EDUSTUS: Nyt on tiedossa päivämäärä, milloin päästään taas pelaamaan


Ykköseen valmistautuva Mikkelin Palloilijat on tässä poikkeuksellisessa tilanteessa harjoitellut ensin omatoimisesti ja kohta nelisen viikkoa pienryhmissä. Viime viikkoina harjoittelu on tapahtunut neljän-viiden pelaajan ryhmissä ja paikalla on ollut aina yksi valmentaja. Kaikessa toiminnassa on noudatettu viranomaisten ja THL:n antamia ohjeistuksia koronaepidemian voittamiseksi, sillä terveydestä ei tule tinkiä missään olosuhteissa. Ensi viikolla harjoitusten ryhmäkoko kasvaa ja paikalla harjoituksissa on valmentajan lisäksi kahdeksan pelaajaa. Tämän hetkisen tiedon mukaan kesäkuun alussa päästään sitten harjoittelemaan koko joukkueen kanssa kahden ja puolen kuukauden tauon jälkeen.

Päävalmentaja Juha Pasoja on ollut tyytyväinen pelaajiensa edesottamuksiin harjoituksissa.

– Pienryhmäharjoittelua on nyt tehty neljä viikkoa ja meno harjoituksissa on ollut hyvää. Pelaajat ovat erittäin motivoituneita tekemään töitä kehittymisensä eteen. Olemme keskittyneet pelaajien henkilökohtaisen tekniikan ja fysiikan kehittämiseen. Ensi viikolla suurennamme harjoitusryhmiä ja aloitamme käymään läpi pelillisiä tavoitteita.

– Ennen kesäkuun alussa käynnistyviä koko joukkueen harjoituksia tavoitteenamme on käydä parissa viikossa läpi perusteellisesti meidän pelitavalliset asiat. Kun sitten reilun parin viikon päästä koko joukkueen harjoitukset käynnistyvät, niin sitten on helpompi siirtyä isoon peliin ja löytää nopeasti yhteinen sävel jo käytyjen asioiden tiimoilta.

– Kyllähän se on mahtava tietää, että ensi kuussa on taas pelejä tiedossa. Se varmasti motivoi koko ryhmää entistä enemmän tekemään hommia yhteisen tavoitteen eteen.

Ennen tiistaina 16. kesäkuuta pelattavaa Suomen Cupin neljännesvälierää FC Hakaa vastaan MP:llä on tarkoitus pelata pari harjoitusottelua. Alkukuusta pelataan Mikkelin derby, kun vastaan tulee Pallo-Kissat ja edelliselle viikolle ennen Cupin peliä on vielä vastustaja haussa. Ykkösen kaudesta 2020 tehdään lähipäivinä päätöksiä ja toivottavasti jo ensi viikolla on tiedossa pelitapa sekä runkopelipäivät. Tämän hetkisen tiedon mukaan Ykkösen pelit voisivat pyörähtää käyntiin heinäkuun alkupuolella.