SEURA: MP ja SavU tiivistävät yhteistyötään


Jalkapallon Ykköseen noussut Mikkelin Palloilijat ja Kolmosessa pelaava Savilahden Urheilijat ovat solmineet kautta 2020 koskevan farmisopimuksen. Sopimuksen myötä voi SavU:n riveissä pelata ottelukohtaisesti nimettynä kolme MP:n aikuisikäistä pelaajaa, kun taas juniori-ikäisten pelaajien lukumäärää ei ole rajoitettu.

MP:n ja SavU:n välillä on ollut farmisopimus aiempinakin vuosina, mutta nyt yhteistyötä on tarkoitus kehittää erityisesti nuorten pelaajien osalta. SavU:n otteluissa tullaankin näkemään aiempia vuosia enemmän MP:n A- ja B-nuoria hankkimassa tärkeää kokemusta aikuisten peleistä. Yhteistyön kehittymistä omalta osaltaan helpottaa se, että SavU:n päävalmentajana kaudella 2020 tulee toimimaan MP:n A-junioreiden valmentaja Ozeias Graciano. Junioripelaajien lisäksi myös MP:n edustusjoukkueessa vähemmälle peliajalle jäävien ja loukkaantumisesta kuntoutuneiden pelaajien on mahdollista saada tärkeitä peliminuutteja farmiseura SavU:n riveissä.

MP:n puheenjohtaja Olli Heinikainen korostaakin solmittua farmisopimusta erityisesti nuorten pelaajien näkökulmasta.

– Meille on erityisen tärkeää, että lahjakkaat nuoret pelaajamme saavat kokemusta myös miesten peleistä ja sitä kautta on helpompi hakea peliaikaa myös oman edustusjoukkueen Ykkösen otteluista.

– Toki pojat saavat hyviä otteluita alleen myös omissa joukkueissaan, kuten P20 SM-karsintasarjasta, mutta aikuisten pelit ovat kuitenkin aikuisten pelejä.

Pelkästään nuorten pelaajien varaan ei SavU:n tulevan kauden joukkuetta kuitenkaan rakenneta. Joukkueen rungon tulevat muodostamaan jo aiemmin SavU:ssa pelanneet pelaajat, joiden kanssa SavU:n puheenjohtaja Pekka Ripatti käy parhaillaan neuvotteluja.

– Tavoitteena on saada viime kauden runkopelaajista ainakin kymmenkunta pelaajaa jatkamaan.

– Vaikka viime kaudella huomattiin, että meillä pelanneet MP:n nuoret täyttivät paikkansa kerrassaan mainiosti, tarvitsemme joukkueeseen myös kokemusta.

Seurojen välinen yhteistyö näkyy myös muualla kuin ottelutapahtumissa, kun SavU aloittaa MP:n A-junioreiden kanssa yhteiset joukkueharjoitukset heti tammikuun alussa.