EDUSTUS: MP:n taustaryhmä kasassa


MP:n harjoitukset kohti kesän Ykkösen pelejä alkoivat todenteolla tämän viikon alussa.

Ykkösessä pelaavan Mikkelin Palloilijoiden taustaryhmä on nyt kasassa. Ryhmään tulee jonkin verran muutoksia viime kauteen verrattuna, kun Ozeias Graciano siirtyi Pallo-Kissojen leiriin ja oman toimensa ohessa toimineet Janne Loukiainen sekä Jorma Naakka jäivät sivuun. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee MP:n oma kasvatti ja aikaisemmin MP:n junioripäällikkönä toiminut Mika Pasanen. Maalivahtivalmentaja on aloittanut RoPS:sta kasvattajaseuraansa palannut Juho Luukkonen ja fyysisestä valmennuksesta vastaa Tuula Penttinen. Fysioterapeuttina jatkaa Timo Kyttä ja huoltajana Aki Lampinen. Joukkueenjohtaja Mika Korpela saa avukseen Esa Rouvisen ja lääkäreinä jatkavat Ilari Kuitunen sekä Hannu Paajanen.

Päävalmentaja Juha Pasoja on todella tyytyväinen uudistuneeseen ryhmäänsä.

– Taustaryhmä muuttui hieman, koska hyvää työtä tehneet Naakka ja Loukiainen jäivät pois ymmärrettävistä syistä. Kiitokset heille vielä kerran! Uusina kasvoina valmennuksessa ovat Mika Pasanen ja Juho Luukkonen, jotka molemmat ovat mukana päivittäisessä toiminnassa. Pasanen auttaa päävalmentajaa pelin ja pelaajien kehittämisessä. Luukkonen taas huolehtii maalivahtien kehittymisestä.

– Uutena kasvona fysiikkavalmennukseen tulee Tuula Penttinen, jolla on mittava ura ja kokemus yleisurheilupuolelta. Tuulan tehtävänä on huolehtia pelaajien yksilöllisestä kehityksestä fysiikan puolella. Kytän Timo jatkaa liikkuvuus- ja koordinaatiopuolen ammattilaisena sekä fysioterapeuttina.

– Jotta urheilupuoli pystyy keskittymään olennaiseen, on tärkeässä roolissa myös huoltaja Aki Lampinen sekä joukkueenjohtajat Mika Korpela ja Esa Rouvinen. Lisäksi pelaajien hyvinvoinnista vastaavat lääkintäpuolen ammattilaiset Hannu Paajanen ja Ilari Kuitunen.

Pasoja on tällä hetkellä tyytyväinen joukkueen pelaajasopimustilanteeseen. Pelaajasopimuksia on kasassa 16 ja lisäksi harjoitusringissä on mukana kuusi omaa junioria: Tuomo Jukarainen, Miro Kekkonen, Matti Liimatainen, Arttu Loukiainen, Deng Malual sekä Veli-Matti Nuija.

– Joukkueen rakennus on hyvällä mallilla. Joulukuussa katsastettiin jo pelaajia ja nyt myös tammikuun aikana tulemme testaamaan paljon pelaajia. Helmikuun Suomen Cupin peleissä saatetaan nähdä myös muutamia testipelaajia.

– Pääsääntöisesti haemme tällä hetkellä laitapuolustajia sekä hyökkääjiä.

Pelaajana kolme kautta Ykkösessäkin MP:n riveissä pelannut Mika Pasanen liittyy intoa puhkuen valmentajaksi taustaryhmään.

– Todella hyvin mielin tulen mukaan porukkaan! Tässä on vuosia tehty kovasti töitä, että pääsisin valmentajana eteenpäin. Kun mahdollisuus tuli lähteä edustuksen valmennustiimiin mukaan omassa kasvattajaseurassa, niin ei sitä tarvinnut kovin pitkään miettiä. Tämä on minulle hyvä steppi omalla valmennusuralla!

– Aikanaan tosiaan kolme kautta vierähti pelaajana Ykkösessä MP:n riveissä. Ykkönen oli silloin kova sarja ja sitä se on nytkin. Odotan Ykkösessä kovatasoisia ja vauhdikkaita matseja. Eniten odotan kuitenkin ihan sitä päivittäistä toimintaa, että treenataan jatkuvasti laadukkaasti, että se näkyy sitten positiivisella tavalla meidän pelaamisessamme.

– Nyt kun ei enää ole asiaa laukomaan vapareita ja rankkareita, niin haluan tuoda joukkueeseen päivittäistä työnteon asennetta. Kun pidämme päivittäisen tekemisen korkeatasoisena, niin tuloksetkin kyllä seuraavat kovaa duunia.

– Nähdään ensi kesällä Urskissa!

Mikkelin Palloilijat taustaryhmä 2021:
päävalmentaja: Juha Pasoja
valmentaja: Mika Pasanen
MV-valmentaja: Juho Luukkonen
fyysinen valmentaja: Tuula Penttinen
fysioterapeutti: Timo Kyttä
huoltaja: Aki Lampinen
joukkueenjohtajat: Mika Korpela, Esa Rouvinen
lääkärit: Hannu Paajanen, Ilari Kuitunen