EDUSTUS: Edustusjoukkueen toiminta on kehittynyt, mutta kehittämistä riittää jatkossakin


Päävalmentaja Janne Wilkman (kuva: Mikko Kankainen)

Edustusjoukkue aloitti harjoittelun marraskuun 6. päivä 2017 Urpolassa syksyisessä säässä. Suurimmalla osalla pelaajista oli takanaan raskas kausi, jossa maalieron turvin he saivat joukkueen säilymään Kakkosessa. Mukana oli tukku nuoria pelaajia, jotka pääsivät ensimmäistä kertaa edustusjoukkueeseen. Tunnelma oli odottava, kun uusi päävalmentaja, Janne Wilkman, saapui koppiin ja kertoi omat ajatuksensa, mikä on tulevaisuuden suunta. Harjoittelun kulttuuri, sitoutuminen ja MP:n, tuon perinteikkään seuran nostaminen takaisin tasolle, johon se kuuluu. Ykköseen nousua ei haeta pikavoitolla, vaan määrätietoisella työllä niin joukkueen rakentamisessa kuin toimistolla rakenteiden uudistamisella.

– Tulostavoitteeksi seura asetti nousun Ykköseen kolmen vuoden tähtäimellä. Tälle kaudelle tavoitteena oli päästä takaisin Kakkosen kärkikahinoihin, joka loisi hyvän pohjan taas seuraavalle kaudelle. Olimme ensimmäisiä pelejä lukuun ottamatta koko kauden ajan iskuetäisyydellä, mutta sarjan voittamiseen saakka meillä ei rahkeet vielä tällä kaudella riittäneet. Sarja oli poikkeuksellisen tasainen ja jännitystä riitti sarjan molemmissa päissä aina loppuun saakka, kertoi päävalmentaja Janne Wilkman.

Ensimmäinen kausi uudessa johdossa oli organisaatiolle opettavainen. Seura otti isoja askeleita eteenpäin organisaation uudistuksessa ja edustusjoukkueelle saatiin rakennettua toimintamalli, jossa pelaajalla on mahdollisuus harjoitella tavoitteellisesti ja kehittyä. Seitsemäs sija todella tasaisessa Kakkosen A-lohkossa oli Wilkmanille ja pelaajille pettymys.

– Olisi vaadittu tasaisempia suorituksia ja meidän olisi pitänyt saada pisteitä silloinkin, kun peli ei parhaalla mahdollisella tavalla kulkenut. Siinä meillä on vielä oppimista. Uskon kuitenkin että, ensi kaudella olemme monella tapaa valmiimpia.

– Timo Kyttä teki erinomaista työtä ja pystyimme minimoimaan lihasvammat täysin viime kaudella. Jonathan Arnet vastasi nuorten pelaajien kehittämisestä ja edustusjoukkueen aamuharjoittelusta, Jorma Naakka toi taas osaamisensa maalivahtivalmennukseen niin edustusjoukkueen kuin juniorien osalle. Instatin statistiikan ja videoiden kautta pystyimme antamaan kattavaa palautetta pelaajille peleistä, jonka kautta olemme saaneet pelaajakehitykseen aivan uuden ulottuvuuden. Viime kauden työ luo hyvän pohjan tulevaisuuden rakentamiselle, mutta meillä on vielä paljon tekemistä. Tulevalle kaudelle tavoitteenamme on vahvistaa edustusjoukkueen taustoja entisestään.

– Pelaajiston osalta runko pyritään säilyttämään pitkälti samana, joka antaa hyvän pohjan jatkuvuudelle. Miikka Oinonen pelasi viimeisen kautensa ja korvaajaa ei ole helppo löytää, mutta kovasti tehdään töitä sen eteen, että uusi hyökkääjä löytyy mahdollisimman pian. Joukkueen rakentaminen saatiin hyvissä ajoin käyntiin, mikä antaa meillä täysin erilaiset lähtökohdat kuin menneellä kaudella.

Tällä hetkellä MP:llä on kahdeksan voimassa olevaa pelaajasopimusta: #5 Vincent Bikana (2020), #11 Tomi Janhunen (2020), #13 Jiri Haikonen (2020), #17 Lucas dos Santos (2019), #20 Viljami Jurvanen (2019), #21 Leevi Leinonen (2020), #23 Olli Kilpeläinen (2020) sekä #44 Niila Forsell (2020). Ja lisää sopimuksia on tulossa.

– Haluan kiittää kaikkia niitä vapaaehtoisia, jotka jaksavat tehdä työtä seuramme eteen niin omissa juniorijoukkueissa kuin edustusjoukkueen ottelutapahtumissa. Kaikkia niitä ihmisiä, jotka tulevat peli toisensa jälkeen kannustamaan meitä niin koti- kuin vierasotteluissa ja jaksavat uskoa joukkueeseen. Sinisakkia, joka on tuonut kotiotteluihin mukavasti piristystä ja yhteistyökumppaneitamme, jotka mahdollistavat seuramme kehittämisen aina junioreista edustusjoukkueeseen saakka, päättää päävalmentaja Janne Wilkman.