EDUSTUS: MP:n alakertaan kokoa – Vehkonen uutena ja Loukiainen jatkaa


#3 Väinö Vehkonen pelasi Go On Cupissa Ilvestä vastaan. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Tällä viikolla muutaman viikon joulutauon jälkeen yhteisharjoituksiin palannut Mikkelin Palloilijat on jatkanut Ykkösessä pelaavan joukkueen rakentamista, kun puolustukseen on saatu lisää kokoa Väinö Vehkosen ja Arttu Loukiaisen sopimusten myötä. Nyt MP:llä on 14 pelaajasopimusta ja loppiaisen jälkeen julkaistaan seuraava pelaajasopimus.

20-vuotias ja 190-senttinen Väinö Vehkonen on pelannut viimeiset kolme kautta HJK:n organisaatiossa pääsääntöisesti Klubi 04:n riveissä Ykköstä (10/0) ja Kakkosta (26/0). Vasenjalkainen toppari pelasi jo kaudella 2019 kasvattajaseuransa JJK:n riveissä 15 ottelua Ykkösessä. Vehkonen on pallovarma, hyvä avaamaan peliä sekä vahva ilmatilassa. Hän jatkaa innolla Ykkösessä.

– Siirryn Mikkeliin odottavaisin ja hyvillä mielin. Uskon, että saamme kasaan hyvän nipun, jolla pystymme haastamaan jokaisen Ykkösen joukkueen.

– Olen iloinen sopimuksestani ja siitä, että pääsen pelaamaan Ykköstä taas tulevalla kaudella. Tavoitteena on auttaa joukkuetta omalla panoksella ottamalla iso rooli joukkueen alakerrassa ja pelaamalla paras sekä ehjin kauteni tähän mennessä.

Väinö Vehkonen on tuttu pelaaja päävalmentaja Juha Pasojalla.

– Olen seurannut Väinön kehittymistä jo JJK:n junioreista asti ja sen jälkeen kolme vuotta Klubi 04:ssa. Yritin saada Väinöä Mikkeliin jo aiemmin, mutta voimassa oleva sopimus HJK:n kanssa oli haasteena, mutta nyt oli hienoa saada Väinö meidän joukkueeseemme vahvistamaan alakertaa ja toppariosastoa.

– Nuorempana hän pelasi enemmän keskikentällä ja siitä on jäänyt hyvät avut pallolliseen pelaamiseen ja toki Klubissa vietetty aika on sitä kehittänyt entisestään. Hän on isokokoinen ja juoksuvoimainen pelaaja, joka pärjää hyvin kaksinkamppailuissa. Vielä kun saadaan vähän räjähtävyyttä lisää, niin hyvä tulee.

– Väinö haluaa satsata futikseen ja tekee varmasti töitä sen eteen, että kehitys vie hänet mahdollisimman korkealle jalkapallokartalla.

#4 Arttu Loukiainen tuli vaihdosta sekä Ilvestä että KuPS:ia vastaan Go On Cupissa. (Kuva: Jussi Rämä)

19-vuotias Arttu Loukiainen on MP:n oma kasvatti, joka on jo muutaman kauden ollut edustusjoukkueen harjoitusringissä mukana. Loukiaisen viime kautta sotki armeija, mutta farmijoukkue SavU:n riveissä Kolmosen pelejä kertyi yhdeksän ja maalinteossa nuorukainen onnistui kahdesti.

– Armeijan jälkeen on tosi hienoa päästä takaisin treenaamaan ja pelaamaan loistavaan ympäristöön. Odotan tulevaa kautta innoissani ja täynnä motivaatiota. Tavoitteenani on kehittyä pelaajana ja saada ehjä kausi alle.

Pasoja odottaa Loukiaiselta seuraavaa askelta urallaan.

– Are on seuran omia kasvatteja ja pelasi viime kaudella hyvän kauden farmioukkue SavU:ssa armeijasta huolimatta. Kehitystä tapahtui vaikkei vuosi kaikkinensa ollut optimaalinen harjoittelulle ja peleille. Hän on urheilullinen ja fyysisesti vahva pelaaja, joka haluaa panostaa jalkapalloon ensi kaudella ja uskon, että panostus tuottaa tulosta kehitysaskelina kohti parempaa topparipeliä.

#3 Väinö Vehkonen
s. 23.7.2001
puolustaja
pituus/paino: 190/93
aikaisemmat seurat: JJK, HJK, HJK Klubi 04

Pelaajasopimukset 5.1.2022:
#3 Väinö Vehkonen (2022)
#4 Arttu Loukiainen (2022)
#7 Samuli Hölttä (2022)
#9 Peetu Kerminen (2022)
#10 Arjan Goljahanpoor (2022)
#11 Joslyn Luyeye-Lutumba (2022)
#12 Nuutti Laaksonen (2022)
#14 Jesse Jäppinen (2022+2023)
#15 Santeri Karjalainen (2022)
#18 Topi Keskinen (2022)
#19 Valdrin Azemi (2022)
#22 Veli-Matti Nuija (2022)
#23 Eero Ylönen (2022)
#25 Juuso Tarvainen (2022)