Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä (80 varoitus), Joel Laitinen, Santeri Stenius, Niklas Orjala, Joslyn Luyeye-Lutumba, Eero Ylönen, Joona Kuismala, Otto Ruoppi

Jonne Uronen, Egzon Avdi, Tobi, Jesse Kilpeläinen, Lauri Sahimaa, Niila Forsell, Joona Juntunen

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Aleksi Honka-Hallila

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP pelasi kauden ensimmäisen Ykkösen kotiottelun tänään Urskissa, missä vastaan tuli FF Jaro. Vaisusti Ykkösen aloittanut Jaro poistui Pietarsaareen tappio niskassaan, kun MP voitti samoin 1-0(1-0) -lukemin kuin ensimmäisen jalkapallohallissakin pelatun kotiottelun.

Ensimmäistä kertaa Urskiin pelaamaan päässyt MP aloitti ottelun pirteästi ja peliä käytiin kirkon päädyssä Jaron maalin läheisyydessä. Ensimmäisellä kympillä Joslyn Luyeye-Lutumba pääsi parikin kertaa kokeilemaan maalintekoa. Ensimmäisen laukauksen Hannes Käldström torjui ja nopeassa vastahyökkäyksessä Jim Myrevik esti liukumalla Lutumban yrityksen. 10. peliminuutilla MP onnistui reilun 700-päisen kotiyleisön riemuksi maalinteossa. Pallo liikkui mukavasti pelaajalta toiselle ja Lutumba syötti poikittain Eero Ylöselle, joka laukoi pomppujen kautta takanurkkaan ensimmäisen Ykkösen maalinsa 34. Ykkösen pelissään, 1-0. Ottelua käytiin kotijoukkueen komennossa ja vieraiden edes puolittaiset maalipaikat olivat vähissä. Sergei Eremenko hätyytteli pari kertaa Aleksi Honka-Hallilaa, mutta kotijoukkueen maalivahti selvitti nämä tilanteet varmasti. Kotijoukkueella oli useampi paikka lisätä johtoaan ja varsinkin Eero Ylönen oli tänään taas pirteänä. 37. peliminuutilla Ylönen laukoi noin 20 metristä ristikkoa hipoen ohi ja todellinen eurogoal jäi tällä kertaa tekemättä. Tauon viettoon mentiin MP:n maalin johdossa, vaikka kotijoukkueella oli paikat huomattavasti suurempaankin johtoon.

MP juhlii maaliaan. (Kuva: Jukka Laitinen)

MP aloitti toisen jakson vielä hyvin ja ensimmäisen vitosen aikana Hänskin päädyssä nähtiin parikin kunnon maalipaikkaa. Ensin Käldström torjui Väinö Vehkosen etukulmaan suuntautuneen laukauksen ja heti perään sama mies sai tehtyä näyttävän jalkatorjunnan Santeri Steniuksen läpiajossa. Mitä pidemmällä toinen jakso eteni, sitä enemmän hallinta siirtyi vieraille, kun kotijoukkueelta puuttui rohkeutta pelaamisestaan. MP kuitenkin puolusti pääsääntöisesti hyvin ja Jaron kunnon maalipaikat olivat vähissä. Muutaman kerran MP-alakerta antoi kuitenkin liikaa tilaa, ja Antonio Hotta ja Jim Myrevik pääsivät laukomaan, mutta nämä tilanteet Honka-Hallilla torjui, samoin kuin Eremenkon vapaapotkun. Vieraiden painostaessa MP pääsi useamman kerran hyökkäämään nopeasti vastaan, mutta tänään jäi vastahyökkäysmaalit tekemättä. Paras paikka oli lisäajalla vaihdosta kentälle tulleelle Niila Forsellilla, joka pääsi Steniuksen esityöstä laukomaan, mutta laukaus meni reilusti yli. Neljän minuutin lisäajan jälkeen Urskissa soi Samuli Stenmanin loppuvihellys, näin MP otti neljännen peräkkäisen voitonsa ja toiseksi suurimmalla pelaajabudjetilla Ykköseen lähtenyt Jaro jatkaa vielä ilman voittoa Ykkösen hännillä.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen mies taistelun tauottua.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää pelaamista. Silloin vielä uskalsimme pelata, mutta meidän olisi pitänyt tehdä noista paikoista useampi maali.

– Hienoa, että Eero sai tehtyä ensimmäisen Ykkösen maalinsa ja se oli hyvin rakennettu tilanne.

– Tästä pitää nyt ottaa kuitenkin oppia! Meidän pitää uskaltaa pelata ja pitää enemmän palloa, kuten ensimmäisellä jaksolla teimme. Toinen jakso oli meiltä hätäilyä ja teimme helppoja virheitä, kun annoimme palloja vastustajalle. Näin jouduimme taas puolustamaan ja paine alakerrassamme kasvoi. Puolustuksemme kuitenkin hoiti nämä tilanteen ja Allu torjui, mitä pitikin.

– Tämä oli kuitenkin tilanteisiin nähden ansaittu voitto! Keskiviikkona jatketaan Suomen Cupin merkeissä ja silloin taas kierrätämme pelaajia, kuten teimme edellisessäkin Cupin pelissämme.

Vierasjoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja Laitisen Jukan pelikuvia löytyy täältä.

Seuraavan kerran MP pelaa Ykkösen sarjapisteistä ensi viikon sunnuntaina, jolloin joukkue matkaa Ykkösen kärkikamppailuun Gnistanin vieraaksi Oulunkylään, mutta sitä ennen pelataan Suomen Cupin 4. kierroksen ottelu. Cupissa MP kohtaa keskiviikkona JJK:n. Ottelu alkaa klo 18.30 Urskissa.