EDUSTUS: Ensi viikolla alkaa valmistautuminen uuteen kauteen


Marraskuu on tässä tarkoituksella vietetty hiljaiseloa ja palauduttu raskaasta viime kaudesta, joka lopulta päättyi iloisissa merkeissä kuin alemman jatkosarjan päätöskierroksella JIPPO kaatui Urskissa 2- 0 ja MP:n pelit jatkuvat myös tulevalla kaudella toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä. Tällä hetkellä tulevaksi kaudeksi on viisi pelaajasopimusta omien nuorten kanssa ja ensi viikolla julkaistaan ensimmäiset jatkosopimukset. Muutama viime kauden avainpelaajista (Samson Ebuka, SJK Akatemia; Iiro Äijö, EIF) on jo vaihtanut maisemaa. Neuvotteluja vanhojen pelaajien jatkosta MP:n riveissä käydään tässä loppuvuoden aikana. Maanantaina alkaa yhteisharjoitukset, joita pidetään kolme viikkoa ja jakso päättyy viikko ennen joulua pelattavaan Go On Cupiin, jossa MP pelaa Ilvestä ja FC Hakaa tai KuPS:ia vastaan. Viime aikoina päävalmentaja Juha Pasojan puhelin on soinut tiuhaan ja joulukuun aikana näyttöjä on tulossa antamaan viime kaudella Ykkösessä, Kakkosessa sekä ulkomaillakin pelanneita pelimiehiä.

Päävalmentaja Juha Pasoja on levollisin mielin ja joukkueen kokoamisen kanssa ei ole vielä mikään kiire, sillä Ykkönen käynnistyy vajaan viiden kuukauden päästä.

– Valmistautuminen tulevaan kauteen alkaa kolmen viikon treenijaksolla, joka huipentuu Go On Cup -turnaukseen. Tavoite tulevalle harjoitusjaksolle on katsastaa ensinnäkin omat junioripelaajat sekä heidän lisäkseen iso liuta testipelaajia. Samalla mukana olevien pelaajien kanssa polkaistaan käyntiin pelitavallinen harjoittelu sekä tietty fyysinen valmistautuminen kauteen.

– Joukkueen rakentaminen etenee varmasti joulukuussa muutamalla sopimuksella, mutta tässä tehdään rauhassa ja harkiten töitä, jotta oikeat palaset kesälle löytyvät.

– Taustat on tässä vaiheessa hyvällä mallilla ja muutamia vahvistuksia sinnekin kartoitetaan, jottei työtaakka käy liian isoksi niillä, jotka taustalla jatkavat.

– Mielenkiintoisia pelaajia on tulossa näytille ensi kuussa: muutamia Ykkösen tasolle kokeneita pelaajia sekä paljon lupaavia nuoria, jotka ovat pelanneet pääsääntöisesti Kakkosessa.

– Tavoitteena meillä on noin 15 sopimuspelaajaa tammikuun lopussa, kun YkkösCup pyörähtää käyntiin. Tässä meillä ei kuitenkaan ole mikään kiire, vaan etsimme rauhassa oikean
tyyppisiä pelaajia.

– Tulkaahan kolmen viikon päästä katsomaan Go On Cup -turnausta, jossa on mukana todella tasokkaat joukkueet Veikkausliigasta. Harvoin on Mikkelissä mahdollisuutta seurata
tällaista futisviihdettä!