Sport Pub Jälkipeli -RAPORTTI: Hyvästä taistelusta huolimatta tappio Tammisaaressa


Otteluraportin tarjoaa: Sport Pub Jälkipeli

#34 Otto Ruoppi teki MP:n ainokaisen maalin kaukolaukauksella.

27.8.2023 Ykkönen: EIF-MP  2 – 1(1-0)

Maalit:
18. Jeannot Esua 1-0
57. Stanislav Efimov rp. 2-0
71. Otto Ruoppi (Peetu Kerminen) 2-1

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc (45+3. varoitus), Väinö Vehkonen, Niklas Leinonen, Joel Laitinen, Tobi, Eero Ylönen, Jesse Kilpeläinen, Otto Ruoppi, Olli Kilpeläinen (61. varoitus), Niila Forsell

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Jan Heinonen, Peetu Kerminen, Egzon Avdi, Santeri Stenius, Joslyn Luyeye-Lutumba

Vaihdot:
46. Eero Ylönen <-> Joslyn Luyeye-Lutumba
69. Niila Forsell <-> Peetu Kerminen
69. Niklas Leinonen <-> Santeri Stenius
79. Benjamin Urgenc <-> Jan Heinonen
79. Tobi <-> Egzon Avdi

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään MP pelasi Ykkösen runkosarjan toiseksi viimeisen ottelun, kun joukkue matkasi sarjan kovakuntoisimman joukkueen, EIF:n vieraaksi Tammisaareen. Vieraiden hyvä taistelu ei riittänyt, vaan kokeneempi tammisaarelaislegioona oli tehokas maalipaikoissaan ja voitti 2-1(1-0).

Vieraat tulivat otteluun pirteästi ja viidennellä peliminuutilla nähtiin ensimmäinen kunnon maalipaikka, kun Joel Laitinen teki esityön ja Niila Forsellin sijoitus osui takatolppaan. Peli eteni tasaisissa merkeissä, mutta 18. peliminuutilla EIF iski avausmaalin. Simon Lindholm syötti pallon Jeannot Esualle, joka hienon yksilösuorituksen päätteeksi laukoi takakulmaan, 1-0. MP ei tästä takaiskusta masentunut, vaan jatkoi kovaa yritystä. Forsell rynni hyvin pallon kanssa, mutta EIF-vahti Ramilson Almeida ehti syöksymän palloon ennen Niilan viimeistelyä. Eero Ylösen vapaapotku meni maalin edestä läpi koko porukan ja hetkeä myöhemmin Almeida torjui Tobin yrityksen ja hän ehti myös Ylösen paluupallosta lähteneen laukauksen eteen. Kotijoukkueelta Tiemoko Fofana ja Abdoulaye Kante laukoivat yli ja vierailta Forsell pääsi puskemaan, mutta Almeida koppasi tämän pirteästi pelanneen Forsellin puskun. Viimeinen vartti pelattiin vauhdikkaasti, mutta kunnon maalipaikoille kumpikaan joukkue ei päässyt. Tauon viettoon mentiin maalin kotijohdossa.

Toinen jakso jatkui tasaisissa merkeissä, mutta ratkaisun makua oli ilmassa reilun kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen. Aleksi Honka-Hallila tuli maaliltaan vastaan keskityspalloon ja kaatoi samalla Fofanan. Ottelun tanskalainen erotuomari Jonas Bøgelund vihelsi tilanteesta rankkarin, vaikka kontakti tapahtui rangaistusalueen ulkopuolella. Stanislav Efimov laukoi rankkarin vuoren varmasti maaliin ja kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon. Toisesta takaiskusta huolimatta MP jatkoi yritystään ja sai lopulta palkinnon 71. peliminuutilla. Väinö Vehkonen avasi Joslyn Luyeye-Lutumballe, joka pelasi pallon Peetu Kermiselle. Kerminen löysi keskeltä Otto Ruopin, joka otti pari kosketusta ja laukoi reilusta 20 metristä. Pallo otti mukavan pompun ja löysi tiensä takanurkkaan, 2-1. MP haki vaihdoilla tuoreita jalkoja ja muutti ryhmitystään hyökkäävämmäksi. Vieraat pitivätkin palloa huomattavasti enemmän, mutta kunnon maalipaikkoja hallinnasta huolimatta ei montaa saatu luotua. Santeri Steniuksen laukaus suuntautui päin Almeidaan ja erikoistilanteista puuttui se viimeinen silaus. Näin viiden lisäaika minuutin jälkeen soinut loppuvihellys tarkoitti sitä, että kierros ennen loppua runkosarjan voitosta tasapistein taistelevat EIF ja Gnistan. MP jää kolmanneksi ja saa ylempään jatkosarjaan kolme kotiottelua, mikä on aivan loistava saavutus ennen kauden alkua tippumaan tuomitulta nuorelta joukkueelta.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli ylpeä joukkueensa taistelusta, vaikka se ei tänään sarjapisteisiin riittänytkään.

– Tehtiin tänään kova työ, mutta pari puolustuspään virhettä ja kaveri rankaisi niistä.

– Peli olisi voinut olla toisenlainen, jos olisimme alussa onnistuneen maalinteossa ja siirtyneet 0-1 -johtoon.

– Olen kuitenkin todella ylpeä meidän joukkueestamme! Takana 21 runkosarjan ottelua ja olemme kolmantena sarjassa.

– Tänään kentällä oli vastakkain nuoret nousevat pelaajamme ja vastustajan kokeneet ulkomaiset pelaajat. Vielä tänään kokemus ratkaisi.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Runkosarja päättyy lauantaina, kun Urskiin saapuu vieraaksi TPS. Ottelu on samalla perhepeli, jossa on järjestetty oheisohjelmaa perheen pienimmille.

Ruudun ottelukooste: