30.6.2024 Ykkösliiga: MP-SalPa 0 – 1(0-0)

Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Arvi Liljaniemi, Iiro Äijö, Jan Heinonen, Rasmus Lehtonen, Benjamin Dahlström, Noah Levis, Joel Laitinen, Kasper Viramäki, Veikko Karttunen

Timi Heikkinen, Niila Forsell, Ville Laiho, Jesse Jäppinen, Oliver Häyhänen, Eero Ylönen, Veeti Määttä

46. Noah Levis <-> Niila Forsell
46. Arvi Liljaniemi <-> Eero Ylönen
49. Forsell <-> Jesse Jäppinen
85. Rasmus Lehtonen <-> Veeti Määttä

Molempien joukkueiden parhaat pelaajat: (palkitaan otteluisäntä Osuuskauppa Suur-Savon tuotepalkinnoilla):
MP: Benjamin Dahlström
SalPa: Maximus Tainio

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Benjamin Urgenc

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään Urskin loistokuntoisella nurmella MP sai vastaansa huhtikuun lopussa Salossa murskavoiton MP:stä ottaneen SalPa:n. Tänään oli huomattavasti tasaisempaa, mutta kotijoukkueen haasteet maalinteon kanssa jatkuivat ja vieraat onnistuivat kertaalleen. Näin tärkeät sarjapisteet matkasivat Saloon 0-1(0-0) -lukemin ja MP koki taas kerran katkeran tappion.

Ottelu alkoi vieraiden pallon hallinnalla ja MP:llä meni tovi päästessä peliin mukaan. Vartin molemmin puolin nähtiin molemmilla maaleilla maalipaikat, kun vieraiden ensimmäisestä kulmasta Keir Foster pääsi laukomaan, mutta MP-puolustus selvitti tilanteen uudeksi kulmapotkuksi. Hetkeä myöhemmin synttärisankari Jan Heinonen pääsi puskemaan, mutta pusku suuntautui yli maalin. Kun MP sai koneensa käyntiin, niin kotijoukkue hallitsi selvästi pelitapahtumia ja loi muutaman maalipaikan, mutta maalinteko oli totutun vaikeaa. Benjamin Dahlström sekä Arvi Liljaniemi tekivät esityön ja Noah Levis pääsi laukomaan vajaasta kymmenestä metristä. Harmillisesti laukaus suuntautui ohi maalin ja avausmaali jäi syntymättä. Vieraiden ainoat vaaralliset tilanteet tulivat kulmapotkuista, joista Joonas Meura pääsi puskemaan, mutta molemmat hänen puskunsa menivät yli.  MP loi vielä useamman maalipaikan, mutta Veikko Karttunen ja Jan Heinonen laukoivat yli, Kasper Viramäki puski kulmapotkusta ohi ja Jere Koponen vieraiden maalilla torjui Levisin laukauksen kulmapotkuksi. Maaleja ei ensimmäisellä neljävitosella nähty ja tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

#13 Noah Levis ei onnistunut maalinteossa. (Kuva: Jukka Laitinen)

Toisen jakson MP aloitti pirteästi. Veikko Karttunen puski ohi Niila Forsellin keskityksestä. Tauolta vaihdettu Forsell ehti pelata vain muutaman minuutin, kun hän loukkasi jalkansa ja hänet vaihdettiin pois. Benjamin Dahlström tarjoili vieraiden maalille hyvän keskityksen, mutta MP-hyökkäys ei aivan osunut palloon ja hetkeä myöhemmin Rasmus Lehtonen puski Dahlströmin keskityksestä, mutta pusku meni harmittavasti ohi. Vieraat hakivat kaukolaukauksilla kovasti maalia, mutta Foster laukoi yli ja toisen hänen yrityksensä Iiro Äijö blokkasi. Joonas Meura näytti myös hyvää potkuaan, mutta tällä kertaa tulinen laukaus meni niukasti yli. Niinhän siinä taas kävi, kun itse et paikoista tee, niin kaveri kyllä tekee. MP:n hyökkäyspään sivurajaheiton jälkeen salolaiset pääsivät harhasyötön jälkeen vastahyökkäykseen, ja Olli Jakonen vapautti Maximus Tainion karkuun. Tainio sijoitti pallon tarkasti takanurkkaan ja vei vieraat johtoon, 0-1. MP aloitti raivokkaan takaa-ajon ja saikin hyvin painetta Jere Koposen maalille. Muutaman kerran Koponen joutuikin vielä torjuntatöihin. Hän pysäytti sekä Veikko Karttusen että Jesse Jäppisen yritykset ja näin MP jäi tälläkin kertaa ilman maalia. Tulos oli tuttu MP:lle tällä kaudella Urskissa, sillä kaikki viisi siellä pelattua ottelua MP on hävinnyt.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen omiensa pelaamiseen, mutta ei tulokseen.

– Ottelu oli tasainen ja varsinkin ensimmäisellä jaksolla meillä oli paikat useampaankin maaliin, mutta taaskaan ei uponnut.

– Kyllähän tämä vähän sanottamaksi vetää! Tämä oli sellainen peli, joka meidän piti voittaa.

– Kaverin maali tuli vielä harmittavalla tavalla meidän oman hyökkäyspään sivurajaheiton jälkeen harhasyötöstä.

– Kyllä meillä osalla pelaajilta puuttuu itseluottamusta ja se näkyy meidän pelaamisessamme.

Laitisen Jukan pelikuvia löytyy täältä.

Lauantaina MP:llä on ohjelmassa vierasottelu, kun joukkue matkustaa viime otteluissa piristyneitä otteita esittäneen PK-35:n vieraaksi Helsinkiin.