EDUSTUS: Dudu vahvistaa MP:n hyökkäystä ja Hautamo täydentää maalivahtiosaston


#33 Otto Hautamo ja #10 Dudu pelaavat loppukauden MP:n riveissä.

Kokenut nigerialainen hyökkääjä Dudu (Macpherlin Omagbemi Dudu) ja Ykkösessä pelaava Mikkelin Palloilijat ovat tehneet loppukauden kattavan pelaajasopimuksen. 35-vuotias Dudu on urallaan pelannut Intiassa, Malesiassa, Puolassa, Unkarissa, Suomessa ja viimeiseksi Ruotsissa Oskarshamns AIK:ssa, jossa sopimus purettiin koronan takia yhteisymmärryksessä huhtikuussa. Viimeksi Dudu on pelannut Suomessa kaudella 2016, jolloin FC Hakassa Ykkösessä hän teki 13 pelaamassaan ottelussa kuusi maalia ja Veikkausliigassa pelejä on kertynyt kaikkiaan 90 KuPS:n ja FC Hongan riveissä. Veikkausliigassa maaleja hän on tehnyt 24. Lisäksi MP täydentää maalivahtiosastoa nuorella 18- vuotiaalla Otto Hautamolla.

Molempien siirtoasiat ovat nyt kunnossa ja Dudu sekä Hautamo ovat huomenna keskiviikkona käytettävissä, kun MP matkustaa MYPA:n vieraaksi Myllykoskelle.

Paljon maailmaa nähnyt hyökkääjä puhkuu intoa uuden haasteen edessä.

– Odotan kovasti, että pääsen pelaamaan MP:n riveissä. Olen nauttinut aina ajastani Suomessa ja nyt olen täällä takaisin pelaamassa.

– Olin viime viikolla ensimmäistä kertaa kaupungissa ja joukkueen mukana. Joukkueessa on hyvä tekemisen meininki ja minut otettiin täällä hyvin vastaan.

– Haluan tuoda kokemukseni ja positiivista energiaa joukkueeseen. Tarkoituksenani on auttaa joukkuetta niin paljon kuin mahdollista.

Yhdessä poikien maaottelussa esiintynyt 18-vuotias Otto Hautamo siirtyy Mikkeliin HJK:n organisaatiosta. Rauhallinen ja rohkeasti jalalla pelaava maalivahti tulee entisestään kehittymään uuteen ympäristöön.

– Tulen avoimin mielin seuraan ja Mikkeliin. Tämä on minulle hyvä mahdollisuus ja motivaationi on korkealla.

– Tavoitteenani on tulevaisuudessa olla pelaavana maalivahtina. Nyt yritän päästä hyvin sisään joukkueeseen ja treenata kovaa.

Päävalmentaja Juha Pasoja on tyytyväinen, kun hyökkääjä lopulta löytyi ja maalivahtiosastolle saatiin täydennystä.

– Olemme etsineet hyökkääjää jo jonkin aikaa ja nyt saimme kontaktien kautta kokeneen maalintekijän tänne Mikkeliin. Dudu on pelannut kovissa joukkueissa Veikkausliigassa sekä ulkomailla, joten saamme hänestä paljon kokemusta sekä kentälle että myös harjoituksiin, missä tätä kokemusta on helppo jakaa muille. Hän on todellinen ammattilainen, jonka viimeisestä pelistä on muutama kuukausi aikaa. Uskon, että saamme hänet nopeasti hänet pelikuntoon ja Dudu pääsee näyttämään osaamisensa Ykkösessä.

– Hautamo tulee HJK:n organisaatiosta ja on tärkeä palanen meidän maalivahtiosastollemme. Viime viikolla treeneissä hän nuoresta iästään huolimatta näytti kypsää osaamista. Hän paikkaa hyvin Sammyn lähdön ja kirittää Jonnea eteenpäin.

#10 MacPherlin Omagbemi Dudu
s. 18.7.1985
hyökkääjä
pituus/paino: 179/80
kummiyritys: KARLA autojen monimerkkikorjaamo
aikaisemmat seurat: Okobaba FC, Sporting CG, Wisla Kraków, Debreceni, Kecskeméti, KuPS, Honka, Salgaocar, East Bengal, FC Goa, Mohun Bagan, FC Haka, Chennaiyin, Oskarshamns AIK

#33 Otto Hautamo
s. 7.3.2002
maalivahti
pituus/paino: 187/85
kummiyritys: Maalausliike Valjakka Ky
aikaisemmat seurat: PPV, KäPa, PKKU, HJK, Klubi 04