Sport Pub Jälkipeli -RAPORTTI: MP ei onnistunut maalinteossa ja TPS voitti


Otteluraportin tarjoaa: Sport Pub Jälkipeli

#3 Väinö Vehkonen pääsi yrittämään parikin kertaa maalintekoa ensimmäisen jakson loppuun, mutta Jere Koponen ja ylärima olivat edessä. (Kuva: Jukka Laitinen)

2.9.2023 Ykkönen: MP-TPS 0 – 1(0-1)
Maali:
24. Alhaji Gero 0-1

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Väinö Vehkonen, Jan Heinonen, Santeri Stenius, Tobi, Niklas Orjala, Joslyn Luyeye-Lutumba (90+2. varoitus), Jesse Kilpeläinen, Otto Ruoppi, Olli Kilpeläinen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Niklas Leinonen, Peetu Kerminen, Valtteri Nikulainen, Eero Ylönen, Joona Kuismala, Veikko Karttunen

Vaihdot:
68. Tobi <-> Eero Ylönen
87. Niklas Orjala <-> Peetu Kerminen
87. Jesse Kilpeläinen <-> Niklas Leinonen (89. varoitus)

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Aleksi Honka-Hallila

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään päättyi Ykkösen runkosarja, kun 22. kierroksen ottelussa MP sai Urskin loistokuntoisella nurmella vastaan perinteisen TPS:n Turusta. Vaikka ottelussa oli paljon maalipaikkoja, niin reilu 1700-päinen yleisö ei nähnyt kuin yhden maalin, jonka harmittavasti teki tänään vierasjoukkue. Näin TPS voitti 0-1(0-1) ja otti tärkeät sarjapisteet ennen jatkosarjan alkua.

MP aloitti ottelun todella pirteästi ja varsinkin Santeri Stenius aiheutti koko ajan vaaran paikkoja vieraiden alakerralle. Ensin TPS-puolustus pääsi väliin, kun Stenius nousi hyvin vasemmasta laidasta ja seurauksena oli vain kulmapotku. Stenius ja Niklas Orjala tekivät esityön ja Joslyn Luyeye-Lutumba pääsi yksin Jere Koposta vastaan, mutta Koponen tuli hyvin vastaan ja torjui Lutumban yrityksen. 10. peliminuutilla Stenius karkasi vieraiden alakerralta, mutta Koponen tuli hyvin vastaan, torjui ensimmäisen yrityksen ja maasta Stenius laukoi ohi. MP:llä oli vielä muutama maalipaikan puolikas ennen kuin vieraatkin loivat jotain vaarallista. Umar Bala Muhamed laukoi tulisesti tolppaan ja paluupallosta lähteneen Jesper Karlssonin laukauksen Honka-Hallila torjui kulmapotkuksi. Heti perään Muhamed laukoi taas tulisesti, mutta tällä kertaa laukaus osui ylärimaan. Ottelun avausmaali nähtiin 24. peliminuutilla, kun vieraat saivat vajaasta 30 metristä vapaapotkun. Pallon taakse asettui hyvästä potkusta tunnettu Daniel Rantanen. Honka-Hallilla torjui eteensä Rantasen kovan laukauksen ja paluupalloon ehti ensimmäisenä Alhaji Gero, joka liukui pallon maaliin, 0-1. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun TPS iskee Rantasen vapaapotkun paluupallosta maalin. Maalin jälkeen peli hieman rauhoittui ja kunnon maalipaikkoja ei hetkeen nähty. Viimeisellä reilulla vitosella MP pääsi useamman kerran yrittämään tasoitusosumaa. Niklas Orjalan pitkän sivurajaheiton jälkeen Olli Kilpeläinen pääsi kahdesti yrittämään maalintekoa, mutta ensimmäisen yrityksen Koponen torjui ja toinen meni tolpan väärältä puolelta sivuverkkoon. Jan Heinonen puski ohi ja Koponen torjui Orjalan kaukolaukauksen. 44. peliminuutilla MP:n tasoitus oli todella lähellä. Ensin Koponen torjui Väinö Vehkosen laukauksen ylärimaan ja paluupallossa Vehkonen oli ensimmäisenä, mutta tähänkin Koponen ehti väliin ja tasoitusmaali jäi tekemättä. Tauon viettoon mentiin vieraiden maalin johdossa.

#1 Aleksi Honka-Hallila torjui Daniel Rantasen vapaapotkun eteensä ja Alhaji Gero oli paluupallossa ensimmäisenä. (Kuva: Jukka Laitinen)

Toinen jakso alkoi kotijoukkueelta vahvasti ja Santeri Stenius oli taas pääosassa. Ensin vieraiden puolustus blokkasi Stenius yrityksen kulmapotkuksi, josta heti perään Stenius pääsi yrittämään maalintekoa, mutta laukaus meni ohi. Vierailla oli myös loistava tilaisuus tehdä toinen maali, mutta Honka-Hallila torjui hienosti alakulmasta Matias Kivikon kovan laukauksen kulmapotkuksi. Reilun tunnin pelaamisen jälkeen vierailla oli todella hyvä paikka siirtyä kahden maalin johtoon, kun Samba Benga jatkoi kulmapotkusta MP-pelaajien kautta maalin eteen Muhamedille, joka jatkoi kolmesta metristä pallon kohti maalia, mutta Honka-Hallila teki hienon reaktiotorjunnan ja peliä jatkettiin 0-1 -lukemista. Vieraat rakensivat muutaman maalipaikan, mutta suurin osa yrityksestä meni kirkon päädyn puskiin ja pari kertaa vedot suuntautuivat kohti Honka-Hallilaa. Loppua kohti MP yritti raivoisasti tasoitusta ja saikin hyvää painetta Jere Koposen vartioimalle maalille. Vieraiden alakerta Koposen johdolla pelasi kuitenkin uhrautuvasti ja piti maalinsa puhtaana. Näin runkosarjan viimeinen ottelu päättyi turkulaisten maalin voittoon ja MP jäi neljännessä peräkkäisessä kotipelissä ilman tehtyä maalia.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli, ettei tänäänkään kotoisessa Urskissa onnistuttu maalinteossa, vaikka paikkoja kyllä MP loi.

– Kyllä tästä pelistä jäi jossiteltavaa, kun hävisimme maalilla! Maalipaikkoja meillä kyllä oli, mutta tänäänkään ei uponnut.

– Jos alkukaudesta pallo pomppi meille, niin viime peleissä nämä pomput ovat olleet vähissä.

– Vaikka runkosarja päättyi kahteen peräkkäiseen tappioon, niin kolmas sija meidän nuorelta joukkueeltamme on todella hieno suoritus.

– Tällä samalla asenteella ja työnteolla saavutamme varmasti vielä kivasti pisteitä ylemmässä jatkosarjassa, jonka ohjelma on meillä ihan mukava, jos vanha kaavio on käytössä.

Laitisen Jukan pelikuvia löytyy täältä ja vierasjoukkueen näkemys ottelusta täältä.

Nyt on Ykkösen runkosarja pelattu ja ottelut jatkuvat kahden viikon päästä viikonloppuna ylemmän ja alemman jatkosarjan merkeissä. Otteluohjelma julkaistaan tiistaina klo 14.

Ruudun ottelukooste: