Visulahti -ENNAKKO: Ennen juhannusta pelataan vielä huomenna Joensuussa


Otteluennakon tarjoaa: Visulahti

Ennakko: JIPPO-MP
ke 19.6. klo 18.30 Mehtimäen tekonurmi, Joensuu

Huomenna jatkuu MP:n osalta Ykkösliigan ottelut, kun joukkue matkaa Pohjois-Karjalaan Joensuuhun, missä Mehtimäen muovilla vastaan asettuu Ykkösliigan kauden suurin yllättäjä JIPPO. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Molemmat ottelut on pelattu Mikkelissä ja Jalkapallohallissa. Ykkösliigacupissa helmikuun lopussa pisteet matkasivat Joensuuhun 0-2 -lukemin ja MP:n ensimmäisessä kotiottelussa huhtikuun lopussa pisteet tasattiin 1-1 -lukemin, kun MP ei onnistunut maalinteossa kuin kerran.

Huhtikuussa Mikkelissä MP-JIPPO pelasivat tasan. (Kuva: Jukka Laitinen)

Ykkösliigan sarjataulukosta joukkueet sijoilta kolme ja kymmenen. JIPPO on kerännyt yhdessätoista pelissä 21 pistettä (6 voittoa, 3 tasapeliä ja 2 tappiota; maaliero 17-7), kun MP:llä on kasassa yhdentoista pelin jälkeen vasta kolme pistettä (3 tasapeliä ja 8 tappiota; maaliero 3-27).

Mikko Hallikaisen valmentama JIPPO on ollut Ykkösliigan alkukauden ylivoimaisesti suurin yllättäjä. Sarjanousija on keikkanut sarjan kärkipäässä koko ajan, puolustus on pitänyt ja peli on muutenkin ollut tehokasta. Kesäkuussa joukkueen meno on tuloksellisesti ollut vähän heikompaa, sillä kolmesta viime pelistä tuloksena on vain tasapelipiste SalPa:a vastaan kotipelissä. Kaksi edellistä  joensuulaisten ottelua on päättynyt tappioon, kun TPS ja KTP ovat olleet parempi kotiotteluissaan. Huomenna JIPPO varmasti haluaa palata sarjapisteiden makuun kotiyleisön edessä. Joensuulaisten paras pelaaja ja maalintekijä on tähän mennessä ollut japanilainen Yoshiaki Kikuchi, joka on osunut jo viidesti. Terrence Smith ja Nuutti Tykkyläinen ovat osuneet kolmesti. Huomenna MP:llä on vastassa vauhdikas ja kurinalainen joukkue.

Jos JIPPO on ollut sarjataulukon kärkipäässä, niin MP on ollut koko alkukauden pahnan pohjimmaisena. Hyökkäyspelaaminen ja maalinteko ovat olleet MP:lle todella haastavia, eikä puolustuspelaaminenkaan ole ollut kuin ajoittain vaaditulla tasolla. Tähän mennessä MP on onnistunut maalinteossa vasta kolmesti ja silloin on vaikea ottaa sarjapisteitä, jos ja kun maaleja ei synny. Harjoituskentillä on tehty kovasti töitä ja haettu ratkaisuja hyökkäyspelaamiseen. Toivottavasti palaset alkavat hiljalleen loksahtelemaan kohdalleen ja maaleja alkaa syntymään, sillä nyt on ollut kova kipsi päällä. Kahdessa edellisessä ottelussa MP kohtasi TPS:n. Ensin Urskissa Ykkösliigan kamppailussa MP kesti mukana viimeiselle vartille asti, mutta sitten TPS iski kolmesti ja pisteet matkasivat Turkuun. Lauantaina Turussa Suomen Cupissa Aleksi Honka-Hallila piti MP:n mukana pelissä, mutta kertaalleen turkulaiset onnistuivat maalinteossa toisella jaksolla ja MP:n Cupin pelit päättyivät 5. kierrokselle 1-0 -vierastappioon. Niila Forsell on vielä huomenna sivussa, mutta seuraavassa pelissä hänen pitäisi olla taas mukana. Muuten ryhmä on aikalailla terveenä ja kunnossa.

Päävalmentaja Juha Pasojalta löytyy uskoa joukkueeseensa.

– Meidän viimeaikaiset otteet ovat lupailleet parempaa huomista, mutta vielä ei tulosta ole tullut.

– Huomenna on uusi mahdollisuus Joensuussa sarjan yllätysjoukkuetta JIPPO:a vastaan. Joensuulaisilla on tasainen ryhmä ja ratkaisijoita löytyy useampiakin, mutta eritoten japanilaiset ovat onnistuneet alkukaudesta.

– Me haemme vielä onnistumisia hyökkäyspäässä, mutta Cupin pelissä näimme jo hyökkääjiltä lupaavampia otteita ja nyt olisi jo korkea aika onnistua. Meillä on kaikki mahdollisuudet, kunhan jokainen kentällä oleva pelaaja onnistuu saamaan itsestään parhaat ominaisuudet esiin.

– Luottamus on kova, että Joensuusta kannetaan isolla repulla pisteitä kotiin Mikkeliin.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: JIPPO-MP 1,38 – 4,35 – 7,75.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Arvi Liljaniemi
4. Iiro Äijö
5. Olli Kilpeläinen
6. Jan Heinonen
8. Rasmus Lehtonen
10. Ajack Deng
11. Benjamin Dahlström
13. Noah Levis
14. Jesse Jäppinen
15. Joel Laitinen
22. Kasper Viramäki
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
27. Veeti Määttä
30. Timi Heikkinen (mv)
45. Veikko Karttunen