Sport Pub Jälkipeli -RAPORTTI: MP haki voiton Harjulta, vaikka pelaaminen jättikin toivomisen varaa

Otteluraportin tarjoaa: Sport Pub Jälkipeli

MP palasi Harjun nurmella taas voiton makuun.

18.8.2023 Ykkönen: JJK-MP 0 – 1(0-0)

Maali:
65. Niila Forsell (Lauri Sahimaa) 0-1

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Väinö Vehkonen, Jan Heinonen, Samuli Hölttä (61. varoitus), Joel Laitinen, Santeri Stenius, Joslyn Luyeye-Lutumba, Jesse Kilpeläinen, Lauri Sahimaa, Joona Kuismala, Otto Ruoppi (55. varoitus)

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Niklas Leinonen, Egzon Avdi, Tobi, Eero Ylönen, Olli Kilpeläinen, Niila Forsell

Otteluraportti:
Tänään perjantaina MP:llä oli ohjelmassa Ykkösen runkosarjan toiseksi viimeinen vierasottelu, kun Jyväskylässä Harjun nurmella vastaan tuli JJK. Ensin pelasivat seurojen legendat ja sen jälkeen taisteltiin Ykkösen sarjapisteistä. Molemmat pelit päättyivät vierasvoittoon, sillä legendat voittivat 0-3(0-1) ja päivän pääpeli päättyi 0-1(0-0).

Vieraat olivat ottelun alun aika lailla telineissä ja kotijoukkue piti palloa pyörittäen peliä. Ensimmäiseen varttiin JJK:lla oli pari paikkaa, mutta Samuli Hölttä blokkasi hienosti Oskar Pihlajan laukauksen liukumalla ja Aleksi Honka-Hallila torjui Shirman Osson yrityksen. Päävalmentaja Juha Pasoja yritti saada omiaan paremmin peliin ja muutti viiden alakerran takaisin normaaliin neljän miehen puolustukseen. Tämä muutos vähän paransi vieraiden pelaamista, mutta kyllä edellisten pelien vaisu ja varovainen pelaaminen jatkui. Vierailla oli muutama paikan puolikas, mutta kotijoukkue maalivahti Ville Viljalan johdolla selvitti nämä vähät tilanteet varmasti. Viimeisellä vitosella ennen taukoa Pihlaja pääsi puolittain läpi, mutta vieraiden onneksi hän laukoi avopaikasta ohi. Vierailta Väinö Vehkonen pääsi puskemaan, mutta hänen puskunsa Viljala koppasi ja Lauri Sahimaa laukoi ohi. Vaatimattoman jakson jälkeen tauon viettoon siirryttiin kiikarilukemissa.

Tauolla Pasoja yritti herätellä omiaan pelaamaan ja toisen jakson alku näyttikin vähän paremmalta. Ensimmäiseen varttiin vieraat loivat useamman maalipaikan. Ville Viljala hoiti kuitenkin vieraiden luomat tilanteet kokemuksellaan ja Lauri Sahimaalta, Santeri Steniukselta sekä Jan Heinoselta jäi maalit tekemättä. Reilun vartin pelaamisen jälkeen MP suoritti kolme pelaajavaihtoa, kun Niila Forsell, Tobi sekä Eero Ylönen toivat tuoreita jalkoja kentälle. Muutama minuutti vaihdoista ja useamman pelin jälkeen MP iski erikoistilannemaalin. Jesse Kilpeläinen antoi kulmapotkun, jonka Samuli Hölttä puski maalille. Lauri Sahimaa jatkoi ja Niila Forsell puski tarkasti sivuverkkoon, 0-1. Näin MP:n pitkä maaliton putki oli katkennut ja ilo oli sen mukaista kentällä sekä katsomossa, johon oli mukavasti matkannut porukkaa Mikkelistä kannustamaan. Kotijoukkue ei kuitenkaan masentunut tästä takaiskusta, vaan jatkoi kovaa yritystä. JJK:lla olikin muutama loistava mahdollisuus tulla tasoihin. Aleksi Honka-Hallila torjui Lari Liukkosen vapaapotkun ja heti perään Liukkonen nosti niukasti ohi maalin. Paras paikka kotijoukkueesta oli nuorella Joel Pasasella, joka pääsi Liukkosen esityöstä läpiajoon, mutta hän laukoi loistavasta maalipaikasta ohi. MP:kin sai muutaman puolittaisen paikan lopettaa JJK:n pyristelyt, mutta enempää maaleja ei Harjulla tänään nähty ja MP palasi voittokantaan ja otti todella tärkeät sarjapisteet tuloksellisesti heikomman jakson jälkeen.

Voitto ja kolme pistettä entiseltä kotikentältä miellytti päävalmentaja Juha Pasojaa, vaikka peli olikin aikamoista hakemista.

– Alku oli meille todella vaikea ja emme saaneet peliämme yhtään käyntiin. Alun muoto ei toiminut yhtään ja ryhmityksen muutoksen jälkeen saimme vähän edes peliä aikaan. Pelaamisemme oli todella varovaista, kun vielä osa pelaajista pelasi vähän vierailla paikoilla.

– Pelimme parani toisella jaksolla ja teimme pitkästä aikaa erikoistilannemaalin. JJK sai vielä paikat maalintekoon, mutta onneksi maalimme pysyi puhtaana ja silloin maalikin riitti voittoon.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP:n vieraskiertue jatkuu ensi viikon sunnuntaina, kun Tammisaaren Keskuskentän muovilla pelataan todella tärkeistä Ykkösen sarjapisteistä EIF:iä vastaan.