EDUSTUS: Daoussi ja Uronen MP:n alakertaan


Yassin Daoussi (#29) ja Jonne Uronen ovat tehneet MP:n kanssa kuluvaa kautta koskevat pelaajasopimukset. (Kuva: Juha Leskinen)

Tulevana lauantaina Suomen Cupin ottelut MYPA:a vastaan aloittava Mikkelin Palloilijat jatkaa joukkueen rakentamista, kun puolustaja Yassin Daoussi ja maalivahti Jonne Uronen ovat tehneet kuluvan kauden kattavat pelaajasopimukset. Ykkösen pelit huhtikuussa aloittavalla MP:llä on nyt kasassa 20 pelaajasopimusta ja joukkuetta täydennetään vielä ennen lauantaita.

19-vuotias Yassin Daoussi on periksiantamaton ja aggressiivinen puolustaja, joka tykkää nousta tukemaan hyökkäyksiä. Nuoresta iästä huolimatta hän on jo kolmen edellisen kauden aikana pelannut 49 Kakkosen ottelua tehden niissä kolme maalia. Daoussi pelasi täydet minuutit MP:n alakerrassa harjoituspeleissä KuPS:ia ja FC Lahtea vastaan. Nyt hän ottaa uuden askeleen urallaan ja siirtyy MP:n riveihin innokkaana.

– Hyvin ja odottavaisin mielin tulevaa kautta kohti. Olen saanut hyvän kuvan joukkueesta sekä taustoista. Täällä hoidetaan asiat todella hyvin.

– Haluan olla isossa roolissa ja auttaa joukkuetta kaikin mahdollisin tavoin niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä.

Viime kaudella Pallo-Kissojen maalilla 17 peliä pelannut Jonne Uronen, 24 palaa takaisin MP:n riveihin vuoden tauon jälkeen. Uronen on harjoitellut marraskuusta lähtien joukkueen mukana ja pelannut kaikki kolme harjoitusottelua MP:n maalilla. Uronen on tyytyväinen paluuseen tuttuun porukkaan.

– Todella hyvillä fiiliksillä tulen takaisin sinipaitaan Kissoissa vietetyn kauden jälkeen. MP:llä oli viime kaudella hieno juhlavuosi, joka päättyi sarjan ylivoimaiseen voittoon ja nousuun Ykköseen. Uuden koutsin tultua sovittiin, että tulen mukaan treenaamaan ja parin onnistuneen treenimatsin jälkeen saan taas pukea sinipaidan päälle.

– Katseet ovat jo tulevana viikonloppuna alkavissa Suomen Cupin peleissä, joissa lähden henkilökohtaisesti pelaamaan hyvin ja varmoin ottein. Joukkueena lähdetään tietysti voittamaan kaikkia matseja.

– Kesään on vielä pitkä aika. Pyrin kuitenkin kovalla työnteolla ja hyvillä otteilla vakuuttamaan valmennuksen. Henkilökohtaiset tavoitteet kesään on pelata isoja minuutteja ja auttaa joukkuetta parhaani mukaan.

Päävalmentaja Juha Pasoja on ollut todella tyytyväinen sekä Daoussin että Urosen otteisiin harjoituksissa ja otteluissa.

– Yassin on nuoresta iästä huolimatta pelannut jo useamman kauden miesten pelejä Kakkosessa ja häneltä löytyy potentiaalia. Hän on hyvä lukemaan peliä sekä tukemaan hyökkäyksiä.

– Jonne on harjoitellut todella hyvin marras-joulukuun ilman sopimusta sekä pelannut kaikki kolme harjoituspeliä. Hänen otteet ovat ollut hyviä niin harjoituksissa kuin peleissäkin, joten oli tärkeää saada Sammylle kirittäjä. Jonne on hyvä torjunnoissa ja hänen avauksetkin löytävät oikeaan osoitteeseen.

#2 Yassin Daoussi
s. 2.6.2000
puolustaja
pituus/paino: 173/74
aikaisemmat seurat: KOPSE, PKKU, KäPa, NJS

#24 Jonne Uronen
s. 17.11.1995
maalivahti
pituus/paino: 183/79
aikaisemmat seurat: MP, KuPS, SC KuFu-98, SavU, MiPK, RiPa

Pelaajasopimukset 22.1.2020:
#2 Yassin Daoussi
#3 Reetu Räsänen
#4 Iiro Äijö
#5 Vincent Bikana
#10 Irfan Sadik
#11 Tomi Janhunen
#12 Matti Kohonen
#13 Jiri Haikonen
#16 Eero Ylönen
#17 Veeti Seppänen
#18 Topi Keskinen
#19 Joonas Nissinen
#21 Leevi Leinonen
#22 Olli Kilpeläinen
#24 Jonne Uronen
#25 Juuso Tarvainen
#28 Aatu Manninen
#33 Sammy Ndjock
#34 Antti-Ville Räisänen
#44 Niila Forsell