Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä, Joel Laitinen, Santeri Stenius, Tobi, Niklas Orjala, Joslyn Luyeye-Lutumba, Joona Kuismala, Otto Ruoppi

Jonne Uronen, Jan Heinonen, Niklas Leinonen, Eero Ylönen, Jesse Kilpeläinen, Lauri Sahimaa, Niila Forsell

90+3. Santeri Stenius <-> Niila Forsell

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään MP:llä oli ohjelmassa syyskierroksen ensimmäinen vierasottelu, kun joukkue matkasi Ykkösen sarjataulukon pohjalta löytyvän KPV:n vieraaksi. Heikon alun jälkeen vieraat ja etenkin Santeri Stenius teki kentällä tarvittavan ja näin tärkeät Ykkösen sarjapisteet matkasivat Mikkeliin 2-4(1-3) -lukemin.

Ottelun alku oli aikamoista hakemista, mutta kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan. Oliko vieraiden jalat bussissa ja ajatukset muualla, mutta vierailta alku oli heikkoa tekemistä. KPV sai 7. peliminuutilla useamman paikan siirtyä johtoon sivuvapaapotkun jälkeen, mutta Aleksi Honka-Hallilla torjui Vitor Gomesin puskun ja muutaman muunkin yrityksen. Viitisen minuuttia myöhemmin Honka-Hallila ei voinut enää mitään, kun Ville Väkipakka laukoi Gomesin keskityksen jälkeen takatolpan kautta ottelun avausmaalin, 1-0. Niklas Orjala loukkaantui ja MP joutui tekemään ensimmäisen pelaajavaihdon jo 19. peliminuutilla, kun Lauri Sahimaa korvasi Orjalan. Vaihdon jälkeen MP muutti ryhmitystään ja peli alkoi hiljalleen kulkea. 28. peliminuutilla MP tuli tasoihin, kun hienon hyökkäyksen jälkeen Otto Ruoppi vapautti Santeri Steniuksen läpiajoon. Ville Seppä KPV:n maalilla torjui vielä Steniuksen sijoituksen, mutta Tobi oli ensimmäisenä paluupallossa ja laukoi sen maaliviivan yli, 1-1. MP puolusti hyvin ja tukki tilat, joten kotijoukkueella oli vaikeuksia päästä kunnon paikoille. Välipakka pääsi kerran laukomaan, mutta Honka-Hallila torjui tämän yrityksen. Viimeisellä kympillä ennen taukoa MP teki kaksi hyvin samanlaista maalia: Benjamin Urgenc keskitti oikealta ja maalin edessä Stenius viimeisteli varmasti 1-2 ja 1-3. Tauon viettoon mentiin vieraiden kahden maalin johdossa.

Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli vielä taistelemaan sarjapisteistä ja jakson alussa vihreävalkoisilla olikin useampi mahdollisuus kaventaa. MP:n alakerta Aleksi Honka-Hallilan johdolla kuitenkin kesti nämä yritykset ja hiljalleen KPV:n usko alkoi loppua. Vieraillakin oli muutama puolittainen maalipaikka, mutta KPV-alakerta ja maalivahti Seppä selvitti nämä tilanteet. 80. peliminuutin molemmin puolin molemmissa kenttäpäädyissä hölmöiltiin ja nähtiin vielä maalit molempiin maaleihin. Ensin KPV sekoili puolessa kentässä, josta vieraat pääsivät iskemään iltapäivän neljännen maalinsa. Lopulta Eero Ylönen tarjoili ja Santeri Stenius sijoitti varmasti takakulmaan. Näin Stenius onnistui kolmesti maalinteossa kahdessa peräkkäisessä ottelussa ja siirtyi Ykkösen maalintekijätilaston kärkeen kahdeksalla maalillaan. Pari minuuttia tästä ja Joona Kuismalan pitkä avaus osui Samuli Hölttään ja Juuso Liukkonen karkasi maalintekoon. Vielä viime kaudella MP:ssä pelannut Liukkonen sijoitti pallon varmasti ohi vastaan tulleen Honka-Hallilan ja tulostaululle lukemiksi 2-4. Kavennusmaalista kotijoukkue sai vielä pientä intoa, mutta maaleja ei enää nähty ja MP haki hienon vierasvoiton Kokkolasta nousten Ykkösen kärkeen 30 pisteellä.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella tyytyväinen vierasvoittoon.

– Pelin alussa isäntäjoukkue oli paljon nälkäisempi ja vyörytti hyökkäyksiä enemmän meidän maaliamme kohti. Emme voittaneet tarpeeksi ykkös- eikä kakkospalloja sekä syötöt eivät osuneet kohdilleen.

– KPV menikin johtoon, mutta Orjalan loukkaantumisen ja pakotetun vaihdon jälkeen vaihdoimme myös ryhmitystämme. Tämä käänsi pelin meille ja saatiin tehtyä ekan puoliajan loppuun voittoon tarvittavat kolme maalia. Toinen puoliaika oli sitten enemmän kamppailua ja meiltä pelin rikkomista. Molemmat joukkueet lahjoittivat vielä lopussa maalit mieheen ja lopputulos oli 2-4 meille.

– Hyvä taistelu ja nousu vaikean alun jälkeen selkeään voittoon!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja lehdistötilaisuuden tallenne täältä.

Seuraavan kerran MP pelaa Ykkösen sarjapisteistä viikon päästä sunnuntaina, kun HIFK saapuu Jarkko Heimosen, Antti Ulmasen ja Iiro Äijön johdolla Urskiin.