Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Arvi Liljaniemi, Iiro Äijö, Olli Kilpeläinen (58. varoitus), Jan Heinonen (80. varoitus), Rasmus Lehtonen, Eero Ylönen (62. varoitus), Joona Kuismala, Veeti Määttä (38. varoitus), Veikko Karttunen

78. Rasmus Lehtonen <-> Joel Laitinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP pelasi tänään kauden kolmannen Suomen Cupin ottelunsa, kun 5. kierroksen ottelussa vastaan tuli keskiviikkona Ykkösliigassakin kohdattu TPS Turusta. Veritas Stadionilla pelattu ottelu oli kotijoukkueen hallintaa, mutta maalinteon kanssa kotijoukkueella oli haasteita, kun Aleksi Honka-Hallila teki lukuisia loistotorjuntoja. Lopulta TPS onnistui kertaalleen maalinteossa, näin turkulaiset voittivat 1-0(0-0) ja jatkavat Cupissa 16 parhaan joukkoon.

Ottelu alkoi kotijoukkueen täydellisessä komennossa ja MP oli aivan puolustuskannalla, kun TPS liikkui ja liikutti hyvin palloa. Ensiminuuteilla kotijoukkueen avausmaali oli todella lähellä, mutta Aleksi Honka-Hallila piti vieraita pystyssä tehden useamman loistotorjunnan ja piti maalinsa puhtaana. Vierailla oli isoja vaikeuksia saada peliä kulkemaan ja reilun vartin jälkeen tuli vasta ensimmäinen kunnon hyökkäys, mutta Olli Hakanpää koppasi Benjamin Urgencin keskityksen käsiinsä ennen MP-hyökkääjiä. Mitä pidemmälle jakso eteni, niin tempo rauhoittui ja MP:kin sai rivinsä kuntoon. Pallonhallinnasta huolimatta turkulaiset eivät enää päässeet kunnon maalipaikoille. Loppuhetkillä nähtiin vielä molemmilla maaleilla maalipaikat, mutta Olli Kilpeläinen puski ohi Arvi Liljaniemen keskityksestä ja kotijoukkueen ylivoimahyökkäys kuivui kokoon huonon syötön johdosta. Tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Toinen jakso alkoi tasaisimmissa merkeissä ja molemmilla oli omat hetkensä. Kotijoukkue sai vajaan 20 minuutin pelaamisen jälkeen kaksi perättäistä kulmapotkua, joista jälkimmäisestä pallo oli MP-maalissa. Eino-Iivari Pitkälä laittoi pallon maalin eteen, missä Umar Bala Muhamed oli vapaana ja puski pallon maaliin, 1-0. Heti perään Aapo Boströmillä oli kaksi loistavaa mahdollisuutta tuplata kotijoukkueen johto, mutta ensimmäisen tilanteen selvitti MP-puolustus ja toisen Honka-Hallila torjui loistavasti. Vieraatkin saivat muutaman maalipaikan. Rasmus Lehtosen puskun Olli Hakanpää TPS-maalilla koppasi helposti ja Noah Levis oli juuri laukomassa kotijoukkueen puolustuksen lahjan jälkeen, mutta puolustaja ehti juuri palloon ennen Leviksen laukausta ja tuloksena oli vain kulmapotku. Hyvän MP-hetken jälkeen Riku Riski pääsi parikin kertaa läpiajosta yrittämään maalintekoa, mutta Honka-Hallila ehti molempien laukausten eteen ja piti vieraat vielä maalin päässä. 82. peliminuutilla MP:llä oli loistava paikka tasoittaa, kun Eero Ylösen antaman vapaapotkun jälkeen Ajack Deng pelasi Iiro Äijön avopaikkaan. Hakanpää sai jalkansa Äijön laukauksen eteen ja tasoitusmaalin sijaan tuloksena oli vain kulmapotku. MP yritti saada lopussa kiriä aikaan, mutta pallonhallinnasta huolimatta kunnon maalipaikkoja vieraat eivät pystyneet luomaan. Lopulta reilun kolmen lisäaikaminuutin jälkeen soi Juho Niemisen loppuvihellys ja näin MP:n tämän vuotinen Cup-taival päättyi 5. kierrokselle.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli hyökkäyspelin vaisuutta.

– Allu piti meidät pelissä mukana ja saatiin ne pari hyvää paikkaa, millä peli olisi voinut mennä rankkareille.

– Hyökkäyspään ratkaisut ovat tällä hetkellä todella heikkoja, niin ei niistä oikein voi syntyä maaleja. Taistelu kuitenkin jatkuu keskiviikkona Joensuussa!

Turkulaisten näkemys ottelusta löytyy täältä.

Vielä ennen juhannusta MP:llä on ohjelmassa yksi Ykkösliigan kamppailu, kun MP matkustaa sarjan suurimman piristysruiskeen JIPPO:n vieraaksi Joensuuhun.