Sport Pub Jälkipeli -RAPORTTI: Vesipallo päättyi EIF:n voittoon


Otteluraportin tarjoaa: Sport Pub Jälkipeli

MP:n ja EIF:n välinen ottelu pelattiin todella vetisissä olosuhteissa. (Kuva: Jukka Laitinen)

23.9.2023 Ykkönen, ylempi jatkosarja: MP-EIF 0 – 2(0-0)
Maalit:
66. Stanislav Efimov rp. 0-1
77. Salomo Ojala 0-2

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Väinö Vehkonen, Jan Heinonen, Samuli Hölttä, Joel Laitinen, Santeri Stenius, Tobi, Joslyn Luyeye-Lutumba, Jesse Kilpeläinen, Otto Ruoppi

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Niklas Leinonen, Egzon Avdi, Eero Ylönen, Joona Kuismala, Olli Kilpeläinen, Niila Forsell

Vaihdot:
74. Jan Heinonen <-> Niila Forsell
74. Tobi <-> Eero Ylönen
83. Santeri Stenius <-> Egzon Avdi (85. varoitus)
83. Jesse Kilpeläinen <-> Niklas Leinonen

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Samuli Hölttä

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään oli ohjelmassa Ykkösen ylemmän jatkosarjan toisen kierroksen ottelu, kun MP sai Urskiin vieraaksi Ykkösen kuntopuntarin kärkipaikkaa pitävän EIF:n Tammisaaresta. Ottelu pelattiin todella kosteissa olosuhteissa ja molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan suoraviivaista peliä. Lopulta vain kokeneempi vierasjoukkue onnistui maalinteossa ja yksin Ykkösen ylemmän jatkosarjan kärkeen noussut EIF voitti 0-2(0-0).

Muutama tunti ennen ottelu alkanut sade hieman hellitti ottelun alkuun, mutta Urskin hyväkuntoinen nurmi oli kuitenkin todella märkä ja se vaikutti huomattavasti molempien pelaamiseen. Kumpikaan joukkue ei kamalasti hieronut, vaan peli oli aika suoraviivaista. Ottelun ensimmäinen puolittainen paikka oli kotijoukkueella, mutta Joslyn Luyeye-Lutumban laukaus meni yli EIF-maalin. Heti alussa loukkaantuneen Tiemoko Fofanan korvannut Noah Lundström karkasi MP:n alakerralta, mutta hänen yrityksensä meni reilusti ohi maalin. Juuri ennen kuin vartti tuli täyteen, oli MP:n maali todella lähellä. Väinö Vehkonen pääsi puskemaan Jesse Kilpeläisen kulmapotkusta, mutta Ramilson Almeida teki hienon reaktiotorjunnan ja ehti ensimmäisenä sivulle torjumaan palloon. Vierailla oli myös muutama hyvä kulmapotku, jotka kuitenkin MP:n puolustus selvitti. Lisäajalla molemmilla oli paikka avausmaaliin, mutta Stanislav Efomov laukoi yli ja Santeri Steniuksen laukauksen muutti hiukan suuntaa EIF-topparista mennen niukasti takatolpan ohi. Tauon viettoon kuivattelemaan mentiin maalittomissa lukemissa.

#3 Väinö Vehkonen oli todella lähellä maalintekoa, mutta Ramilson Almeida sai torjuttua puskun. (Kuva: Jukka Laitinen)

Toinen jakso jatkui tasaisissa merkeissä sateen taas yltyessä ja kunnon maalipaikat olivat vähissä. Kotijoukkue sai sivuvapaapotkun jälkeen painetta Hänskin päätyyn, mutta Santerin Steniuksen jatko Otto Ruopin puskusta meni kohti Almeidaa, jolla oli helppo työ kopata pallo. Parinkymmenen minuutin pelaamisen jälkeen vieraat saivat loistavan paikan avausmaaliin, kun heille tuomittiin helpohko rankkari. Abdoulaye Kante nousi hienosti oikeasta laidasta ja Jesse Kilpeläinen liukui häneltä pallon pois osuen pallon jälkeen myös ranskalaista jaloille. Erotuomari Joona Kontinen vihelsi tilanteesta pilkun, jonka Stanislav Efimov laukoi vuoren varmasti maaliin, 0-1. Maalin jälkeen MP:llä oli pari puolittaista paikkaa, mutta ensimmäisestä Luyeye-Lutumban yrityksestä seurauksena oli kulmapotku, kun pallo muutti vieraista vähän suuntaa ja hetkeä myöhemmin sama mies puski yli. Ratkaisun makua oli ilmassa 77. peliminuutilla, kun MP-purun jälkeen pallo ajautui Salomo Ojalalle, joka laukoi vastustamattomasti takanurkkaan, 0-2. MP haki vaihdoilla uutta virtaa kentällä ja muutaman maalipaikan kotijoukkue saikin vielä luotua. Egzon Avdi pääsi laukomaan Benjamin Urgencin esityöstä, mutta Almeida ehti tässäkin tilanteessa pallon eteen ja piti maalinsa puhtaana. MP:n panostaessa hyökkäykseen vieraillakin oli paikka iskeä illan kolmas maali, mutta MP-alakerta maalivahti Aleksi Honka-Hallilan johdolla esti August Björklundin aikeet. MP sai vielä pitkistä sivurajaheitoista ja kulmapotkuista painetta vieraiden maalille, mutta vieraat kestivät kotijoukkueen paineen ja kolmen lisäaikaminuutin jälkeen Urskissa soi päätösvihellys. MP:ltä jäi kolmannellakin kerralla tällä kaudella tammisaarelaiset voittamatta ja MP on nyt pelannut jo neljä peliä ilman voittoa, mutta sijoitus on edelleen kolmas.

Päävalmentaja Juha Pasoja myönsi kokemuksen tänään ratkaisseen.

– Peli oli tiukka ja kosteat olosuhteet tekivät pelaamisesta haastavaa.

– Helppo rankkari ratkaisi tänään pelin, kun emme itse saaneet omista paikoistamme maaleja.

Laitisen Jukan pelikuvia löytyy täältä ja vierasjoukkueen näkemys ottelusta täältä.

Nyt MP:llä on edessä kaksi vierasottelua. Ensin tulevana keskiviikkona matkataan Gnistanin vieraaksi Oulunkylään.

Ruudun ottelukooste: