EDUSTUS: Päävalmentaja Janne Wilkman UEFA PRO -valmentajakoulutukseen ja edustusjoukkue omitoimijaksolle joulun viettoon


Päävalmentaja Janne Wilkman oli 11 valitun joukossa, kun viime viikolla julkaistiin valitut UEFA PRO -valmentajakoulutukseen, joka on korkein jalkapallovalmentajan koulutusaste Suomessa. Helmikuussa 2020 päättyvä, yli vuoden mittainen, UEFA:n valmentajalisenssin sisältö on räätälöity huipputasolle pyrkiville valmentajille. Koulutus koostuu kaikkiaan 11 tapahtumasta sekä lopputyöstä. Lähijaksot ajoittuvat pitkälti Suomen maajoukkueen ottelutapahtumien yhteyteen, mutta mukana on myös ulkomaanjaksoja. UEFA PRO pätevöittää kaikkein vaativimpiin valmentajatehtäviin aikuisten huippujalkapallossa.

Janne Wilkman lähtee intoa puhkuen kouluttautumaan.

– Mielenkiintoinen koulutus on edessä ja mukava päästä pitkästä aikaa itsekin koulunpenkille.

Palloliiton uutinen aiheesta löytyy täältä.

Edustusjoukkue omitoimijaksolle joulun viettoon

Edustusjoukkue on harjoitellut tässä puolitoista kuukautta Janne Wilkmanin johtaman valmennustiimin johdolla lajiharjoituksia pääsääntöisesti Urpolassa, toiminnallisia harjoituksia Paukkulassa sekä voimaharjoittelua Fressin loistavissa tiloissa.

– Takana on kuuden viikon harjoitusjakso ja yhteisiä tapahtumia saatiin kasaan mukavat 28 kappaletta. Jakson tavoitteena oli katsastaa uusia pelaajia ja alkaa hiomaan pelitapamme perusperiaatteita ja molempien osalta saimme hyvät lähtökohdat seuraavalle jaksolle. Tarkoituksenamme oli myös pelata yksi harjoitusottelu ja pyrimmekin viimeiseen saakka löytämään vastustajaa, mutta sellaista ei valitettavasti löytynyt.

Harjoituksissa on sopimuspelaajien ja viime kauden sopimuksettomien pelaajien lisäksi on ollut omia junioreita sekä testimiehiä. Joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa ja tällä hetkellä on 11 pelaajasopimusta ja lähiviikkoina niitä on tulossa useita lisää.

– Siirrymme nyt muutaman viikon huilille ja jatkamme harjoittelua taas tammikuun alussa. Sopimustilanne on hyvällä mallilla ja lisää sopimuksia on luvassa vielä ennen vuoden vaihdetta. Tammi- ja helmikuussa tulemme testaamaan vielä uusia pelaajia ja tavoitteenamme on, että joukkueemme on kasassa maaliskuuhun mennessä.

MP osallistuu perinteisesti Suomen Cupiin ja samassa lohkossa ovat PEPO sekä JIPPO, jotka MP kohtaa tammikuun puolen välin jälkeen peräkkäisinä viikonloppuina. Lisäksi päävalmentaja Wilkmanin sopimissa harjoitusotteluissa vastaan tulee Ykkösen (mm. KTP) ja Kakkosen A- ja C-lohkon joukkueita.

– Suomen Cup tuo talveen mukavan lisän ja sen lisäksi olemme saaneet sovittua hyviä harjoitusotteluvastustajia sekä Kakkosesta että Ykkösestä, jotka palvelevat sarjaan valmistautumista.

Edustusjoukkue haluaa toivottaa kaikille hyvää joulua! Ja tammikuussa nähdään jo tositoimissa Suomen Cupissa, kun 26. päivä JIPPO tulee vierailulle Urpolaan. Tätä ennen matkataan jo PEPO:n vieraaksi.