86. Vehkonen (Joslyn Luyeye-Lutumba) 1-3

Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Väinö Vehkonen (69. varoitus), Samuli Hölttä, Joel Laitinen (18. varoitus), Santeri Stenius, Tobi (75. varoitus), Niklas Orjala, Joslyn Luyeye-Lutumba,  Joona Kuismala, Lauri Sahimaa

Jonne Uronen, Peetu Kerminen, Egzon Avdi, Eero Ylönen, Otto Ruoppi, Joona Juntunen

90. Santeri Stenius <-> Egzon Avdi

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään oli MP:llä ohjelmassa kauden ensimmäinen luonnon nurmella pelattu ottelu, kun MP kohtasi Järvenpään keskuskentällä JäPS:n. Kenttä ei mahdollistanut mitään taitojalkapalloa, mutta taistelua sitäkin enemmän. Vieraat tekivät viimeisellä kympillä pari maalia ja tärkeät sarjapisteet matkasivat Mikkeliin 1-3(0-1) -lukemin.

MP aloitti ottelun pirteästi ja pelin alku käytiinkin kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Viidennellä peliminuutilla JäPS:n maalivahti Janne Laiho joutui torjuntatöihin, kun MP hyökkäsi oikealta Joslyn Luyeye-Lutumban toimesta ja Santeri Stenius pääsi yrittämään viimeistelyä. Seurauksena oli kuitenkin vain kulmapotku. Ensimmäinen kulmapotku ei vielä tuottanut tulosta, mutta toinen 7. peliminuutilla aiheutti ottelun avausmaalin. Niklas Orjala tarjoili pallon Mika Pasasen ohjeiden mukaisesti maalin eteen, missä Väinö Vehkonen tuli ensimmäisenä palloon muiden tehdessä hyvin tilaa ja puski pallon verkkoon, 0-1. Maalin jälkeen peli oli aika tasaista ja yritys oli kovaa epätasaisella nurmella, mutta kumpikaan ei päässyt kunnon maalipaikoille. Puolen tunnin kohdilla järvenpääläiset rakensivat maalipaikan oikeasta laidasta, mutta Joona Tapani liukastui laukaisuhetkellä ja hänen yrityksensä meni takatolpan ohi. Heti perään Joona Kuismala pääsi laukomaan vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta laukaus suuntautui suoraan Janne Laihoa kohti. Viimeisellä vitosella kotijoukkueella oli maalipaikan puolikas, kun Eero Tamminen pääsi puskemaan vapaapotkusta, mutta hän puski ohi. Tauon viettoon mentiin vieraiden maalin johdossa.

Tauolla kotijoukkue suoritti kolme vaihtoa ja haki kentälle uutta energiaa. Tämä näkyikin kentällä, sillä vieraat joutuivat puolustuskannalle. Selvästä pelin hallinnasta huolimatta JäPS ei pystynyt luomaan kunnon maalipaikkoja, kun MP puolusti uhrautuvasti joukkueena. 65. peliminuutilla MP sai ottelun 7. kulmapotkunsa, mutta hetki tästä ja pallo olikin MP:n maalissa. JäPS hyökkäsi nopeasti vastaan ja vaarallinen Enoch Banza pelattiin avopaikkaan ja hän ei erehtynyt, vaan laukoi voimalla pelin tasoihin. Minuutti myöhemmin kotijoukkueen Gullit Zolameso laukoi sivuvapaapotkun vaarallisesti maalille. Aleksi Honka-Hallila oli kuitenkin heräillä pelaajaryhmän takana ja sai torjuttua laukauksen kulmapotkuksi. Perään Banza pääsi myös hyvästä paikasta puskemaan, mutta yritys meni vieraiden onneksi yli maalin. Kotijoukkueen valmentaja Jyrki Ahola muistutteli viimeisellä vartilla omiaan siitä, että pitää painaa töitä loppuun asti ja vieraat putoavat kyydistä. Näin ei kuitenkaan kentällä käynyt. Loppuiko kotijoukkueelta virta vai mikä oli, mutta MP painoi lopussa päälle ja sai tästä hienon palkinnon. Ensin 82. peliminuutilla Samuli Hölttä jatkoi Joel Laitisen pitkän sivurajaheiton maalille, missä Santeri Stenius laukoi hienon volleyn verkkoon, 1-2. Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa vaihdosta pirteästi kentälle tullut Eero Ylönen laukoi hyvän vapaapotkun noin 25 metristä, mutta Laiho nyrkkeili tämän. Lopullinen ratkaisu nähtiin 86. peliminuutilla, kun pallo liikkui mukavasti kokovalkoisissa pelanneilla vierailla ja lopulta Väinö Vehkonen laukoi iltapäivän toisen maalinsa Joslyn Luyeye-Lutumban puolustajasta kimmonneen laukauksen paluupallosta, 1-3. Loppu olikin sitten aikalailla kosmetiikkaa, vaikka lisäaikaakin pelattiin lähemmäksi viisi minuuttia. Näin MP haki arvokkaat sarjapisteet Järvenpäästä ja otti kolmannen peräkkäisen voittonsa.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella tyytyväinen omiensa taisteluun ja hienoon vierasvoittoon vaikeassa paikassa.

– Pelialusta ei tänään luonut mahdollisuutta kunnon jalkapalloon, mutta tämä oli tiedossa ja siihen valmistauduttiin koko viikko harjoituskentällä.

– Koko joukkue teki taas tänään mahtavasti töitä ja jokainen täytti hienosti oman ruutunsa! Välillä olisimme taas vaan saaneet pelata vähän pidempiä hyökkäyksiä, niin olisimme näin rikkoneet JäPS:n pelaamista.

– Näissä peleissä ei tyylipisteitä jaeta, vaan se on maalit ja voitto, mitkä ratkaisevat! Tyylitellään sitten vähän myöhemmin.

– Tiedetään kuitenkin se, että meidän pallollisen pelimme pitää tästä parantua, mutta se varmasti parantuu, kun saamme yhdessä lisää harjoituksia ja pelejä alle.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja Kristiina Mattilan kuvia ottelusta täältä.

Viikon päästä lauantaina on ohjelmassa seuraava Ykkösen kotiottelu ja se pelataan Urskin nurmella. Vastaan äitienpäivän aattona tulee FF Jaro Pietarsaaresta.