Sport Pub Jälkipeli -RAPORTTI: MP:n alavire jatkui


Otteluraportin tarjoaa: Sport Pub Jälkipeli

MP ja SalPa jäivät ilman maaleja Urskissa. (Kuva: Jukka Laitinen)

13.8.2023 Ykkönen: MP-SalPa 0 – 0

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc (79. varoitus), Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä, Joel Laitinen, Santeri Stenius, Niklas Orjala (90+1. ulosajo), Joslyn Luyeye-Lutumba, Eero Ylönen, Lauri Sahimaa, Niila Forsell

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Jan Heinonen, Niklas Leinonen, Egzon Avdi, Jesse Kilpeläinen, Joona Kuismala, Otto Ruoppi

Vaihdot:
64. Eero Ylönen <-> Otto Ruoppi
73. Niila Forsell <-> Niklas Leinonen
90. Joslyn Luyeye-Lutumba <-> Egzon Avdi

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Lauri Sahimaa

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään Urskissa MP pelasi Ykkösen runkosarjan toiseksi viimeisen kotiottelun, kun ensi kertaa Urskin nurmella vastaan tuli SalPa Salosta. Reilu 1300 -päinen yleisö näki vauhdikkaan pelin, mutta maalit jäi tällä kertaa näkemättä ja sarjapisteet tasattiin 0-0 -lukemin.

MP otti ottelun hallinnan ja loi muutamia maalipaikan puolikkaita. Niila Forsell pääsi ensimmäiseen varttiin parikin kertaa yrittämään maalintekoa, mutta Halil Bagci SalPa -maalille torjui ohjauksen ja sai toisessa tilanteessa Luka Kuittiselta torjunta-apua. Reilun vartin jälkeen Joel Laitinen teki hienon nousun ja pääsi laukomaan. Laukaus meni yli, mutta samalla vieraiden puolustus kaatoi Laitisen ja seurauksena oli rankkari. Eero Ylönen asettui laukomaan rankkaria, jonka kuitenkin Bagci torjui ja MP:n kauden ensimmäinen rankkarimaali odottaa vielä tulemistaan. Ensimmäinen jakso mentiin isäntien komennossa, mutta maalit jäi tekemättä ja tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Ottelun paras maalipaikka oli #23 Eero Ylösellä, mutta SalPa -vahti Halil Bagci torjui rankkarin. (Kuva: Jukka Laitinen)

Toiselle jaksolle vieraat tulivat pirteämmin ja heilläkin oli muutama paikka tehdä maali. Luka Kuittinen puski kulmapotkusta ohi ja Daniel Rökman ei aivan ylettänyt Jesse Huhtalan keskitykseen. Kotijoukkueen peli toisella jaksolla oli aikamoista hakemista, mutta muutama maalipaikan puolikas sentään saatiin rakennettua: Niila Forsell ja Santeri Stenius laukoivat yli, Bagci torjui Otto Ruopin ohjauksen ja Joel Laitinen laukoi kovaa, mutta vajaan metrin ohi. Lisäajalla nähtiin vielä rankka tuomio, kun Jesse Huhtala ryntäsi pallon perään ja törmäsi Niklas Orjalan käsivarteen. Erotuomari Amir Hajizadeh kaivoi takataskustaan punaisen kortin ja ajoi Orjalan ulos. Reilun neljän minuutin lisäajallakaan ei maaleja nähty ja peli päättyi tasan. Näin MP:n alavireinen vaihe jatkui.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaisi nähdä omiltaan parempaa pallolista tekemistä.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä vielä suhteellisen hyvää pelaamista, mutta varsinkin toisella jaksolla pallollinen tekemisemme oli huonoa.

– Puolustuspelimme oli sentään hyvää ja ei SalPa kovin montaa maalipaikkaa tänään saanut.

– Haimme ratkaisuja vähän liian kaukaa. Meidän pitää jatkossa liikuttaa palloa nopeammin sekä laadukkaammin. Lisäksi aikaisemmin meille vahvuutena olleet erikoistilanteet olivat tänään aika heikkoja.

Laitisen Jukan pelikuvia löytyy täältä.

Seuraavat pari ottelu MP pelaa vieraissa ja ensi perjantaina matkataan Jyväskylään, missä Harjun nurmella vastaan tulee JJK.

Ruudun ottelukooste: