EDUSTUS: Oma kasvatti Olli Kilpeläinen jatkaa kaksi seuraavaa kautta MP:ssä


#23 Olli Kilpeläinen on tällä kaudella pelannut 18 Kakkosen ottelussa tehden kaksi maalia. (Kuva: Pietu´s Photo)

Viime viikolla julkaistujen omien kasvattien Jiri Haikosen ja Tomi Janhusen lisäksi myös Olli Kilpeläinen on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Nyt on kasassa seitsemän pelaajasopimusta ja lähipäivinä julkaisemme lisää.

17 -vuotias Olli Kilpeläinen on nyt reilut pari vuotta ollut mukana MP:n edustusjoukkueen ringissä. Tällä kaudella läpimurtonsa edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon tehnyt Kilpeläinen pelasi ensimmäisen kerran edustusjoukkueessa kaudella 2016, jolloin hän oli ensimmäinen 2000 -luvulla syntynyt pelaaja MP:n edustusjoukkueessa. Tällä kaudella Kakkosessa on tullut jo ensimmäiset maalit ja niitä on tähän mennessä syntynyt kaksi. Kaikkiaan nuorella pelimiehellä on kasassa 29 Kakkosen ottelua tehoilla 2+1.

Olli Kilpeläinen jatkaa luottavaisin mielin MP:n riveissä ja odottaa joukkueelta tasaisempaa suorittamista.

– Onhan tällä kaudella menty jo hurjasti eteenpäin viime kaudesta ja se näkyy ihan päivittäisessä toiminnassa. Peli on ailahdellut, mutta olemme näyttäneet, että olemme lohkon parhaita joukkueita, kun pelimme kulkee. Nyt pitää vain löytää tasaisuus suorittamiseen.

– Kärkisijojen karkaaminen oli harmillista ja nyt viimeisestä pelistä haetaan vielä positiivista makua kaudesta ja mahdollisimman hyvää sijoitusta sarjataulukossa.

– Hieman vieraalle pelipaikalle siirtyminen vaati aikansa, mutta sen jälkeen on mennyt mukavasti.  Vaikean preseasonin loukkaantumisen jälkeen tein kovasti töitä päästäkseni jälleen sata prosenttiseen kuntoon ja sen jälkeen loppukausi on ollut hyvä. Tärkeintä kaudella on ollut se, että olen päässyt pelaamaan ja pelit ovat sujuneet. Maalit ovat olleet mukava lisä ja itseluottamusbuusti, mutta olisi niitä voinut tulla useampikin.

– Luottavaisin mielin lähdetään tulevaan. Toiminta joukkueessa on hyvällä tasolla ja uskon sen heijastuvan jatkossa vielä enemmän pelikentille. Vaikka ensi kauden aikana suoritan armeijan, tavoitteena on vakiinnuttaa paikka avauksesta ja uskon sen irtoavan hyvällä valmistautumisella tulevaan kauteen.

Päävalmentaja Janne Wilkman uskoo ja luottaa, että tulevalla kaudella Olli tekee todellisen läpimurron edustusjoukkueessa.

– Olli on nostanut tasoaan huimasti ja on noussut edustusjoukkueen vakiokokoonpanoon tällä kaudella. Hänellä on potentiaalia vielä käyttämättä ja uskon, että ensi vuonna on mahdollisuus todelliseen läpimurtokauteen.

Pelaajasopimukset 25.9.2018:
#11 Tomi Janhunen (2020)
#13 Jiri Haikonen (2020)
#17 Lucas dos Santos (2019)
#20 Viljami Jurvanen (2019)
#21 Leevi Leinonen (2020)
#23 Olli Kilpeläinen (2020)
#44 Niila Forsell (2020)