Sport Pub Jälkipeli -RAPORTTI: MP haki pisteen Turusta


Otteluraportin tarjoaa: Sport Pub Jälkipeli

MP ja TPS päättivät kevätkierroksen helteisellä Veritas Stadionilla.

15.6.2023 Ykkönen: TPS-MP 1 – 1(1-1)

Maalit:
29. Väinö Vehkonen (Joslyn Luyeye-Lutumba) 0-1
45. Joonas Lakkamäki 1-1

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Väinö Vehkonen (89. varoitus), Samuli Hölttä (13. varoitus), Egzon Avdi (41. varoitus), Santeri Stenius (45+2. varoitus), Niklas Orjala, Joslyn Luyeye-Lutumba, Eero Ylönen, Lauri Sahimaa, Otto Ruoppi

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Niklas Leinonen, Peetu Kerminen, Rasmus Lehtonen, Tobi, Jesse Kilpeläinen, Niila Forsell

Vaihdot:
45. Egzon Avdi <-> Niila Forsell
81. Eero Ylönen <-> Tobi
81. Lauri Sahimaa <-> Rasmus Lehtonen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP sai tänään päätökseen Ykkösen ensimmäisen sarjakierroksen, kun joukkue matkasi Turkuun TPS:n vieraaksi. Veritas Stadionin uudella tekonurmella helteessä pelattu ottelu oli kaksijakoinen, kotijoukkue hallitsi ensimmäistä jaksoa ja vieraat toista. Yli kahden tuhannen katsojan edessä päädyttiin 1-1(1-1) -pistejakoon.

Kaksi edellistä ottelu voittanut kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja MP:n alku oli aikamoista hakemista. Peliä pelattiin selvästi MP:n kenttäpuoliskolla ja Tepsillä oli useampi maalipaikan puolikas. 11. peliminuutilla Tepsillä oli todella loistava maalipaikka, kun Matias Kivikko pääsi laukomaan, mutta Aleksi Honka-Hallila teki näyttävän jalkatorjunnan, josta pallo kimposi vielä käteen ja seurauksena oli vain kotijoukkueen kolmas kulmapotku, kun Alhaji Gero ei ihan ehtinyt paluupalloon. Muutama minuutti myöhemmin Kivikko laukoi vapaapotkun tolpan juureen, mutta Honka-Hallilla oli taas mies paikallaan ja torjui kovan laukauksen kulmapotkuksi. MP sai taas pitkistä heitoista ja kulmapotkuista vaarallisia tilanteita Jere Koposen vartioimalle maalille ja yhden kulman jälkeen MP iskikin ottelun avausmaalin. Pallo pelattiin Joslyn Luyeye-Lutumballe, joka rynnisti päätyyn ja pelasi pallon takatolpalle, missä Väinö Vehkonen oli ensimmäisenä pallossa ja hänellä oli helppo työ iskeä kotijoukkueen puolustuksen nukkuessa kauden neljäs maalinsa, 0-1. Kotijoukkue haki kovasti tasoitusosumaa ja pari kertaa se olikin todella lähellä: Kivikko laukoi vapaapotkun tolppaan ja Honka-Hallilla torjui hienosti Riku Riskin puskun riman alta kulmapotkuksi. Lopulta juuri ennen täyttä aikaa TPS iski, kun kulmapotkusta pallo kimpoili taka-alueelle, missä Joonas Lakkamäki sai ihan vapaana puskea pallon verkkoon, 1-1. Tauon viettoon huilaamaan mentiin näissä tasalukemissa.

Toisen jakson alku oli myös kotijoukkueelta vahva, mutta kunnon maalipaikoille pääsy oli haastavaa. Kokenut Riku Riski pääsi maalipaikkaan, mutta Honka-Hallilla sai nostoon kätensä väliin ja Lauri Sahimaa putsasi pallon maalin edestä pois estäen kotijoukkueen johtomaalin syntymisen. Hiljalleen vieraatkin pääsivät peliin paremmin peliin mukaan ja pallollisena MP teki huomattavasti parempi suorituksia kuin ensimmäisellä jaksolla. Tuntui, että vieraat olivat paremmalla jalalla liikenteessä kuin kotijoukkue. Niklas Orjalan pitkistä sivurajaheitoista tuli useampi vaarallinen tilanne, mutta tänään pallot eivät vieraille pomppineet ja erikoistilannemaali jäi tekemättä. Joslyn Luyeye-Lutumba pääsi Eero Ylösen tiputuksen jälkeen laukomaan, mutta ikävä kyllä tämä laukaus suuntautui päin Jere Koposta, joka koppasi vedon. Vieraat hallitsivat peliä, mutta silti Tepsi loi muutaman vaarallisen maalipaikan. Pari minuuttia ennen täyttä aikaa Torfiq Ali-Abubakar pääsi puolittain läpi, mutta hänen laukauksensa meni etukulmasta ohi. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Riku Riski pääsi vielä laukomaan, mutta uhrautuvasti puolustanut Samuli Hölttä blokkasi laukauksen. Lopulta reilun kolmen minuutin lisäajan pelaamisen jälkeen erotuomari Matti Roth vihelsi pelin päättyneeksi ja sarjapisteet tasattiin. Näin MP päätti kevätkierroksen toiseen peräkkäiseen tasapeliin ja sarjan kärkipaikalla olevalla MP:llä on kasassa 24 sarjapistettä (7 voittoa, 3 tasapeliä ja tappio; maaliero 17-9).

Päävalmentaja Juha Pasojalla piste Turusta kelpasi.

– Joukkue teki tänään hyvin töitä ja keli oli todella raaka.

– Ensimmäinen jaksolla TPS sai painetta meidän päätyymme ja toinen taas meni meidän merkeissä, kun pallollinen pelimme parani. Meidän pelaamisemme jäi tänään laidoissa pelaamiseksi ja olisi pitänyt pyrkiä enemmän maalille, mutta kaikesta huolimatta pelimme parani huomattavasti toiselle jaksolle.

– Hyvä taistelupiste ja lopetus ensimmäiselle kierrokselle! Olen todella ylpeä joukkueesta, joka ei sarja-avaukseen jälkeen ole hävinnyt. Nyt pääsemme ansaitulle huilille ja tästä on sitten hyvä jatkaa juhannuksen jälkeen.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja Tiina Pirilän pelikuvia täältä.

Seuraavan kerran MP pelaa Ykkösen sarjapisteistä juhannuksen jälkeen keskiviikkona Urskissa KäPa:a vastaan ja nyt joukkue saa viettää hetken ansaittua lomaa.

Ruudun ottelukooste: