TIEDOTE: MP treenaa nyt omatoimisesti


Suomen Palloliitto ilmoitti jalkapallotoiminnan keskeytyksen jatkamisesta ainakin 13.5. saakka. Palloliiton hallituksen 30.3.2020 tekemässä päätöksessä seurataan Valtioneuvoston linjauksia. Kilpailutoiminta on arvion mukaan mahdollista aloittaa noin kahden viikon kuluttua siitä, kun joukkuetoiminta käynnistyy.

Mikkelin Palloilijat noudattaa Suomen Palloliiton tekemän päätöksen suosituksia ja juniorijoukkueiden lähitoiminta harjoitus- ja ottelutapahtumien osalta pysyy keskeytyksissä ainakin 13.5.2020 saakka.

Normaalin toiminnan sijaan Mikkelin Palloilijat tukee ja kannustaa pelaajiaan omatoimisessa harjoittelussa. Eri ikäluokille on tehty omat, niille soveltuvat ohjelmat ja joukkueiden päävalmentajat ovat myös etäharjoittelujaksolla pelaajien apuna.

Nuoremmissa ikäluokissa valmentajat pitävät yhteyttä pelaajiin mm. WhatsAppin avulla omatoimiseen harjoittelun ohjeistamisessa. P12-ikäluokasta ylöspäin joukkueilla on käytössään myös Qridisport-sovellus, jonka avulla pystytään monipuolisesti ohjaamaan etäharjoittelua ja mm. antamaan yksilöllistä palautetta. Tämän ansiosta valmentajat ovat pelaajien rinnalla myös tulevina viikkoina vaikka perinteinen joukkuetoiminta onkin tauolla.

MP:n valmennuspäällikkö Matti Kuitusen johdolla on valmistunut myös malliharjoitusvideoita, joita liitetään lähiaikoina pelaajien omatoimisiin harjoitusohjelmiin.

Lisäksi lähiaikoina on luvassa MP:n edustusjoukkueen pelaajien haastevideoita junioreille, joiden myötä saadaan aikaiseksi myös hieman kilpailua, kun katsotaan kuka onnistuu kesyttämään haastekikat parhaiten.

Kun harjoittelet omatoimisesti, muistathan noudattaa Palloliiton antamia ohjeistuksia.

Mikkelin Palloilijat seuraa tilannetta jatkuvasti ja ohjeistuksia päivitetään tilanteen ja viranomaisohjeiden niin vaatiessa.

Suosittelemme seuraamaan myös Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeita ja tiedotteita täältä.