EDUSTUS: Jan Heinonen haluaa ehjän kauden MP:n keskikentällä


#6 Jan Heinonen on pelannut kahdella edellisellä kaudella 27 ottelua Ykkösessä MP:n paidassa. (Kuva: Jukka Laitinen)

Tänään perjantaina julkaistaan seuraava Ykkösliigassa pelaavan Mikkelin Palloilijoiden sopimuspelaaja, kun Jan Heinonen on allekirjoittanut vuoden jatkosopimuksen.

Kaudella 2022 lainasopimuksella FC Interistä Mikkeliin tullut Jan Heinonen aloittaa nyt kolmannen kautensa MP:n riveissä. 21-vuotias keskikenttäpelaajan viime kauden alku meni piloille jalkavamman takia ja ensimmäiset Ykkösen pelit hän pelasi vasta syyskierroksella heinäkuussa. 13 pelaamassaan Ykkösen kamppailussa Heinonen onnistui tekemään ensimmäisen Ykkösen maalinsa, joka oli voittomaali HIFK:ta vastaan Urskissa yli 2000 katsojan edessä. Nyt hän haluaa pysyä ehjänä ja pelata huomattavasti enemmän pelejä sekä saada tehoja.

– Menneestä kaudesta omalta osaltani ei jäänyt mitkään parhaat fiilikset. Vaikeinta oli olla katsomon puolella, kun itse haluaisi olla pelaamassa. Kun pääsin loukkaantumisesta eroon, niin oli vaikeuksia saada oma peli taas kulkemaan. Mitä taas tulee joukkueen kauteen, niin mitä muuta voi sanoa kuin, että uskomaton kausi ja meillä oli mahtava joukkue. En ole varmaan koskaan ollut joukkueessa, jossa oli niin hyvä henki kuin meillä oli ja sen seurauksena pääsimme mitaleillekin.

– Odotukset ensi kaudesta on, että itse saan ehjän kauden ja pelini kulkee kuin ennen loukkaantumista. Ja tietenkin haluaisin saada enemmän tehoja kuin aikaisemmilla kausilla.

– Tavoitteet Ykkösliigaan itselläni on, että pelaan niin paljon kuin mahdollista ja pystyn auttamaan joukkuetta omalla panoksellani läpi koko kauden. Ykkösliigasta tulee varmasti kovatasoinen, eikä yhtäkään helppoa peliä tule olemaan, koska joukkueet ovat tasaväkisiä. Joukkueena lähdetään pelaamaan peli kerrallaan ja pelataan omaa peliä, niin eiköhän sieltä tulostakin saada.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa, että Heinonen ottaa ison roolin MP:n keskikentältä.

– Janilla ikävä kauden alla tullut loukkaantuminen haittasi pelejä ja harjoittelua. Jan on lahjakas pelaaja, joka tarvitsee isoa roolia sekä peliminuutteja, jotta seuraava askel uralla mahdollistuu.

– Hän tarvitsee vielä rohkeutta pelaamiseen molempiin suuntiin, hyökkäyksiin rohkeutta saada enemmän tehopisteitä ja puolustamisessa tehdä enemmän riistoja sekä katkoja.

Pelaajasopimukset 17.11.2023:
#1 Aleksi Honka-Hallila (2024)
#2 Benjamin Urgenc (2024)
#4 Ville Laiho (2024)
#6 Jan Heinonen (2024)
#15 Joel Laitinen (2024)
#23 Eero Ylönen (2024)
#24 Jesse Kilpeläinen (2024)
#30 Timi Heikkinen (2024)
#63 Olli Kilpeläinen (2024)