EDUSTUS: MP viettää tämän viikon ansaittua lomaa yhteisharjoituksista


Päävalmentaja Janne Wilkman on tyytyväinen alkuvuoden harjoitteluun.

MP on harjoitellut alkuvuoden tiiviisti ja nyt tämän viikon joukkue pitää taukoa yhteisharjoituksista. Harjoittelu on tapahtunut pääosin Urpolassa ja Fressin loistavissa tiloissa. Talviset olosuhteet on välillä ajaneet joukkueen myös Kuplaan. (MP haluaa kiittää kaupungin liikuntatoimea, joka on pyrkinyt pitämään Urpolan harjoittelu- ja pelikunnossa läpi talven. Kiitos!)

Joukkueen piti tällä jaksolla pelata viidesti, mutta vain kolme peliä saatiin pelattua, kun Jyväskylässä halli oli suljettuna lumikuorman takia ja JIPPO pelasi samaan aikaan Kakkosen Cupia, kun aikaisemmin sovittu harjoituspeli piti pelata. Kakkosen Cupissa MP tasasi pisteet PEPO:n kanssa 1-1 ja JIPPO oli 3-1 parempi. MP ei saanut kahdesta pelatusta Kakkosen Cupin ottelusta sellaisia tuloksia, joita niistä haettiin. Ottelut MP joutui pelaamaan aika varamiehisinä, kun kaikki sopimuspelaajat eivät vielä olleet saapuneet kaupunkiin ja flunssakin vaivasi joukkuetta. Nuoret pelimiehet saivat kuitenkin arvokasta kokemusta ja vastuuta, kun kokeneemmasta päästä olevat pelimiehet olivat sivussa erinäisten syiden johdosta. Urpolassa pelatussa harjoituspelissä Kolmosessa pelaava ja nimimiehiä vilisevä FC Blackbird kaatui 4-1.

Päävalmentaja Janne Wilkman on tyytyväinen menneeseen jaksoon.

– Kahdeksan viikon jakso on takana ja olen ollut erittäin tyytyväinen millaisella sykkeellä pojat ovat tämän raskaan jakson vetäneet läpi. Harjoitusotteluiden osalta alkutalvi jäi hieman suunniteltua vajaammaksi, kun sekä JJK että JIPPO peruivat pelinsä meitä vastaan. Molemmilla oli toki omat hyvät syynsä siihen, mutta korvaavien otteluiden löytäminen oli todella haastavaa, kun kaikilla oli jo kalenterit täynnä. Palaamme harjoituksiin 11. maaliskuuta, jonka jälkeen alkaa viimeinen ja tärkein pre-seasonin jakso, jolla tehdään vielä viimeiset viritykset niin joukkue- kuin yksilötasolla. Luvassa on vielä kuusi harjoitusottelua ennen sarjan alkamista.

Tulevat harjoitusottelut:
la 16.3. klo 15.15 MP-FCV (Urpola)
la 23.3. klo 14.45 FC KTP-MP (Arto Tolsa Areena, Kotka)
la 30.3. klo 15.15 MP-PEPO (Urpola)

la 6.4. klo 15.00 MYPA-MP (Kymenlaakson Sähkö Stadion, Myllykoski)
la 13.4. klo 11.00 SC KuFu-MP (Savon Sanomat Areena, Kuopio)
ke 24.4. klo 18.30 MP-MiPK (Urpola/Hänski)

Tällä hetkellä MP:llä on kasassa 18 pelaajasopimusta ja vielä tämän viikon aikana julkaistaan useita todella mielenkiintoisia pelaajasopimuksia, joten kannattaa pysyä kuulolla. Päävalmentaja Janne Wilkman on todella tyytyväinen sopimustilanteeseen.

– Joukkueemme on viittä vaille valmis ja uskon sen olevan täysin valmis, kun palaamme tauolta. Lähtökohtamme joukkueen rakentamiseen on ollut tällä kaudella hyvä ja pääsimme kiinnittämään ensimmäisiä pelaajia jo viime kauden aikana. Meillä on paljon kahden vuoden sopimuksia, joka takaa pitkäjänteisyyden toimintaamme. Olemme testanneet uusia pelaajia syksyn ja alkutalven aikana ja tehneet pelaajatarkkailua pelipaikkojen osalta, johon olemme kaivanneet vahvistusta. Saamme jalkeille laadukkaan ryhmän, jossa on myös riittävästi leveyttä pitkään sarjaan.

Kakkosen A-lohko MP:n osalta alkaa sunnuntaina 5.5, kun NJS saapuu vieraaksi Hänskiin. Koko lohkon ohjelma löytyy täältä.