EDUSTUS: Ykkönen alkaa huhtikuun puolessa välissä


Palloliitto on tänään julkaissut kovasti odotetun Ykkösen sarjaohjelman, joka on ollut valmiina jo useamman viikon, mutta tässä on odotettu, että Veikkausliiga sekä Kansallinen liiga saavat omat ohjelmansa valmiiksi. Ykkönen alkaa MP:n osalta sunnuntaina 16. huhtikuuta, kun MP matkustaa sarjanousija KäPa:n vieraaksi Helsinkiin. Myös toisella sarjakierroksella MP pelaa vieraissa ja silloinkin on edessä pelireissu pääkaupunkiin vielä viime kaudella Veikkausliigassa pelanneen HIFK:n vieraaksi. Ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 29.4, jolloin KPV saapuu vieraaksi Mikkeliin.

Ykkönen pelataan kaudella 2023 12 joukkueen sarjana. Aluksi pelataan kaksinkertainen runkosarja, jonka päätteeksi jakaannutaan Ylempään jatkosarjaan (runkosarjassa sijoille 1.-6. sijoittuneet) sekä Alempaan jatkosarjaan (runkosarjassa sijoille 7.-12. sijoittuneet), joissa pelataan yksikertainen sarja. Jatkosarjoja pelataan jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan jatkosarjoihin ilman muutoksia.

Ylemmän jatkosarjan voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2023. Ykkösen karsintapelit Veikkausliigan karsintaan pääsemisestä: sijoille 3. ja 4. sijoittuneet joukkueet pelaavat ensin yksiosaisen karsintaottelun, 3. sijoittuneen kotikentällä. Voittaja etenee karsinnan toiseen vaiheeseen. Karsinnan toisessa vaiheessa Ylemmän jatkosarjan 2. sijoittunut pelaa yksiosaisen karsintaottelun ensimmäisen karsintaottelun (3. vs 4.) voittajaa vastaan, 2. sijoittuneen kotikentällä. Voittaja etenee Veikkausliigan kaksiosaiseen nousukarsintaan. Ykkösen kolme viimeistä joukkuetta putoavat.

Kaudella 2023 pelattava Ykkönen on kaudella 2024 nimeltään Ykkösliiga. Ykkösliigan ja Kakkosen väliin kaudesta 2024 eteenpäin muodostuva uusi sarja on nimeltään Ykkönen. Kaudella 2023 Veikkausliigasta putoava joukkue/putoavat joukkueet ja Ykkösessä säilyvät joukkueet pelaavat kaudella 2024 Ykkösliigassa. Kauden 2023 Ykkösestä putoavat joukkueet pelaavat kaudella 2024 uudessa sarjassa (joka silloin on nimeltään Ykkönen).

MP:n kotiottelut ovat jakautuneet viidelle eri päivälle. Sunnuntaisin pelataan neljästi, lauantaisin kolmesti, keskiviikkona kahdesti sekä kerran torstaina ja perjantaina. Vierasotteluita on eniten lauantaisin ja sunnuntaisin (4 kpl). Lisäksi vieraissa pelataan kahdesti perjantaina sekä kerran torstaina. Runkosarjan viimeinen kierros pelataan lauantaina 2. syyskuuta, jolloin Urskiin saapuu vastustajaksi TPS Turusta.

Joukkueenjohtaja Mika Korpela on suhteellisen tyytyväinen otteluohjelmaan.

– Esitimme Palloliitolle muutaman toiveen sarjaohjelman suhteen ja ne otettiin aika hyvin huomioon.

– Toivottavasti yleisö löytää tällä kaudella entiseen malliin Urskiin katsomaan meidän nuoren ja taistelevan joukkueen edesottamuksia Ykkösessä. Siellä on taas monia kiinnostavia vastustajia, kuten JJK, FF Jaro, HIFK ja TPS. Yleisö kuitenkin tekee ottelutapahtuman ja heitä vartenhan tässä pelataan!

– Sunnuntai on perinteinen pelipäivä Mikkelissä, mutta sen lisäksi haluamme pelata myös arkena. Onneksi saimme muutaman arkipelin, joita yhteistyökumppanimme ovat toivoneet.

Jatkosarjojen alustavat runkopäivät: su 17.9, la 23.9, ke 27.9, su 1.10 ja la 7.10.