolaiset olivat lukemin 0-2 parempia ja viime lauantaina KuPS voitti Kuopiossa 3-0. Eli MP on vielä ilman maalia tällä harjoituskaudella ja sitä avausmaalia lähdetään huomenna hakemaan. Kahdessa edellisessä ottelussa MP:n joukkue on ollut aika testipelaajapitoisia, mutta huomenna testimiehiä ei ole mukana ihan yhtä montaa kuin aikaisemmin. Osan kanssa on jo tehty sopimuksia ja osa neuvotteluista on aivan kalkkiviivoilla, joten ensi viikolla meillä on varmasti lisää tiedotettavaa sopimusrintamalta. Tällä viikolla joukkueessa on ollut flunssaa ja sen sellaista ja huomenna sen takia useampi pelaaja on sivussa. Jos kaksi aikaisempaa harjoitusottelua on MP:lle ollut aikamoisia puolustustaisteluja, niin huomenna pitäisi pystyä esittämään myös hyökkäyspelaamistakin, kun vastassa on alemman sarjatason joukkue, mutta mitenkään napit auki otteluun ei voi lähteä, sillä vastassa taitavia pelaajia, jotka osaavat pelata. Huomenna myös MP/SavU pelaa klo 17.15 Mika Pasasen MyPa:a vastaan, joten osa kokoonpanossa olevista pelaajista pelaa vasta jälkimmäisessä ottelussa. Kaikille pelikunnossa oleville pelaajille on huomenna tarkoitus saada mahdollisimman paljon peliminuutteja.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa huomenna näkevänsä parempaa pallollista pelaamista kuin KuPS -peleissä.

– Ollaan nyt pelattu kaksi harjoituspeliä KuPS:ia vastaan ja tasoero näkyi, mutta silti meidän pelissä oli myös positiivisia asioita ja saatiin testattua pelaajia hyvää vastustajaa vastaan.

– Huomenna on nyt vastassa ennakkoon helpompi Kuopion joukkue ja pääsemme varmasti kontrolloimaan palloa hieman paremmin. Se on osa-alue, jota me haluamme nyt lähteä kehittämään maalivahdista maalintekoon asti. Myös ylempää puolustamista halutaan nähdä. Meillä on tosiaan huomenna kaksi peliä (Elo ja MyPa), niin kaikki kunnossa olevat pelaajat saavat hyvin minuutteja ja näin myös fyysinen puoli saa kehittymistä ottelukunnon osalta.

Ikävä kyllä huomisesta ottelusta ei saada järjestettyä livelähetystä eli ainut mahdollisuus nähdä peli on tulla paikalle Jalkapallohalliin. Otteluun on vapaa pääsy ja Emmin kahvio palvelee!

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
3. Arvi Liljaniemi
5. Olli Kilpeläinen
8. Noah Levis
10. Ville Kurki
11. Rasmus Lehtonen
13. Benjamin Dahlström
15. Joel Laitinen
20. Oliver Häyhänen
22. Ossi Torniainen
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Kasper Viramäki
27. Veeti Määttä
28. Veikko Karttunen
30. Tuomo Hiltunen (mv)