EDUSTUS: Matti Kohonen jatkaa MP:n puolustuksessa ja taustaryhmä kasassa


#12 Matti Kohonen jatkaa MP:n riveissä.  (Kuva: Mikko Kankainen)

Viime viikolla valmistautumisen Kakkosen tulevaan kauteen aloittanut Mikkelin Palloilijat on solminut 1+1 -vuotisen jatkosopimuksen Matti Kohosen kanssa. Tällä hetkellä MP:llä on yhdeksän pelaajasopimusta, sopimusneuvottelut käyvät koko ajan kuumina ja testimiehiä vierailee harjoituksissa.

Viime kaudella polvivamman takia vain kahdeksan Kakkosen ottelua pelannut Matti Kohonen, 23 on monipuolinen puolustuspään pelaaja, jolta luonnistuu puolustuslinjassa paikka kuin paikka. Kohonen jatkaa innokkaana MP:ssä, kun seura ja kaupunki ovat tuttuja.

– Viime kausi niin pelaajana kuin joukkueena meni alle odotusten. Joukkueena päästiin mukaan taistelemaan kärkisijoista, mutta viimeinen palkinto jäi saamatta. Enemmän oltaisiin ansaittu, vaikka kova ja tasainen sarja on kyseessä. Henkilökohtaisesti kausi meni enemmän tai vähemmän loukkaantuneena.

– Halusin jatkaa, koska näen joukkueessa potentiaalia ja haluan olla mukana nostamassa Mikkelin Palloilijoita takaisin tasolle, jolle se kuuluu. Odotan tulevalta kaudelta ehjempää niin joukkueena kuin henkilökohtaisesti. Juhlavuosi Mikkelin Palloilijoille tavoitteena on tehdä siitä sen arvoinen.

Päävalmentaja Janne Wilkman on tyytyväinen Kohosen jatkoon.

– Matti oli isossa roolissa talvikaudella ja vielä sarjan alussa, mutta polvivamma sotki hänen kautensa pahasti.

– Matilla on kaikki ominaisuudet pelata Kakkosta korkeammallakin tasolla ja tästä potentiaalista meidän pitää saada tulevalla kaudella enemmän irti.

MP:n taustaryhmä tulevalle kaudelle on nyt kasassa. Päävalmentajan lisäksi valmennustiimissä toimivat Ozeias Graciano, Janne Loukiainen sekä Jorma Naakka. Mika Korpela jatkaa joukkueenjohtajana ja Timo Kyttä fysioterapeuttina. Huoltajana toimii naapuriseura MiPK:stä tullut Aki Lampinen. Joukkueen lääkärinä jatkaa Lääkärikeskus Ikioman Hannu Paajanen apunaan Ilari Kuitunen.

Päävalmentaja Janne Wilkman on todella tyytyväinen tiimiinsä ja pelaajasopimustilanteeseen, joka etenee omalla vauhdillaan.

– Yhtenä isoimpana tavoitteenamme meillä on ollut luoda edustusjoukkueeseen ympäristö, joka palvelee pelaajakehitystä kokonaisvaltaisesti. Nykypäivän valmennus ei ole yhden miehen show vaan tiimityötä. Nämä asiat eivät ole itsestäänselvyyksiä tällä tasolla ja haluankin kiittää seurajohtoa siitä, että olemme saaneet tämän asian kuntoon näin nopealla aikataululla. Vain se, että pyrimme tekemään asiat paremmin kuin kukaan muu voi taata sen, että voimme ottaa askelia ylöspäin.

– Jorma Naakka on tehnyt hyvää työtä maalivahtivalmennuksessa, Timo Kytän tullessa fysioterapeutiksi olemme pystyneet minimoimaan ennaltaehkäisevällä harjoittelulla lihasvammat täysin. Tulevalla kaudella saamme otettua ison askeleen eteenpäin fyysisessä harjoittelussa ja palautumisen seurannassa niin joukkue- kuin yksilötasolla, kun saamme Janne Loukiaisen tiimiimme. Ozeias Graciano ottaa Jonathan Arnetin roolin ja tulee edustusjoukkueen valmennustiimiin vastaten aamuharjoittelusta ja yksilövalmennuksesta ja toimien samalla A-nuorten päävalmentajana sekä akatemia- että lisäryhmävalmentajana junioripuolella. Mika Korpela jatkaa joukkueenjohtajana ja Hannu Paajanen lääkärinä. Aki Lampinen tulee uutena miehenä huoltajaksi sekä toiseksi lääkäriksi Ilari Kuitunen.

– Olemme hyvässä vauhdissa sopimuksien osalta ja neuvotteluita käydään koko ajan niin viime vuoden pelaajiston kuin uusien osalta. Tulemme testaamaan pelaajia syksyn aikana ja jotakin on sovittu vielä tammi-helmikuulle, mutta tarkoituksena on, että meillä on maaliskuussa ryhmä valmiina.

Pelaajasopimukset 15.11.2018:
#5 Vincent Bikana (2020)
#11 Tomi Janhunen (2020)
#12 Matti Kohonen (2019+2020)
#13 Jiri Haikonen (2020)
#17 Lucas dos Santos (2019)
#20 Viljami Jurvanen (2019)
#21 Leevi Leinonen (2020)
#23 Olli Kilpeläinen (2020)
#44 Niila Forsell (2020)

Mikkelin Palloilijat edustusjoukkue taustat 2019:
päävalmentaja: Janne Wilkman
valmentajat: Ozeias Graciano, Janne Loukiainen, Jorma Naakka
fysioterapeutti: Timo Kyttä
huoltaja: Aki Lampinen
joukkueenjohtaja: Mika Korpela
lääkärit: Hannu Paajanen, Ilari Kuitunen