Visulahti -ENNAKKO: Huomenna pelataan Pihlajamäessä


Otteluennakon tarjoaa: Visulahti

Ennakko: PK-35-MP
la 6.7. klo 16.00 Algeco Areena, Helsinki

Heinäkuu on jo hyvässä vauhdissa ja huomenna MP pelaa taas Ykkösliigaa, kun Himasen bussin keula suunnataan kohti pääkaupunkia, missä Pihlajamäessä Algeco Areenan muovilla vastaan asettuu PK-35.  Viime vuosina joukkueet pelit ovat olleet aika tasaista vääntöä, mutta varsinkin kotonaan PK on ollut MP:lle haastava vastus. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti. Helmikuun alussa MP haki Talin hallista 1-3 -vierasvoiton Ykkösliigacupissa ja toukokuun alussa Mikkelin Jalkapallohallissa pisteet tasattiin, kun kumpikaan ei onnistunut maalinteossa.

MP ja PK-35 kävivät kovan taistelun Ykkösliigan sarjapisteistä toukokuun alussa Mikkelissä. (Kuva: Jukka Laitinen)

Ykkösliigan sarjataulukosta joukkueet sijoilta seitsemän ja kymmenen. PK-35 on kerännyt kolmessatoista pelissä 14 pistettä (3 voittoa, 5 tasapeliä ja 5 tappiota; maaliero 16-18), kun MP:llä on kasassa kolmentoista pelin jälkeen vasta neljä pistettä (4 tasapeliä ja 9 tappiota; maaliero 3-28).

Kesäkuun alussa PK-35 vaihtoi valmentajaa, kun Kim Raimi vaihtui portugalilaiseen Tiago Santosiin. Valmentajan vaihdoksen jälkeen helsinkiläisten pelaaminen on piristynyt, vaikka alla onkin kaksi tappiota: sarjakärki KTP oli niukasti 1-0 parempi Kotkassa ja Suomen Cupin pelit päättyivät kuudennelle kierrokselle, kun Veikkausliigan FC Haka oli rankkareilla parempi. Valmentajan vaihdoksen jälkeen PK:n pelitapa on muuttunut: nyt he prässäävät ylhäältä, pyrkivät puolustamaan eteenpäin ja voittaa palloja sekä lähtevät tosi nopeasti hyökkäämään. Suoraviivaisesti etenevien helsinkiläisten paras maalintekijä on neljästi osunut Eero Markkanen. Kolmessa maalissa ovat Shunta Uchiyama ja Samba Sillah.

MP pelasi edellisessä ottelussa sunnuntaina ihan hyvin Urskissa SalPa:a vastaan, mutta tuloksena oli taas kerran tappio, kun MP ei onnistunut hyvistäkään paikoista laittamaan palloa maaliin ja salolaiset iskivät ottelun ainokaisen MP:n keskialueen harhasyötön jälkeen vastahyökkäyksestä. Puolustuspelaaminen on viimeisissä otteluissa ollut MP:llä aikalailla kuosissaan, mutta hyökkäyspelaaminen ja etenkin maalinteko on ollut todella haastavaa. Kaksi edellistä vierasottelua (SJK Akatemia, JIPPO) ovat päättyneet 0-0 -tasapeleihin ja huomennakin lähdetään Pihlajamäkeen sarjapisteet mielessä. Nyt MP:n hyökkäyksessä uutena pelaajana nähdään KTP:stä lainalle tullut Aapo Hyppönen, joka jo viime viikolla oli mukana MP:n harjoituksissa. Niila Forsell on kahden edellisen kotiottelun jälkeen joutunut vierailemaan Keskussairaalassa ja tällä kertaa on jalkavamman takia edessä vähän pidempi huili. Lisäksi sivussa on muutama muukin pelimies vaivojen takia.

Päävalmentaja Juha Pasojalla on selvät sävelet huomiseen peliin.

– Täyden pistepotin metsästys jatkuu huomenna! Meidän pelaamisemme on parantunut huomattavasti alkukaudesta ja kentällä tapahtuu oikeita asioita enemmän. Pelaajat ovat ymmärtäneet, miten voivat tehdä pelaamisesta helpompaa itselle sekä joukkueelle ja se auttaa parempiin suorituksiin otteluissa.

– Nyt saimme vahvistuksen hyökkäyspäähän ja harjoitusten perusteella näyttää lupaavalta koko joukkueen tekeminen. Lähdemme vierasotteluun ilman minkäänlaisia paineita ja haluamme esittää kentällä parasta osaamistamme, jos siihen kaikki pystyvät, niin Helsingistä tuomisina on pisteitä

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: PK-35-MP 1,41 – 4,45 – 6,70.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Arvi Liljaniemi
4. Iiro Äijö
6. Jan Heinonen
8. Rasmus Lehtonen
10. Ajack Deng
11. Benjamin Dahlström
12. Ville Laiho
13. Noah Levis
14. Jesse Jäppinen
15. Joel Laitinen
20. Oliver Häyhänen
22. Kasper Viramäki
27. Veeti Määttä
29. Aapo Hyppönen
30. Timi Heikkinen (mv)
45. Veikko Karttunen