Sport Pub Jälkipeli -RAPORTTI: MP taistellen mahtavaan voittoon ja karsintapeleihin


Otteluraportin tarjoaa: Sport Pub Jälkipeli

#15 Joel Laitinen puskee ottelun tasoitusmaalin. (Kuva: Jukka Laitinen)

7.10.2023 Ykkönen, ylempi jatkosarja: MP-TPS 2 – 1(0-1)
Maalit:
42. Roope Pakkanen 0-1
56. Joel Laitinen (Niila Forsell) 1-1
65.  Olli Kilpeläinen (Benjamin Urgenc) 2-1

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Väinö Vehkonen, Jan Heinonen, Joel Laitinen, Santeri Stenius, Joslyn Luyeye-Lutumba, Jesse Kilpeläinen (90+4. varoitus), Otto Ruoppi, Olli Kilpeläinen, Niila Forsell

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Niklas Leinonen, Peetu Kerminen, Rasmus Lehtonen, Tobi, Eero Ylönen, Joona Kuismala

Vaihdot:
68. Jan Heinonen <-> Tobi
76. Niila Forsell <-> Peetu Kerminen
84. Benjamin Urgenc <-> Joona Kuismala

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Niila Forsell

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään saatiin Ykkösen ylempi jatkosarja päätökseen, kun MP kohtasi Urskin nurmella TPS:n Turusta. Todella kosteissa olosuhteissa pelattu peli oli todellista taistelua ja MP nousi toisella jaksolla ansaittuun 2-1(0-1) -voittoon.

Koko päivän jatkunut vesi- ja räntäsade oli tehnyt Urskin nurmesta todella raskaan ja liukkaan, joten jalkapalloilullisia hienouksia Urskissa ei tänään kamalasti nähty, mutta taistelua sitäkin enemmän reilun kolmen sadan todellisen jalkapallon ystävän edessä. MP aloitti ottelun todella pirteästi ja heti ensimmäisellä minuutilla tänään todella hyvin pelannut Niila Forsell pääsi maalin edestä ohjaamaan Joslyn Luyeye-Lutumban keskityksestä, mutta ohjaus meni ohi. Muutama minuutti tästä ja MP rakensi hienon hyökkäyksen jälkeen loistavan maalipaikan, kun Lutumba pääsi laukomaan hyvästä paikasta Santeri Steniuksen syötöstä, mutta Jere Koponen turkulaisten maalilla teki mahtavan torjunnan. Hiljalleen myös turkulaiset saivat koneitaan käyntiin ja Onni Helén laukoi noin 17 metristä tulisesti, mutta Aleksi Honka-Hallila torjui kovan laukauksen kulmapotkuksi, josta Roope Pakkanen pääsi hyvin puskemaan, mutta kotijoukkueen onneksi pusku meni ohi MP-maalin. Kotijoukkue oli pelissä niskan päällä ja hyökkäsi hyvin varsinkin vasempaa laitaa Niila Forsellin toimesta. Forsell piti turkulaisia pilkkanaan ja näytti heille kantapäitään, mutta näistä loistavista tarjoiluista palloa ei saatu verkkoon asti. Koponen teki useamman loistavan torjunnan, kerran Santeri Steniuksen laukaus osui häntä päähän ja kerran meni niukasti ohi. Vieraiden todelliset maalipaikat olivat aika vähissä, mutta kertaalleen liukas kenttä teki kepposen Olli Kilpeläiselle ja Umar Bala Muhamed pääsi avopaikkaan. Honka-Hallila kuitenkin torjui tämän vedon jalallaan ja jatkopallosta Alhaji Gero pääsi laukomaan, mutta Joel Laitinen sai jalkaansa väliin ja seurauksena oli vain kulmapotku. 42. peliminuutilla vieraat iskivät vastoin pelitapahtumia ottelun avausmaalin kulmapotkun jälkitilanteesta. Honka-Hallilan nyrkkeilyn jälkeen pallo tuli Kasper Hämäläisen ja Geron kautta Roope Pakkaselle, jolla oli helppo työ laukoa maalin edestä pallo verkkoon, 0-1.  Maalin jälkeen vieraat hallitsivat ensimmäisen jakson loppuhetkiä, mutta tauon viettoon lämmittelemään mentiin vieraiden maalin johdossa.

Tauolla ottelutulokset olivat sellaiset, että MP:n kausi tulisi tänään päätökseen, mutta päävalmentaja Juha Pasoja loi uskoa omiinsa ja kertoi, että kova yritys kyllä palkitaan. MP sai erikoistilanteista hyvää painetta vieraiden maalille ja lopulta viides kulma upposi. Niila Forsell lähetti pallon maalille, Joel Laitinen teki hienon liikkeen etutolpalle ja puski pallon vastustamattomasti verkkoon, 1-1. Näitä harjoiteltiin eilen Mika Pasasen johdolla ja tänään se onnistui täydellisesti. Kulmista MP sai lisää hässäköitä Hänskin päätyyn, mutta vieraat Koposen johdolla kestivät seuraavat yritykset. MP:n paineen välissä turkulaisilla, Ykkösen suurimmalla pelaajabudjetilla liikenteessä olevalla joukkueella, oli yksi paikka, mutta nuori Onni Helén laukoi niukasti ohi. Jos MP ei ollut pitkään aikaan onnistunut erikoistilanteesta, niin tänään niitä onnistumisia tuli pari. 65. peliminuutilla Niila Forsell lähetti kulmapotkun pilkun tuntumaan, mistä Benjamin Urgenc puski palloa maalille ja Olli Kilpeläinen jatkoi vitosen rajoilta pallon päällään verkkoon, 2-1. Tämä tulos tiesi sitä, että vieraat tarvitsisivat kaksi maalia, että heidän kautensa vielä jatkuisi karsinnoissa. Ottelun hallinta pysyi kuitenkin kotijoukkueella ja MP:n kolmas maali oli lähempänä kuin Tepsin toinen maali. MP katkoi useamman turkulaisten hyökkäykseen lähdön ja vastahyökkäyksistä Niila Forsell laukoi ylärimaan, Tobi laukoi ohi, Koponen torjui Peetu Kermisen yrityksen ja Stenius laukoi voimalla tolppaan. Vierailla oli muutama mahdollisuus tasoittaa, mutta Honka-Hallila liimasi nämä yritykset varmasti. MP:lle olisi riittänyt Ykkösen kolmanteen sijaan tänään myös tasapeli, mutta joukkue taisteli esimerkillisesti kosteissa olosuhteissa ja vaihtopenkki eli pelissä mukana täydellä tunteella kotiyleisön rajusti kannustaessa. Lopulta reilun neljän minuutin lisäajan jälkeen Urskissa soi hyvin ottelun tuominneen Juuso Vuorisen loppuvihellys ja aloitti MP:n pronssijuhlat. Samalla päättyi myös yksi hieno jalkapalloura, kun TPS jäi Ykkösessä viidenneksi ja Kasper Hämäläisen pelit päättyivät. Kuka olisi ennen kauden alkua uskonut, että MP pelaa karsintapelejä ja TPS saa aloittaa päätössaunan jatkosarjan jälkeen?

Koko pelin sateessa urhoollisesti seissyt ja omiaan ohjaistanut päävalmentaja Juha Pasoja oli pelin jälkeen tyytyväinen mies.

– Saimme tänään pelistä sen, minkä ansaitsimme! Varsinkin ensimmäisellä jaksolla meillä oli loistavia paikkoja siirtyä johtoon, mutta ei taaskaan uponnut.

– Oli tiedossa, kun keli oli tällainen, niin erikoistilanteet ovat isossa roolissa ja onneksi tänään osuimme niistä pitkästä aikaa. Pasanen on tehnyt pelaajien kanssa kovasti töitä erikoistilanteiden kanssa ja tänään saimme palkinnon siitä.

– Jostain kumman syystä meillä on viime aikoina ollut vaikeuksia osua pelitilanteissa, vaikka olemme pystyneet luomaan loistavia maalipaikkoja.

– Kyllä tämä oli huikea suoritus koko joukkueelta ja mahtavaa, että meidän kautemme vielä jatkuu!

Laitisen Jukan pelikuvia löytyy täältä ja turkulaisten näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP:n pelit jatkuvat karsinnassa, jossa ensimmäisenä vastaan tulee toinen Ykkösen yllättäjä, SJK Akatemia. Ottelun ajankohta varmistuu lähipäivinä, mutta alustava pelipäivä on ensi viikon lauantai ja pelipaikkana Urski.

Ruudun ottelukooste: