Jonne Uronen, Niklas Leinonen, Egzon Avdi, Rasmus Lehtonen, Joel Laitinen,  Tobi, Niila Forsell

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Joona Kuismala

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Raviviikonloppu aloitettiin tänään Urskissa Ykkösen kamppailulla MP-JäPS, mutta MP ei pystynyt tänään reilulle 1200 -päiselle kotiyleisölle tarjoamaan ilon hetkiä aikaisempien kotiotteluiden tapaan. Kotijoukkue oli tänään selvästi heikompi paikalla olleista joukkueista ja vieraat veivät ansaitusti sarjapisteet ensi kertaa Urskista ensimmäisen jakson maaleilla 0-2(0-2).

Ottelu alkoi tunnustellen, mutta heti alusta asti vieraat pääsivät peliin paremmin mukaan ja kotijoukkueen pelaaminen oli ihmeen vaisua. Aikaisemmista otteluista tuttu pelaaminen loisti tänään poissaolollaan. Vieraat saivat useampia erikoistilanteita ja yhden jälkeen Tino Palmasto pääsi puskemaan, mutta Benjamin Urgenc selvitti tilanteen maalin edessä. Ajoittain MP:kin sai peliään rullaamaan ja 23. peliminuutilla avausmaali olikin lähellä, mutta JäPS -puolustus blokkasi Eero Ylösen laukauksen ja jatkotilanteesta kotijoukkueella oli pari muutakin paikkaa. Heti tämän jälkeen vieraiden vaaralliseksi tiedetty Enoch Banza iski. Prince Mokuma syötti hienosti ja Banza laukoi voimalla pallon verkkoon, 0-1. Sama mies iski viitisen minuuttia myöhemmin jo illan toisen maalinsa, kun hän pääsi karkuun MP -alakerralta ja sijoitti varmasti ohi vastaan tulleen Aleksi Honka-Hallilan, 0-2. Kahden takaiskumaalin jälkeen kotijoukkuekin sai vähän pelin juonesta kiinni ja loi muutaman maalipaikan puolikkaan. Viime peleissä liekeissä ollut Santeri Stenius pääsi ohjaamaan Eero Ylösen kulmapotkusta, mutta ohjaus meni niukasti maalin yli. Tauon viettoon mentiin vieraiden ansaitussa parin maalin johdossa.

Tauolla MP suoritti kolme pelaajavaihtoa ja kentälle tulivat Egzon Avdi, Joel Laitinen sekä Tobi. Lisäksi päävalmentaja Juha Pasoja yritti herätellä joukkojaan pienellä juttutuokiolla ja toisella jaksolla kotijoukkue olikin vähän paremmin pelissä mukana, vaikka tietty viimeinen puristus pelistä tänään puuttuikin. Isokokoinen Avdi pääsi useamman kerran yrittämään kavennusosumaa: vieraiden maalivahti Robin Källman torjui useamman yrityksen, pari kertaa puskut suuntautuivat yli ja laukaus meni niukasti ohi maalin. Vierailla oli myös pari paikkaa siirtyä kolmen maalin johtoon, mutta Benjamin Urgenc oli taas oikeassa paikassa estäen lisäosuman synnyn ja Prince Mokuman sijoitus meni niukasti takatolan ohi. MP yritti saada loppukiriä aikaan ja vartti ennen täyttä aikaa Joslyn Luyeye-Lutumba laukoi ylärimaan ja hetki tämän jälkeen Källman sai jalkansa väliin Santeri Steniuksen pienestä kulmasta lähteneeseen laukaukseen. Vieraatkin saivat pallon ylärimaan, kun Herkko Kuosa pääsi laukomaan 82. peliminuutilla. Heti perään MP hyökkäsi hyvin vasemmalta ja Väinö Vehkonen teki hyvän nousun. Vehkonen kaadettiin, mutta peliä jatkettiin vieraiden maalipotkulla, kun erotuomari Pietu Niinimäki ei nähnyt tilanteessa mitään rikettä. Aleksi Honka-Hallilla joutui vielä loppuhetkillä kerran torjuntatöihin, kun Eero Tamminen pääsi laukomaan. Ottelussa ei toisella jaksolla maaleja enää nähty ja MP jäi tällä kaudella toista kertaa ilman maalia kotiottelussa. Näin molempien joukkueiden pitkät putket tulivat päätökseen: MP:n 13 ottelun mittainen tappioton putki katkesi ja JäPS otti voiton seitsemän voitottoman pelin jälkeen.

#21 Joslyn Luyeye-Lutumba laukoo ylärimaan. (Kuva: Jukka Laitinen)

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli omiensa heikkoa peliä.

– Tänään emme olleet valmiita peliin. Jo viikolla harjoituksissa näki, ettei keskittyminen ollut tarpeeksi hyvää.

– Meiltä puuttui pelistä kaikki! Asenne oli huono, taistelutahtoa ja puhetta ei ollut nimeksikään ja eikä meiltä löytynyt halua voittaakaan. Vieraat halusivat voittaa ja tekivät töitä sen eteen! Nyt voidaan lopettaa leijuminen ja keskittyä taas työntekoon.

– Viikonloppu vedetään nyt happea ja maanantaina harjoituksissa taas mennään kovaan!

Laitisen Jukan kuvia ottelusta löytyy täältä ja vierasjoukkueen näkemys ottelusta täältä.

Seuraavan kerran MP:lle on Ykkösen sarjapisteitä jaossa ensi viikon lauantaina, jolloin MP matkustaa Pietarsaareen FF Jaron vieraaksi.